napisał(a) qiseeq » 16.08.2012 21:23
Uspokójcie mnie, wyjazd w sobotę 18, w ciemno, po raz pierwszy tak jedziemy. Mąż w panice przeszukuje internet, zeby coś zarezerwować, cokolwiek. Znajdziemy coś w cenie 30-40 euro z klimą? Tydzień w okolicach Vodic, nastpie przemieścimy się dalej w okolice Breli.
Niedawno wróciliśmy z żoną z wakacji, przebyliśmy dokładnie taką samą trasą jak planujecie, mianowicie do Vodic dojechaliśmy 1.08, zaczeliśmy szukać noclegu, weszliśmy do pierwszego domu, Pan niestety nie miał wolnych miejsc, w następnym domu, Pani powiedziała, że w centrum Vodic raczej ciężko o nocleg w tym terminie, ale zadzwoniła gdzieś do znajomych i zaproponowała nam nocleg w Tribunj bardzo ładne miasteczko 2 km od Vodic, przjechał po nas właścicel, apartament okazał się przyzwoity, klima , kuchnia, 20 euro od osoby, tam spędziliśmy 4 noce, później pojechaliśmy w kierunku Makarskiej, wylądowaliśmy w Breli, pokręciliśmy się trochę, weszliśmy do kilku apartamentów, niestety nigdzie nie było wolnych miejsc, akurat na naszej drodze wyłoniła się informacja turystyczna, weszliśmy i Pani podała nam namiar na dwuosobowy pokój, bez klimy i bez balkonu za 15 euro od osoby, pojechaliśmy pod wskazany adres, zmęczeni poszukiwaniami i upałem postanowiliśmy, że zostajemy, pokój był bardzo przyzwoity, ale brak klimy był odczuwalny, było bardzo gorąco, do plaży i głównej promenady mieliśmy bliziutko, tylko powrót pod górę:) reasumując, trzec raz byłem w Chorwacji w ciemno w szczycie sezonu i zawsze coś się udało znaleźć, myślę że czym bliżej września tym łatwiej, życzę powodzenia i miłego wypoczynku