Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
s-max
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) s-max » 11.07.2012 15:07

kincior napisał(a):Witam,
do Chorwacji jadę po raz trzeci, ale po raz pierwszy w ciemno (decyzja o wyjeździe zapadła przedwczoraj, po obejrzeniu prognoz dla Polski na przyszły tydzień). Chcę wyjechać 15.07., żeby w poniedziałek do południa być .... no właśnie,.. czy to dobry pomysł, żeby jechać w ciemno na KRK?

Nie mam wymagań co do miejscowości, byle była plaża i kilka sklepów, a apartament (pokój) z aneksem, do 40E. Jedziemy 2+1 z Poznania. Trasa ułożona na szybko: Poznań - Wrocław - Boboszów (ew. Kudowa-Nachod) - Brno - Wiedeń - Mureck - Lenart - Ptuj (objazd dróg płatnych, przejazd nowym mostem) - Zagrzeb - ...... prawdopodobnie KRK.

PS. Celuję w Punat, Stara Baska lub Malinska.

Wieś SUZAN - kierunek Razopasno - jest kilka fajnych kwater a mało kto tam wpada.
Tyle ze do plazy trzeba samochodem dojechac. Sklepik byl.
kincior
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kincior » 11.07.2012 19:00

s-max napisał(a):
kincior napisał(a):Witam,
do Chorwacji jadę po raz trzeci, ale po raz pierwszy w ciemno (decyzja o wyjeździe zapadła przedwczoraj, po obejrzeniu prognoz dla Polski na przyszły tydzień). Chcę wyjechać 15.07., żeby w poniedziałek do południa być .... no właśnie,.. czy to dobry pomysł, żeby jechać w ciemno na KRK?

Nie mam wymagań co do miejscowości, byle była plaża i kilka sklepów, a apartament (pokój) z aneksem, do 40E. Jedziemy 2+1 z Poznania. Trasa ułożona na szybko: Poznań - Wrocław - Boboszów (ew. Kudowa-Nachod) - Brno - Wiedeń - Mureck - Lenart - Ptuj (objazd dróg płatnych, przejazd nowym mostem) - Zagrzeb - ...... prawdopodobnie KRK.

PS. Celuję w Punat, Stara Baska lub Malinska.

Wieś SUZAN - kierunek Razopasno - jest kilka fajnych kwater a mało kto tam wpada.
Tyle ze do plazy trzeba samochodem dojechac. Sklepik byl.

Wezmę pod uwagę, ale raczej gdybym już nic bliżej morza nie dostał. I jak widzę, najbliższa plaża (Soline) jakby do Chorwacji nie podobna (piasek i płycizna).
s-max
Globtroter
Re: proszę o radę

Nieprzeczytany postnapisał(a) s-max » 11.07.2012 21:23

kleeberg napisał(a):
GOSIA43 napisał(a):Drugie pytanie dotyczy transportu z lotniska. Jaka są możliwości?

Z lotniska w Zadarze jeżdżą busy,może spróbuj :?:
Popatrz na linki:
:arrow: zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

Co do kwater,to tylko w ciemno!!
Przynajmniej takie jest moje zdanie.
Ja tak jeżdżę i nigdy nie żałowałem :D

Pzdrv

Z lotniska w Zadarze transport jest raczej spoko - nawet w Rabie i Loparze widzialem sporo ulotek o busach do Zadaru.
W ciemno można jechać - bo w miasteczkach typowo urlopowych kazdy dom ma apartamenty, pokoje, albo studia na wynajem. Ponadto w każdej większej wsi masz informację turystyczną w ktorej ci znajdą wolny pokój w 10 minut. Sam korzystalem z takich biur w Vodnianie kolo Puli i w Lovranie pod Opatiją. Góra 3-4 telefony i już byl pokój. Ceny takie jak i w necie. Zależą od sezonu, rejonu i komfortu.
katharina567
Autostopowicz
wyjazd w ciemno

Nieprzeczytany postnapisał(a) katharina567 » 11.07.2012 21:45

Dobro jutro :) oczywiście, że spokojnie możecie jechać w ciemno. Sama chodź się wahałam w tym roku także przetestowałam .Dopiero co wróciłam z Tucepi, obok Makarskiej, to już nas piąty wyjazd.KOCHAM DALMACJĘ !!!! Z kwaterą nie było najmniejszego problemu. Pełno naganiaczy chodź to już sezon. Jedno jest pewne -trzeba się targować :) pierwsza cena jaką usłyszałam to 45 euro za dwie osoby na studio(pokój z łazienka i małym aneksem), w konsekwencji zapłaciliśmy 30 euro... :D niestety mam złe wieści.... ceny poszły w górę o jakieś 5-10%. Z chęcią odpowiem na wszelkie pytania :)
GOSIA43
Autostopowicz
Dziękuję Kleeberg

Nieprzeczytany postnapisał(a) GOSIA43 » 12.07.2012 09:37

Dziękuję Kleeberg, już myślałam, że moja prośba zostanie bez odpowiedzi.. Proszę napisz jeszcze gdzie ewentualnie dojechać z tego lotniska, żeby szukać tych kwater. Zależy mi na plaży piaszczystej lub żwirkowej, żeby można było poleżeć, bo dzieciaki marzą o kąpielach. Z góry dziekuję
GOSIA43
Autostopowicz
Dziekuję

Nieprzeczytany postnapisał(a) GOSIA43 » 12.07.2012 09:44

S-MAXX i KLEEBERG wielkie dzięki. Już mi lepiej. Ma to być super wypad dla dzieci, więc muszę zrobić wszystko, żeby tak było. Dziękuję za pomoc. :)
VONPLES
Cromaniak
Re: wyjazd w ciemno

Nieprzeczytany postnapisał(a) VONPLES » 12.07.2012 11:20

katharina567 napisał(a):Dobro jutro :) oczywiście, że spokojnie możecie jechać w ciemno. Sama chodź się wahałam w tym roku także przetestowałam .Dopiero co wróciłam z Tucepi, obok Makarskiej, to już nas piąty wyjazd.KOCHAM DALMACJĘ !!!! Z kwaterą nie było najmniejszego problemu. Pełno naganiaczy chodź to już sezon. Jedno jest pewne -trzeba się targować :) pierwsza cena jaką usłyszałam to 45 euro za dwie osoby na studio(pokój z łazienka i małym aneksem), w konsekwencji zapłaciliśmy 30 euro... :D niestety mam złe wieści.... ceny poszły w górę o jakieś 5-10%. Z chęcią odpowiem na wszelkie pytania :)

My też kochamy Dalmecje i to też jest nasz 5 wyjazd ....w tym PIERWSZY w ciemno. Wybieramy się w okolice Gradaca do Podacy....i takie posty do dla Nas miód na niepokoje. Pozdrawiamy :)
katharina567
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) katharina567 » 12.07.2012 13:34

VONPLES napisał(a):
katharina567 napisał(a):Dobro jutro :) oczywiście, że spokojnie możecie jechać w ciemno. Sama chodź się wahałam w tym roku także przetestowałam .Dopiero co wróciłam z Tucepi, obok Makarskiej, to już nas piąty wyjazd.KOCHAM DALMACJĘ !!!! Z kwaterą nie było najmniejszego problemu. Pełno naganiaczy chodź to już sezon. Jedno jest pewne -trzeba się targować :) pierwsza cena jaką usłyszałam to 45 euro za dwie osoby na studio(pokój z łazienka i małym aneksem), w konsekwencji zapłaciliśmy 30 euro... :D niestety mam złe wieści.... ceny poszły w górę o jakieś 5-10%. Z chęcią odpowiem na wszelkie pytania :)

My też kochamy Dalmecje i to też jest nasz 5 wyjazd ....w tym PIERWSZY w ciemno. Wybieramy się w okolice Gradaca do Podacy....i takie posty do dla Nas miód na niepokoje. Pozdrawiamy :)

W Podacy też byliśmy, ale tylko z na chwilę z sentymentu- zaręczyliśmy się tam :) nie ma tłumów,plaże nie zapchane także myślę że i kwaterki będą.
RaYkO
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) RaYkO » 12.07.2012 15:58

Witam
. Uff, wróciłem. Kilka uwag i spostrzeżeń co do wyjazdu w ciemno. Byłem pierwszy raz w CRO i wybraliśmy się zupełnie w ciemno. Nie miałem nawet planu w jakiej miejscowości mam się zatrzymać. Dotarłem po 17 godzinach do Vodice. Od strony Tribunji znalazłem trzy wolne apartmany w cenie 50-60euro za całość. W sumie nie było problemu, ale... Byłem na miejscu 3-go lipca więc przed głównym sezonem. W trakcie pobytu cały czas dojeżdżali wczasowicze i robiło się dość tłoczno. Moim zdaniem w miejscu które odwiedziłem na przełomie lipca-sierpnia chyba nie odważyłbym się jechać w ciemno. W każdym razie po 8 dniach pobytu jestem ogromnie uradowany powrotem do kraju. Nawet nie zdawałem sobie sprawy jaki piękny klimat w kraju mamy;-)
Gdyby ktoś potrzebował namiary na to miejsce na wrzesień to dam telefon
aga6919
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga6919 » 13.07.2012 07:59

Witam :)
mam prośbę do Wszystkich,którzy wrócili,bądź wracają:
prosze napiszcie jak na riwierze z wolnymi apartamentami typu 2+1, najbardziej interesuje mnie Tucepi i Brela :D
dodam,że w zeszłym roku bylismy w piatkę w tym córka ośmioletnia-wyjazd w ciemno.
Bylismy bladym świtem na miejscu i musieliśmy się mega "pogimnastykować" żeby znaleźć woly apartament
Mamy zamiar znowu jechac w ciemo, oczywiście w szczycie, więc obawy są :( Napiszczie jeszcze czy lepiej jechać z soboty na niedz.czy z niedz. na poniedz.
PROSZĘ PISZCIE I ROZWIEJCIE MOJE WĄTPLIWOŚCI :D
Wiesiek1963
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wiesiek1963 » 13.07.2012 10:38

Witam
Mamy zamiar jechać 1.09.2012 do Primosten, w dwie osoby.
Jeżeli ktoś z przyjeżdżających z tej miejscowości miałby namiar na fajny apartament blisko plaży to proszę o info.
tomasz781
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomasz781 » 13.07.2012 11:18

Wiesiek1963 napisał(a):Witam
Mamy zamiar jechać 1.09.2012 do Primosten, w dwie osoby.
Jeżeli ktoś z przyjeżdżających z tej miejscowości miałby namiar na fajny apartament blisko plaży to proszę o info.

Jedź w ciemno na 100% znajdziesz coś w tym terminie.Byliśmy od 01-07 do 10 -07 w ciemno i nie było kłopotu z kwaterą może nie przy samej plaży.Gospodyni mówiła ,że w tym roku jest bardzo mało turytów ponoć kryzys.Faktycznie było dużo wolnych apartamentów a jak by nie patrzał to w sumie lipiec to sezon. :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.07.2012 11:37

katharina567 napisał(a):
VONPLES napisał(a):

W Podacy też byliśmy, ale tylko z na chwilę z sentymentu- zaręczyliśmy się tam :) nie ma tłumów,plaże nie zapchane także myślę że i kwaterki będą.

Zawsze jadę w ciemno, zawsze w szczycie sezonu (ostatnio 13osób, Gradac), nie było większych problemów ze znalezieniem kwater :)
VONPLES
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VONPLES » 13.07.2012 11:54

jozek75 napisał(a):
katharina567 napisał(a):
VONPLES napisał(a):

Zawsze jadę w ciemno, zawsze w szczycie sezonu (ostatnio 13osób, Gradac), nie było większych problemów ze znalezieniem kwater :)

No to za miesiąc o tej porze powinienem być w jakiej kwaterze, którą bez problemu znajdę!! Ważne żeby był balkon....dzięki za info!!! Pozdrawiam! :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.07.2012 12:01

VONPLES napisał(a):
jozek75 napisał(a):
katharina567 napisał(a):
VONPLES napisał(a):

No to za miesiąc o tej porze powinienem być w jakiej kwaterze, którą bez problemu znajdę!! Ważne żeby był balkon....dzięki za info!!! Pozdrawiam! :)

"Balkon"
Napewno znajdziesz :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 76
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone