Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
toyo
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) toyo » 08.08.2012 11:12

wyjazd rodzinny 2+1,11 lub 12 sierpnia ruszamy z G.śląska w okolice Makarskiej,może na Hvar lub Vis,potem być może Czarnogóra i Albania,2 miejsca w aucie wolne,jak ktoś jedzie w tym samym terminie niech da znać,w grupie razniej,email:tomiszl@interia.pl
remod
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) remod » 08.08.2012 13:28

Witam,
wybieramy się 20.08.12 na około 10 dni na KRK (planowana miejscowość Baska), w związku z tym mam pytanie (do tych co niedawno byli lub doświadczonych :) ) czy znajdziemy coś na miejscu (np. apartament) w cenie około 30 Euro/osoba. Chcemy pojechać bez rezerwacji i znaleźć coś na miejscu... czy jest szansa że zostaniemy bez dachu nad głowa bo wszystko będzie zajęte ;)
Z góry dziękuję za odpowiedz :]
biernus
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) biernus » 08.08.2012 20:50

Podepne sie pod temat może ktoś odpowie.
Planujemy jechac na Chorwacje - Biograd na moru dnia w nocy z 16 na 17 (z czwartku na piatek) lub z 17 na 18 czyli z piatku na sobote.
Pytanie: Kiedy będzie łatjwiej z kwaterą? Lepiej być na miejscu w piatek rano czy w sobote rano?
petarda
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) petarda » 09.08.2012 00:05

remod napisał(a):Witam,
wybieramy się 20.08.12 na około 10 dni na KRK (planowana miejscowość Baska), w związku z tym mam pytanie (do tych co niedawno byli lub doświadczonych :) ) czy znajdziemy coś na miejscu (np. apartament) w cenie około 30 Euro/osoba. Chcemy pojechać bez rezerwacji i znaleźć coś na miejscu... czy jest szansa że zostaniemy bez dachu nad głowa bo wszystko będzie zajęte ;)

na cro.forum czytałam, że jest to możliwe. : p ale może ktos bardziej doświadczony Ci odpowie :)

Ja również z pytaniem, czy we wrześniu w okolicach od Baski na południe (niedaleko) znajdę cos w cenie 10e/osoba na mniej niz tydzień? Problem jest jeszcze jeden: jest nas tylko dwoje.
tomolek
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomolek » 10.08.2012 08:11

Witam,
wszystkich :)
Właśnie przed chwilą narodził się pomysł wyjazdu do Chorwacji. Chciałbym umiejscowić się w Breli od 16 do 24 sierpnia (przyjazd w czwartek rano). Siłą rzeczy w ciemno...
Jest szansa, że znajdę sensowny apartament dla 2 os. do maksymalnie 50€?
gina
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) gina » 10.08.2012 08:35

Wybieramy się po raz czwarty do Chorwacji. Wyjazd wcześniej nieplanowany bo już w czerwcu byliśmy w Hiszpanii. Decyzja zapadła dwa dni temu. Byłam na Ciovo, Tucepi, Vodice. Oczywiście jedziemy w ciemno, dwie rodzinki 2+1 i 2+3. Tylko pierwszym razem robiliśmy rezerwację. Wyjeżdżamy 24 sierpnia, na tydzień. Zawsze był to czerwiec albo lipiec. Liczę na dobra pogodę i ciepłe morze. Ja myślę o Zadarze, a jeśli nie byłoby za ciepło o będziemy jechać bardziej na południe. Jak wygląda sytuacja z kwaterami i jakie plaże w Zadarze. Ktoś był?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.08.2012 08:41

W samym Zadarze nie ma duzo plaż, bo to portowe miasto.
Trzeba ich szukać w okolicznycn miasteczkach, np. w Bibinje, w Sukosan. Plaże podobne do tych w Voicach.

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
wermar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wermar » 10.08.2012 09:00

Dwa razy w zyciu pojechałem w ciemno na wakacje raz nad Bałtyk (Chałupy) miejsc zero i to nie tanich tylko jakichkolwiek.
Drugi raz w ciemno wybraliśmy sie do Francji(Langwedocja) i znowu 0 miejsc inna sprawa ze akurat wtedy kiedy przyjechalismy odbywala sie tam corrida(jedyne takie miejsce we francji) no i spedzilismy noc w samochodzie na parkingu .Te przygody oduczyly mnie jezdzenia w ciemno.Z drugiej strony teraz zarezerwowaliśmy już w lutym i zastanowiamy sie czy nie za daleko od morza sklepu i takie tam
Skooter
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Skooter » 10.08.2012 09:14

petarda napisał(a):
remod napisał(a):Witam,

na cro.forum czytałam, że jest to możliwe. : p ale może ktos bardziej doświadczony Ci odpowie :)

Ja również z pytaniem, czy we wrześniu w okolicach od Baski na południe (niedaleko) znajdę cos w cenie 10e/osoba na mniej niz tydzień? Problem jest jeszcze jeden: jest nas tylko dwoje.

Witam. 30 E / os to bardzo duzo . Z tego co sie orientuje to min. 15 E / os . Czyli trafic kwatere za 10 E / os. nawet we wrzesniu to nie mozna oczekiwac tam nic szczegolnego ! Choc moze bywaja i wyjatki . Trzeba poszukac , ale napewno cos znajdziecie . :D :D :D Ps. Dla 2-os. tez znajdziecie lokum . Pozdrawiam
gina
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) gina » 10.08.2012 09:25

Janusz Bajcer napisał(a):W samym Zadarze nie ma duzo plaż, bo to portowe miasto.
Trzeba ich szukać w okolicznycn miasteczkach, np. w Bibinje, w Sukosan. Plaże podobne do tych w Voicach.

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

Hmm...Trochę mnie to zasmuciło. Szukamy miejscowości gdzie będzie promenada, dużo knajpek. Nie zależny nam na cichej i spokojnej okolicy. Istotny jest również sam zjazd z autostrady do danej miejscowości, bez zakrętasów
i wysokości.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.08.2012 09:28

Wobec tego może Biograd/Pakostane...knajpek tam mnóstwo, atmosfera daleka od spokojnej i sporo plaż...
aneta_r
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_r » 11.08.2012 12:09

Powiedzcie mi, czy cena 60 euro za apartament 2 sypialnie (z dwoma lazienkami) salon, kuchnia przy samym morzu w miejscowosci Tribunj to jest duzo czy malo? Bedzie nas 2+2, od 27 sierpnia na 7/10 dni. Czy warto jechac w ciemno czy rezerwowac? Poradzcie mi...

Interesuja mnie okolice Vodice/Tribunj/Srima
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.08.2012 12:27

Jeżeli jedziecie sami, bez dzieci to sprawa dla mnie jest oczywista - lepiej w ciemno...miejsca gdzie można dojechać samochodem, bez potrzeby płynięcia promem zawsze najlepiej w ciemno odwiedzić bo nie kupujesz kota w worku...na dodatek w tym terminie...inaczej wpłacisz zaliczkę, na miejscu okaże się, że apartman jest do bani lub obok ruchliwej drogi a przy samym morzu będzie wiele pustych stało...
Z Chorwatami to jest tak - zachwalają drogą mailową apartman, zdjęcia są super i myślą, że trafili na głupiego -
oczywiście zaliczkę chcą...gdy prosisz o zdjęcia z balkonu/tarasu lub o zdjęcia z widokiem pod balkonem to oni nabierają wody w usta i kontakt się urywa :D
Jadąc poza tym w ciemno, masz większe pole do negocjacji ceny :wink:
aneta_r
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_r » 11.08.2012 12:46

Jedziemy z 4 letnimi dziecmi (chlopaki blizniaki), stad te watpliwosci. Miejsce jest polecane tu na forum, sprawdzone.
Sa tez zdjecia na stronie. Lokalizacja wydaje sie byc bardzo dobra. Ale myslalam, ze moze znajdziemy cos taniej... Nie musi byc w centrum... Kurcze, nie wiem... Poradzcie cos :)
Agnessa
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agnessa » 12.08.2012 21:38

Ja radziłabym "w ciemno". Tym bardziej, że to końcówka sierpnia. My wybraliśmy się również w ciemno 23 lipca (poniedziałek, a zatem szczyt sezonu i nie sobota) i również te same miejscowości brane pod uwagę:Vodice, Tribunj, Srima. Dotarliśmy dopiero ok. 14-tej z powodu zamkniętych autostrad. I mimo tych "niedogodności" szybko udało się znaleźć apartament (jak nie było wolnego u jednego to zaraz telefon do "prijatjela"..) Ostatecznie wylądowaliśmy właśnie w Tribunj - Vodice za hałaśliwe, w Srimie ładnie, ale kwatery nie odpowiadały - min. brak klimy. I to był strzał w 10-tkę, bo Tribunj okazał się uroczym miasteczkiem na wieczorne spacery.
My płaciliśmy za apartament 45 E (2+2).
Pozdrawiam i życzę udanego wypoczynku:)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 81
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone