Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Piotr.H
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr.H » 12.08.2012 23:28

Witam,
My właśnie wróciliśmy z Baski Vody. Dojechaliśmy tam 23.07 około 15 i powiem szczerze że z noclegiem było ciężko. Apartament znaleźliśmy w pierwszym domu do jakiego trafiliśmy, tylko że był on dla 2+2 osób a cena 90 Euro (ale warunki naprawdę super pokoje nówka ładnie urządzone). Później było jeszcze gorzej i po 3 godzinach ulokowaliśmy się pokoju z łazienką za 30 Euro za noc+ 30 kun za noc za auto plus jak się pod koniec pobytu okazało 7 kun za osobę opłaty klimatycznej. Główny problem w znalezieniu noclegu polegał na tym że my chcieliśmy pobyt na 18 dni. A tubylcy oferowali max na 2 tygodnie, a pokoje albo syf albo piwnica.
aneta_r
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_r » 13.08.2012 10:21

Agnessa napisał(a):Ja radziłabym "w ciemno". Tym bardziej, że to końcówka sierpnia. My wybraliśmy się również w ciemno 23 lipca (poniedziałek, a zatem szczyt sezonu i nie sobota) i również te same miejscowości brane pod uwagę:Vodice, Tribunj, Srima. Dotarliśmy dopiero ok. 14-tej z powodu zamkniętych autostrad. I mimo tych "niedogodności" szybko udało się znaleźć apartament (jak nie było wolnego u jednego to zaraz telefon do "prijatjela"..) Ostatecznie wylądowaliśmy właśnie w Tribunj - Vodice za hałaśliwe, w Srimie ładnie, ale kwatery nie odpowiadały - min. brak klimy. I to był strzał w 10-tkę, bo Tribunj okazał się uroczym miasteczkiem na wieczorne spacery.
My płaciliśmy za apartament 45 E (2+2).
Pozdrawiam i życzę udanego wypoczynku:)

Bardzo dziekuje :) Tak wlasnie zrobimy :)
buroda
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) buroda » 13.08.2012 12:05

my 2+2 wybieramy sie w ciemno 15.08 do Primosten, pytanie czy jak pojawimy sie 16-tego rano to jest szansa na lokum? czy apartament z widokiem na morze to real czy raczej marzenie......... :?:
jak sie rozczaruje to pojade dalej, przed siebie....
aja2121
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) aja2121 » 13.08.2012 16:31

Uspokójcie mnie, wyjazd w sobotę 18, w ciemno, po raz pierwszy tak jedziemy. Mąż w panice przeszukuje internet, zeby coś zarezerwować, cokolwiek. Znajdziemy coś w cenie 30-40 euro z klimą? Tydzień w okolicach Vodic, nastpie przemieścimy się dalej w okolice Breli.
accor
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) accor » 13.08.2012 17:00

Rowniez wyjezdzam pierwszy raz z rodzina do Chorwacji 16/08/2012 na min 10 dni.Polecano nam wyjazd w ciemno na wyspe RAB ,czy zna ktos jakies adresy apartementow?pozdrawiam
wermar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wermar » 13.08.2012 17:09

aja2121 napisał(a):Uspokójcie mnie, wyjazd w sobotę 18, w ciemno, po raz pierwszy tak jedziemy. Mąż w panice przeszukuje internet, zeby coś zarezerwować, cokolwiek. Znajdziemy coś w cenie 30-40 euro z klimą? Tydzień w okolicach Vodic, nastpie przemieścimy się dalej w okolice Breli.

znaleźć coś znajdziecie ale z naciskiem na "coś" czyli albo byle co,albo drogo

Może niech mąż zadzwoni tutaj gość zarządza kilkunastoma domami pomiędzy Splitem a Makarską w Breli bodajże też
Mówi po niemiecku i angielsku

René Biétry
Tel: 00385 – 21879163
jatomek-katowice
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jatomek-katowice » 13.08.2012 18:11

szukamy kwater w ciemno , Dwie pary, jedziemy do Biograd na moru , bedziemy tam od 18 lub 19 sierpnia 2012 do 31 wrzesnia , jak oceniacie nasze szanse i dobrą cenę ?
wermar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wermar » 13.08.2012 18:27

accor napisał(a):Rowniez wyjezdzam pierwszy raz z rodzina do Chorwacji 16/08/2012 na min 10 dni.Polecano nam wyjazd w ciemno na wyspe RAB ,czy zna ktos jakies adresy apartementow?pozdrawiam

Znajomi pojechali w ciemno w tamtym roku do Lopar-u na Rabie w ciemno bo tam jak wiadomo piasek
No i za 2+2 100 Euro/dzień :?
Romano300
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Romano300 » 14.08.2012 00:47

Rok temu 25.06- 07.07 płaciłem 50 Euro/dzień za ładny apartament 3 osobowy z tarasem w Lopar na Rabie.
Całe szukanie zajęło 20 min, na zasadzie sąsiad daje namiary na sąsiada.
W ciemno bez problemu można coś znależć.
Katasza
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katasza » 14.08.2012 06:17

Witam, od 29.07 do 10.08 byłam w Draśnicach. Pojechalismy bez rezerwacji w 2 rodziny. Bez problemu znaleźliśmy dwa dwupokojowe apartamenty (2+2 i 2+3), (z klimatyzacją w pierwszej lini brzegowej za 60 E każdy. Właściciel miał jeszcze i trzeci wolny, więc można było wybierać. Przyjechaliśmy w niedzielę ok 18 i wg mnie to jest dobry dzień na szukanie.
majmon
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) majmon » 14.08.2012 21:18

Witam
My planujemy wyjazd w ciemno 01.09 gdzieś na Riwierę Makarską :) Marzą się mi właśnie jakieś apartamenty w pierwszej linii brzegowej - znacie jakieś godne polecenia?

Katasza napisał(a):Witam, od 29.07 do 10.08 byłam w Draśnicach. Pojechalismy bez rezerwacji w 2 rodziny. Bez problemu znaleźliśmy dwa dwupokojowe apartamenty (2+2 i 2+3), (z klimatyzacją w pierwszej lini brzegowej za 60 E każdy. Właściciel miał jeszcze i trzeci wolny, więc można było wybierać. Przyjechaliśmy w niedzielę ok 18 i wg mnie to jest dobry dzień na szukanie.

Katasza może wkleisz jakieś fotki i podasz namiary?
pozdr
maja
Katasza
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katasza » 15.08.2012 16:16

To nasz apartament, widok od drzwi wejściowych i od strony morza. Właściciel nie rezerwuje przez internet. Preferuje uliczną łapankę :lol:
Załączniki:
DSC05579.JPG
DSC05617.JPG
qiseeq
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) qiseeq » 16.08.2012 21:23

Uspokójcie mnie, wyjazd w sobotę 18, w ciemno, po raz pierwszy tak jedziemy. Mąż w panice przeszukuje internet, zeby coś zarezerwować, cokolwiek. Znajdziemy coś w cenie 30-40 euro z klimą? Tydzień w okolicach Vodic, nastpie przemieścimy się dalej w okolice Breli.

Niedawno wróciliśmy z żoną z wakacji, przebyliśmy dokładnie taką samą trasą jak planujecie, mianowicie do Vodic dojechaliśmy 1.08, zaczeliśmy szukać noclegu, weszliśmy do pierwszego domu, Pan niestety nie miał wolnych miejsc, w następnym domu, Pani powiedziała, że w centrum Vodic raczej ciężko o nocleg w tym terminie, ale zadzwoniła gdzieś do znajomych i zaproponowała nam nocleg w Tribunj bardzo ładne miasteczko 2 km od Vodic, przjechał po nas właścicel, apartament okazał się przyzwoity, klima , kuchnia, 20 euro od osoby, tam spędziliśmy 4 noce, później pojechaliśmy w kierunku Makarskiej, wylądowaliśmy w Breli, pokręciliśmy się trochę, weszliśmy do kilku apartamentów, niestety nigdzie nie było wolnych miejsc, akurat na naszej drodze wyłoniła się informacja turystyczna, weszliśmy i Pani podała nam namiar na dwuosobowy pokój, bez klimy i bez balkonu za 15 euro od osoby, pojechaliśmy pod wskazany adres, zmęczeni poszukiwaniami i upałem postanowiliśmy, że zostajemy, pokój był bardzo przyzwoity, ale brak klimy był odczuwalny, było bardzo gorąco, do plaży i głównej promenady mieliśmy bliziutko, tylko powrót pod górę:) reasumując, trzec raz byłem w Chorwacji w ciemno w szczycie sezonu i zawsze coś się udało znaleźć, myślę że czym bliżej września tym łatwiej, życzę powodzenia i miłego wypoczynku
yawepro
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) yawepro » 20.08.2012 18:10

Zapadla szybka decyzja - jedziemy w niedziele (26.08) do Chorwacji, rejon Srima/Vodice/Tribunj.
Czy bez problemu znajdziemy apartament?
Chcemy jechac na 12 dni, chcemy apartament z dwoma sypialniami z klimatyzacja. Jest nas czworka, 2 doroslych i dwojka dzieci ponizej 6 roku zycia.
mysterio
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysterio » 20.08.2012 20:05

yawepro napisał(a):Zapadla szybka decyzja - jedziemy w niedziele (26.08) do Chorwacji, rejon Srima/Vodice/Tribunj.
Czy bez problemu znajdziemy apartament?
Chcemy jechac na 12 dni, chcemy apartament z dwoma sypialniami z klimatyzacja. Jest nas czworka, 2 doroslych i dwojka dzieci ponizej 6 roku zycia.

Przylaczam sie do pytania czy w powyzszym terminie okolice dubrovnika lub makarskiej nie bedzie problemow
z noclegiem dla dwoch osob apartament nad samym morzem ;) ?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 82
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone