Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jark
Plażowicz
Re: Istria

Nieprzeczytany postnapisał(a) jark » 02.08.2012 14:07

kameh1 napisał(a):Witam wszystkich, 17 sierpnia wybieram się z 2 przyjaciół w okolice Umag oraz Rovinj. Nie posiadamy żadnej rezerwacji i nie wiem czy jechać gdyż to nasz pierwszy wyjazd do Chorwacji. Podpowiedzcie czy w tym okresie jest szansa znaleźć jakiś nocleg w w podanych prze-zemnie okolicach. Chcieliśmy po prostu zwiedzić sporą cześć półwyspu, jedna noc tu druga dalej :) Może moglibyście polecić jakąś małą miejscowości na wybrzeżu tego półwyspu. Będę wdzięczny za wszelkie porady :) :D

Hej,
Z noclegiem nie powinno być problemu. Byłem w Fazana/Valbandon od czwartku 19.07 i bez kłopotów-są tabliczki, "zaczepiają" właściciele a w ostateczności agencje turystyczne-zawsze ktoś pomoże.
Co do samej Istrii to rzecz gustu-mnie się tam podoba. Byłem w Umag ale to 12 lat temu i zdecydowanie ładniejsze jest Rovinj, więcej się tam dzieje.
W tym roku tam nie zalądałem ale myślę że wiele się nie zmieniło ;-)
Generalnie zachodnia Istria jest bardziej "płaska"niż wschodnia.
Mim zdaniem warto zobaczyć/pobyć trochę w Poreč,
Fažana, Vodnjan, Pula, Labin. Wybrać się na "safari" na Kamenjak (choć jeśji jedziecie np. nowym autem to zastanówcie się na wypożyczeniem;-) a swój zostawcie na parkingu).
Wracajcie wschodnim wybrzeżem zatrzymując się tu i tam, jest na co popatrzeć.
Dużo szczegółów o Istrii masz tu na forum, ale jeśli masz jakieś pytania-wal póki mam świeżo w pamięci :D
druk24net
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) druk24net » 02.08.2012 18:35

Janusz Bajcer napisał(a):
druk24net napisał(a):My się wybieramy w dniu jutrzejszym w kierunku bliżej nie ustalonym (w ślepo). Powiedzcie mi drodzy forumowicze gdzie uderzać, gdzie będzie nam łatwiej znaleźć jakiś mały apartament lub pokój dla 2 osób??
Uderzajcie na ślepo do Pakostane. Nikt Wam nie poda na jutro namiaru na wolny apartament. Szukajcie na miejscu. Cena od 35 do 45 euro za noc.

to jest cena za pokój czy za osobę? A jakie są szanse coś znaleźć w Vodice - bo tam jakoś tak nazwa nas zaciąga - no i z naszego kierunku prosto w dół przez SK/HU/HR
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.08.2012 20:02

To jest cena za apartament (pokój dzienny, kuchnia - lub pokój z aneksem kuchennym)
No i oczywiście węzeł sanitarny.
BialaKredka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) BialaKredka » 02.08.2012 20:27

Chyba zdecydujemy się jechać jednak w ciemno. To będzie nasz pierwszy raz w Chorwacji i byłabym wdzięczna za kilka rad.
Gdzie warto się rozglądać za pokojami jeśli:
1. szukamy miejsca bez tłumów i raczej cichego
2. chcemy pojeździć po Chorwacji i jak najwięcej zobaczyć (na pewno wodospady..)

Jakie są rozsądne kwoty za apartament czy pokój dla dwóch osób? Jedyne wymagania to żeby było czysto, w miarę cicho i schludnie, może być skromnie chociaż fajnie jakby nie było mebli zbieranych po dziadkach ;) Chodzi o to na jaką kwotę warto się godzić, a przy jakich lepiej szukać dalej :)

Kiedy wyjechać, żeby uniknąć korków i o której musimy być na miejscu żeby najłatwiej znaleźć pokoje? Urlop mamy od 11.08, 16 dni a pobyt planujemy krótszy (8dni+2 -3 w drodze) więc możemy tak ustalić wyjazd żeby było najlepiej..
Może ktoś mógłby poradzić też którędy jechać, żeby jak najwięcej zobaczyć w drodze tam i przy powrocie ? Planujemy podróż z noclegiem, jak starczy kasy i znajdziemy coś po drodze fajnego to może nie jednym :) I gdzie warto szukać pokoi po drodze?
Ostatnio edytowano 02.08.2012 21:00 przez BialaKredka, łącznie edytowano 1 raz
Darek13
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darek13 » 02.08.2012 20:56

Wybieram się z rodziną 5.08.2012 do miejscowości Dugi Rat , oczywiście 100% w ciemno , jeśli można to proszę o rady odnośnie noclegów. Z góry dzięki :P
druk24net
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) druk24net » 03.08.2012 15:24

Janusz Bajcer napisał(a):To jest cena za apartament (pokój dzienny, kuchnia - lub pokój z aneksem kuchennym)
No i oczywiście węzeł sanitarny.

Dzięki, jedziemy za 2 godziny, 990 km - więc powolutku przez słowacje i węgry, może uda się znaleźć coś w tej miejscowości.

Tak przy okazji, czy gdzieś w tej miejscowości są bankomaty?
aniolhc
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) aniolhc » 03.08.2012 15:45

Pytanie do bywalców wrześniowych. Jedziemy w drugiej połowie września. Jakieś sugestie? Będzie problem by znaleźć czynna kwaterę? Cel to Hvar.
sjz_norbi
Plażowicz
Wolny pokój rezygnacja rodziny!!!!

Nieprzeczytany postnapisał(a) sjz_norbi » 03.08.2012 16:21

Cześć!!!!! Jedziemy do chorwacji 10/08/2012 do 21/08/2012 Wyjazd z Jastrzębia Zdroju o 17:15. Jadą 4 rodziny piąta rodzina zrezygnowała wypadek losowy tak bywa. I związku z tym mam wolne studio, czyli 2 pokoje + kuchnia, Łazienka oczywiście z tarasem pięknym w miejscowości Supetar na wyspie Brać. Jeśli jest jakaś rodzina chętna iw tym termine może wskoczyć za tą piątą rodzinę i pojedzie z nami bez błądzenia i szukania noclegu wszystko ma zapewnione. Pokój kosztuje 70 Euro za dobę jeśli jest ktoś zainteresowany niech pisze adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl lub dzwoni 605854419 Dodaje odnośnik do zdjęć apartamentu jest to ten 4 osobowy apartament.
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Highlander
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Highlander » 04.08.2012 00:02

Cześć.
Mam może głupie pytanie, ale dla mnie ważne. Nie do końca zdecydowaliśmy się jeszcze gdzie jechać - wiem tylko, że w terminie 10-21/22 sierpnia. Chcę, żeby było dość blisko, więc rozważam 3 lokalizacje:
1. Wschodnia Istria - gdzieś od Lovran po Rabac/może Medulin (ekonomicznie?)
2. Krk - może jakaś Stara Baska lub coś (pierwsza myśl co do tegorocznego Cro)
3. Lopar Rab (ostatnia fascynacja wirtualna)

Nie chcę płacić więcej niż 30-40 E (najchętniej do ok. 36 E) za lokum dla 2+1 (syn 3 lata).
Czy ma, wobec tego, w ogóle sens pchanie się z takim założeniem finansowym na wyżej wymienione wyspy??? Jadę w ciemno z dzieckiem, więc nie chciałbym obudzić się na miejscu z ręką w nocniku i skracać przez finanse pobytu do tygodnia (Za to - żonka by mnie na bank zabiła ;))...
I czy wspomniane w punkcie 1 okolice (no może poza samym Rabac) to nie jest trochę taka chorwacka Zat. Gdańska czyli jakieś turystyczne Cro 2 kategorii??? Że niby nad morzem to leży, ale i tak na wakacje jeździ się gdzie indziej?
A może inny rejon zatoki? Co z taką np. Crikvenicą? Pomóżcie coś, bo nie chcę wtopić. Do tej pory byłem tylko 4 lata temu w Breli, więc nie chciałbym się inną lokalizacją jakoś straszliwie rozczarować?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.08.2012 10:57

Apartamentu 2+1 w cenie 36 euro w pełni sezonu raczej nie znajdziesz, nastaw się na cenę 40-50 euro.
Piotrek30
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotrek30 » 04.08.2012 12:06

Witam, lecimy z zona i ze szwagrem do chorwacji wyjazd 10/08/2012r na 10-11 dni zdecydowalismy sie jechac w ciemno... znajdziemy apartament w cenie do 60-70 euro za 4 os ? moze jakies rady ? mozecie mi napisac ile beda dokladnie kosztowaly autostrady i tunele ? mysle tu o czechach austrii i slowenii + chorwacja.....

dzieki
aga6919
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga6919 » 04.08.2012 13:18

witam :D
wróciłam w czwartek z Breli-już drugi i napewno nie ostatni raz
:D
na miejscu byliśmy z mężem i ośmioletnią córką 24 lipca ok. godz 7 :)
zaczęliśmy poszukiwania, powiem szczerze MEGA ciężkie poszukiwania :(
Odkąd jeździmy na Chorwację nie widzieliśmy takiego obłożenia.
Brela drugi raz,więc wiedzieliśmy gdzie szukać, ale CENY!!!!!!!!
80 euro to był standard :(
po 3 godzinach udało się: pokój z dostawką, "aneks" na tarasie-bez szału 55 euro po negocjacjach ze starszym dziadkiem.
Byliśmy w tygodniu, więc było luźniej, ale widzieliśmy załamanych ludzi,którzy przyjeżdżali w weekend!
Nikomu nie odradzam wyjazdu w ciemno, bo naprawdę widzisz na miejscu co bierzesz i za co płacisz, ale podkreślam,że takiego obłożenia jeszcze nie widziałam 8O
pozdrawiam wszystkich wyjeżdżających :D
a i jeszcze jedno, znajomi dojechali do nas w sobotę rani i stali w mega korku na granicy sloweńskieji na bramkach.
edi2803
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) edi2803 » 04.08.2012 13:56

Cześć Highlander,
my planujemy wyjazd z Katowic 11-go, 2 plus 1 (córka 3 latka), najlepiej okolice Brelli, gdybyście jednak byli zainteresowani zmianą miejscowości i datą wyjazdu, proszę o kontakt adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl.
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 04.08.2012 17:50

Janusz Bajcer napisał(a):Apartamentu 2+1 w cenie 36 euro w pełni sezonu raczej nie znajdziesz, nastaw się na cenę 40-50 euro.
zależy od lokaluzacji i umiejętności negocjacji ceny :wink:
aidka76
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) aidka76 » 04.08.2012 18:57

My jesteśmy w Baśka voda od 29 lipca. wtedy już cudowali z cenami za apartamenty. Ja stargowałam ze 150 na 85 EURO :)
Generalnie im bliżej sierpnia tym ceny wyższe.\

W Baśce w biurze podróży koło WIFI można wymienić korzystniej Euro na Kuny ( PLN też) -ale tylko tam. W kantorach płacą mniej.

Pogoda super,miejsca na plaży ze świeczką szukać.

Aha -wystrzegam przed piknikfishem statkiem "Murter" -gostek zapewniał jedzenie i picie...wyszło na to że na cały dzień dostaliśmy fakt-pyszną rybę-ale tylko rybę (mięso z grilla było ale albo ryba albo mięso). Do picia napój pomarańczowy i wino ( takie używane do gotowania) masakra. Wróciliśmy umęczeni i upoceni. Fakt widoki piękne, nie wiem jak na innych statkach...miało być all inclusive....a wyszło inaczej. Na szczęście obkupiliśmy się na wyspie w pyszne buły, rogale i napoje...bo inaczej dzieci by się zapłakały.Co prawda było kilka rodzin z PL którym wino zwyczajnie smakowało i mocno chwiejnym krokiem zeszli z pokładu.Ale my byliśmy w 3 rodziny (9osób) i nie polecamy. Każdy zrobi jak uważa.

Porównując przyjazd do baśki 29 lipca można znaleźć apartament za 80-85 EU(nawet 55EU) za dobę...z dnia na dzień ceny rosły-dzisiaj 100-150EU za dobę.
GENERALNIE
nie polecam sugerować się całkowicie opisami i opiniami innych tylko zwyczajnie zdać się na własny rozum. NA wszystko trzeba brać poprawkę.

Sam pobyt tutaj jest piękny. Co prawda do Hiszpanii jeszcze daleko,ale widoki i tak zachwycają. Morze ciepłe i czyste,plaże trochę małe i ciasno-trzeba przyjść przed 9 i zająć miejsce.

aaaaaaaaa i słuchajcie...na wyspie w miejscowościach Jelsa i Bol ...ceny za osobę nadal 10 EURO od osoby !! i masa pustych lokum...tak z ciekawości spytaliśmy na miejscu na wyspach jak zwiedzaliśmy.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 79
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone