Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kasjapa
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasjapa » 14.07.2012 14:50

Witam!
Moją kwestię poruszyłem już w temacie miłośników wyspy Hvar, ale niestety nie otrzymałem do tej pory żadnej odpowiedzi. Więc pozwalam sobie skopiować post.
Do tej pory wybieraliśmy chorwackie miejscówki na kontynentalnej części jednak w tym roku postanowiliśmy wypoczywać na tak zachwalanej przez Was wyspie (Hvar), a konkretnie na zatunelowanej, południowej jej części. Do tej pory jeździliśmy w "ciemno" jednak tym razem (po sprawdzeniu kwater w internecie i ich dostępności w drugiej połowie sierpnie) pojawiły się obawy, że będą problemy ze znalezieniem tam kwatery w terminie od 19.08. Czy macie może doświadczenia z szukania kwater w interesującym nas terminie i trochę uspokoicie mnie, a przede wszystkim moją piękniejszą połówkę która tym razem jedzie z pasażerem w brzuszku...
agmat
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) agmat » 15.07.2012 11:35

Witam Was
w tym roku po raz pierwszy wybieram sie do Chorwacji. Jade w ciemno z mezem i dzieckiem 10 lat. Moj plan jest taki przyjazd do Zadaru prom na Dugi Otok i tam w okolicach Saharun nocleg 4-5 dni pozniej z powrotem na lad i zwiedzanie wodospadow KRKa + Trogir tam 1 nocleg a pozniej jedziemy na wyspe KRK i nocleg 4 dni okolice Baski wracajac do kraju podjedziemy jeszcze na jeziora Pletvickie. Juz wiem dzieki forum ze z noclegiem na Dugim Otoku w ciemno nie bedzie problemu a jak to wyglada na KRK w rejonie Baska oraz jeden nocleg w Trodirze czy w terminie 2-14 wrzesnia bo w tym czasie planuje pobyt nie bedzie zadnzch problemow w noclegiem. Czy uda mi tam cos znalezc w cenie do 35 euro za nocleg. Przepraszam z gory na taka pisownie cos mi sie stalo z klawiatura.
kamilll
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kamilll » 16.07.2012 10:52

jadę 28 po raz pierwszy do cro i Czarnogóry. Jedziemy we 2 z żona w ciemno. O ile w Buvie/Becici nie powinno byc problemu z noclegiem to na drugi tydzień wyjazdu planujemy się przenieść na 2-3 noce do Dubrownika lub w jego bliskie okolice i potem jeszcze na 3-5 nocy w jakieś fajne okolice ( nie wiem może Zadar chyba że polecacie coś innego) skąd będzie można skoczyć na wycieczkę do Plytvickich. I teraz moje pytanie czy jet szansa że pod Dubrownikiem i w Zadarzę znajdę jakieś lokum dla 2 osób w miarę rozsądnej cenie na tyle nocy jak napisałem wyżej.
makiia
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) makiia » 16.07.2012 12:41

mroczek napisał(a):Witam w ub. roku jechalismy 1 raz do Chorwacji w ciemno 2+1. Kierunek Primosten. Zatrzymalismy się 1 km przed w m. Dolac i znaleźliśmy apartament 2 pokojowy 150m od brzegu ale ładny, nowy z klima i WI-Fi.Płacilismy 30 Euro/doba. W tym roku lecimy w okolice Baska Voda. TAk sie zastanwiam skąd takie ceny jak wyżej czytam. Chciałbym zaznaczyc że kwatera sama Nas znalazła nie szukalismy nawet 1 minuty.

Witam, a czy moglbys podac namairy na te kwatery? W tym roku tez mamy zamiar jechac w okolice Primosten.
Dzieki
melk@@@
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) melk@@@ » 16.07.2012 17:20

w ubiegłym roku pojechaliśmy w ciemno. Na tydzień zatrzymaliśmy się w Bilo, Drugi tydzień spędziliśmy w Rogoznicy. Tu i tu sami znaleźliśmy apartamenty (przy drodze).

W tym roku wracamy do Bilo w to samo miejsce, ale mamy tylko duży apartament na trzy osoby. Trudno, przepłacimy, ale uwielbiamy to miejsce...
MarcoPolo78
Podróżnik
wyjazd w ciemno

Nieprzeczytany postnapisał(a) MarcoPolo78 » 17.07.2012 11:08

Do wszystkich NIEZDECYDOWANYCH – wybierajcie opcje wyjazdu w ciemno!!!!

Jadąc w ciemno:
1) widzisz co bierzesz,
2) nie wysyłasz zadatku więc w każdej chwili możesz zmienić swoje plany,
3) w bezpośredniej konfrontacji z właścicielem masz możliwość negocjacji cen (osobiście przekonałem się, że nawet do 40%)

Na ostateczną cenę noclegu wpływa przede wszystkim:
- nasze pochodzenie (ceny kwater dla Polaków są niższe niż np. dla Niemców)
- okres przyjazdu (polecam końcówkę sierpnia i wrzesień)
- ilość osób (im więcej tym lepiej)
- długość pobytu
- położenie obiektu (im bliżej morza tym drożej)

PAMIĘTAJCIE znaczna część pensjonatów/kwater nie ma swojej strony internetowej, wiec nie panikujcie jeśli nie możecie nic znaleźć w sieci
jark
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jark » 17.07.2012 14:31

Hej Wam!,
Planuję wyjazd jutro -> Istria/Fažana (generalnie okolice Puli).
Wyjazd w ciemno rzecz jasna.
Myślicie, że tak w środku tygodnia (planuję tam dotrzeć w czwartek rano) znajdę coś w miarę sensownego (~50 Euro)dla rodziny 2+2 czy poczekać do soboty?
steja
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) steja » 18.07.2012 09:06

Witajcie,
wybieramy się ok. 20 sierpnia w 7 (!) osób w okolice Makarskiej, tzn. chcemy jechać od Makarskiej w dół - Tucepi, Podgora, może Igrane czy Zivogosce.
Co myślicie o znalezieniu noclegów dla takiej ekipy w ciemno?
Mieliśmy jechać na początku września, i wtedy byłbym dużo spokojniejszy, ale plany się dość mocno pozmieniały, no i jest jak jest.
Pozdrawiam!
pakieka
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pakieka » 18.07.2012 21:45

steja napisał(a):Witajcie,
wybieramy się ok. 20 sierpnia w 7 (!) osób w okolice Makarskiej, tzn. chcemy jechać od Makarskiej w dół - Tucepi, Podgora, może Igrane czy Zivogosce.
Mieliśmy jechać na początku września, i wtedy byłbym dużo spokojniejszy, ale plany się dość mocno pozmieniały, no i jest jak jest.
Pozdrawiam!

Witam.
My podobnie - w okresie 18.08.- 25.08. w 2 rodziny: 2+4 i 2+5 i mamy dylemat czy jechać w ciemno(?) - zależy nam żeby być w jednym budynku. Może ktoś coś zaproponuje?.
Pozdrawiam
rumurek
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rumurek » 19.07.2012 18:25

My jedziemy na 100% w ciemno w okolice Makarskiej, z racji tego ze jestesmy totalnym nowicjuszami może ktos podpowie gdzie dokladnie pojechac zeby w trakcie dnia milo spedzic czs na plazy a wieczorem "zażyć" troszke nocnego życia? Wybieramy sie w dwie osoby prawdopodobnie zaraz po 1.08 za okolo 7-10dni. Może ktoś chetny na współny wypad?
caliberka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) caliberka » 19.07.2012 18:30

steja napisał(a):Witajcie,
Pozdrawiam!

Ja właśnie wróciłam z tamtych rejonów i powiem ,ze w drodze do Makarskiej było sporo osób siedzących przy magistrali i reklamujących wolne apartamenty :) Nie wiem jak będzie w sierpniu :roll:
rumurek
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rumurek » 19.07.2012 18:34

a może polecisz jakas ciekawa miejscowosc w okolicach?
caliberka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) caliberka » 19.07.2012 18:34

rumurek napisał(a):My jedziemy na 100% w ciemno w okolice Makarskiej, z racji tego ze jestesmy totalnym nowicjuszami może ktos podpowie gdzie dokladnie pojechac zeby w trakcie dnia milo spedzic czs na plazy a wieczorem "zażyć" troszke nocnego życia? Wybieramy sie w dwie osoby prawdopodobnie zaraz po 1.08 za okolo 7-10dni. Może ktoś chetny na współny wypad?

Makarska plaża jest mocno zawalona turystami, ale nocne życie masz tam zapewnione na 100 % Knajp, drink barów pod dostatkiem ,nawet na statkach do wyboru do koloru ,tylko weż wór kasy ,bo Chorwacja do tanich nie należy :lol:
rumurek
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rumurek » 19.07.2012 18:36

a no wlasnie, to moze lepiej w jakas inna okolice. Co za duzo to nie zdrowo, moze lepiej jakos to wysrodkować. Dzien na plazy a wieczor w miesci na drinku...
caliberka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) caliberka » 19.07.2012 18:49

rumurek napisał(a):a może polecisz jakas ciekawa miejscowosc w okolicach?

Cała okolica od Omiś do Makarskiej to raj dla oczu :D Wspaniałe widoki ,niesamowicie czyste i cieplutkie morze ,gdzie nie pojedziesz jest SUPER! Wszystko zależy czego oczekujesz :?: czy chcesz odpocząć w ciszy i spokoju czy wśród tłumów :roll: Makarska zdecydowanie zaludniona okrutnie ,wszędzie tłumy ,ale takiego zachodu słońca jak tam do chyba nigdzie nie widziałam :lol: Ja akurat byłam w Lokva Rogoznica ,jak dla mnie bomba ,rodzinka odpoczęła ,na plaży można znależć miejsce z daleka od ludzi a wieczorem ruszyć do Omisia lub w każde inne miejsce w stronę Makarskiej i balowac do rana :D
Tu masz widok z plazy w Lokvie na Riwierę Makarską :D

[url]/]Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 77
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone