Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
welt28
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) welt28 » 05.07.2012 21:18

a Gdzie jechac zeby bylo ladnie ok 30 euro za 2 os? czy ok.Rijeki cos ladnego sie znajdzie?
s-max
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) s-max » 05.07.2012 22:24

welt28 napisał(a):a Gdzie jechac zeby bylo ladnie ok 30 euro za 2 os? czy ok.Rijeki cos ladnego sie znajdzie?

W Lovranie i Opatiji jest ladnie - 10-15 minut autem od Rijeki w kierunku Puli, ale licz te 25-30 euro/os. w wysokim sezonie. Pare lat temu bylismy tutaj - pansion-stanger.hr (w cenie było lekkie śniadanie a to istotne przy miejscowych cenach produktów).
lukas63
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukas63 » 06.07.2012 07:37

Rok 2004, Baska Voda

Ceny poszły w górę oczywiście

mam takie do Was pytanie:

Czy jest szansa na znalezienie noclegu w ciemno do 12,5 euro za os. w sezonie (od 11 sierpnia do 25 sierpnia - grupa ok. 4-6 osób) w okolicy Sibenik'a (np. VOdeice, Primosten, Tisno lub jakieś mniejsze miejscowości) - nie zależy nam na rozrywkach - nocleg może być nawet z 1000m od morza -> dojdziemy :D młodzi jesteśmy :D - może być jakaś mała mieścina lub wioseczka wazne żeby był jakiś sklep w tej miejscowości - macie jakieś doświadczenie w tym temacie (chodzi o okolice)? Jak nie można znaleźć to czy jest jakiś tańszy region gdzie szanse są większe?
Ostatnio edytowano 06.07.2012 16:40 przez lukas63, łącznie edytowano 1 raz
JohnLocke
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) JohnLocke » 06.07.2012 15:01

Witam serdecznie

Zachęcony oszołamiającym sukcesem zeszłorocznego wyjazdu do Bułgarii w tym roku postanowiłem wybrać się do Czarnogóry z postojem w Chorwacji. Powiem szczerze, że ogarnęła mnie lekka panika po przeczytaniu wybranych wątków na forum. O ile nie mam oporów przed wyjazdem w ciemno samemu to z rodziną nabrałem lekkich obaw, jak coś nie wyjdzie to będę głównym adresatem pretensji.

Zaplanowałem budżet 50 - 55 Euro za 4 osoby (można powiedzieć że wszystkie gabarytowo zaliczane do dorosłych).
Cel okolice Dubrownika termin 16-21.07.

Jak to jest z kwaterami na południu? Mocno się trzeba nagimnastykować w obrębie mojego budżetu? Teoretycznie powinno być mniej turystów bo daleko.

Pozdrowionka
VONPLES
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VONPLES » 06.07.2012 16:45

Myślę, że w mniejszych miejscowościach pomiędzy Makarską a Dubrovnikiem, Twój "budżet" powinien wystarczyć (zależy jeszcze od Twoich wymagań względem kwatery).
Ja wybieram się w sierpniu w tamte kochane okolice...i przewiduje budżet w wysokości 35-40 euro na 3 osoby ( no jedna może gabarytowo nie dorosła :D ). A Czarnogóra jest ....trochę inna niż CROATIA!!
herbatnik
Autostopowicz
Jaką trasę wybrać nad morzem

Nieprzeczytany postnapisał(a) herbatnik » 09.07.2012 15:10

Witam,
wybieram się z rodziną do Chorwacji 13.07 na noc. Jedziemy w ciemno i zastanawiam się gdzie będzie najlepiej znaleźć kwaterę. Pomyślałem, że najlepiej byłoby wytypować fragment wybrzeża i szukać czegoś. Jak nie znajdę w jednej miejscowosci to przejade do następnej. Czy możecie polecić jakiś fragment, wybrzeża gdzie najlepiej byłoby się udac.
Nadmienię, ze jade z małymi dziećmi i przede wszystkim zależy mi na przyjaznej plazy i nie koniecznie kurorcie.
Będę wdzięczny za podpowiedź.
taurus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) taurus » 09.07.2012 15:18

Na pewno pomiędzy Szybenikiem a Primostenem.

Jestem obecnie w tej okolicy i turystów tutaj jak na lekarstwo.

Przy Jadrance stoją auta z ogłoszeniami o apartamentach.

Jest do 38 stopni a woda ciepła jak zupa.

Pozdrawiam
s-max
Globtroter
Re: Jaką trasę wybrać nad morzem

Nieprzeczytany postnapisał(a) s-max » 09.07.2012 17:11

herbatnik napisał(a):Witam,
wybieram się z rodziną do Chorwacji 13.07 na noc. Jedziemy w ciemno i zastanawiam się gdzie będzie najlepiej znaleźć kwaterę. Pomyślałem, że najlepiej byłoby wytypować fragment wybrzeża i szukać czegoś. Jak nie znajdę w jednej miejscowosci to przejade do następnej. Czy możecie polecić jakiś fragment, wybrzeża gdzie najlepiej byłoby się udac.
Nadmienię, ze jade z małymi dziećmi i przede wszystkim zależy mi na przyjaznej plazy i nie koniecznie kurorcie.
Będę wdzięczny za podpowiedź.

Jestem wlaśnie w Lopar na wyspie Rab. Typowe wielkie piachowe plazyska z plytkimi bajorami ;-) Fajne dla dzieci, ktorych tutaj od metra na każdej plazy. turystow coraz więcej ale widze na miescie sporo apartamentów z kartką FREI/LIBERO. Jak chcesz to na priva podesle ci pare adresow to sobie posprawdzasz.
whitewidow
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) whitewidow » 09.07.2012 20:16

Witam ! my jedziemy w 4osoby (dwie osoby 20 i 21 lat ) w terminie 21.07-5.08 do Makarskiej.. mam cichą nadzieję że znajdziemy jakieś przyjemne lokum, zależy nam najbardziej na tym aby w sypialniach były balkony :D oczywiście jedziemy w ciemno.. pozdrawiam i życze wszystkim gorących wakacji !
herbatnik
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) herbatnik » 10.07.2012 13:59

Panowie Fordowie :) S-max i Taurus, dzięki za informację. Utwierdizliście mnie w przekonaniu, żeby już niczego nie szukać w necie bo szkoda życia.
... tylko te temperatury - klima musi być.
Miłego wypoczynku.
GOSIA43
Autostopowicz
proszę o radę

Nieprzeczytany postnapisał(a) GOSIA43 » 10.07.2012 17:43

Własnie wykupiłam bilet lotniczy do Poznań- Zadar na najbliższą sobotę. Jest to mój pierwszy wyjazd do Chorwacji co więcej pierwszy wyjazd wakacyjny. Wybieramy się z koleżanką i trójką dzieci 11,12,16. Mam prośbę. Możecie dać jakieś rady odnośnie noclegów, czy szukać w necie czy jechać i szukać na miejscu? Ze względu na dzieci chciałybyśmy plaże piaszczystą Czy jest taka szansa w okolicach Zadaru? Drugie pytanie dotyczy transportu z lotniska. Jaka są możliwości? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Zostało mało czasu i nie wiem co robić. 8O
kincior
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kincior » 11.07.2012 08:16

Witam,
do Chorwacji jadę po raz trzeci, ale po raz pierwszy w ciemno (decyzja o wyjeździe zapadła przedwczoraj, po obejrzeniu prognoz dla Polski na przyszły tydzień). Chcę wyjechać 15.07., żeby w poniedziałek do południa być .... no właśnie,.. czy to dobry pomysł, żeby jechać w ciemno na KRK?

Nie mam wymagań co do miejscowości, byle była plaża i kilka sklepów, a apartament (pokój) z aneksem, do 40E. Jedziemy 2+1 z Poznania. Trasa ułożona na szybko: Poznań - Wrocław - Boboszów (ew. Kudowa-Nachod) - Brno - Wiedeń - Mureck - Lenart - Ptuj (objazd dróg płatnych, przejazd nowym mostem) - Zagrzeb - ...... prawdopodobnie KRK.

PS. Celuję w Punat, Stara Baska lub Malinska.
JUSMILKA
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) JUSMILKA » 11.07.2012 12:15

Witam!
Właśnie planuję swój wyjazd do Chorwacji, ale wyjazd w ciemno zawsze mnie stresował :) s-max jeśli możesz podesłać mi kilka adresów z wolnymi miejscówkami to byłabym wdzięczna :) Pozdrawiam
AnaO
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnaO » 11.07.2012 13:10

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów:) Planujemy wyjazd w ciemno (2+2) 29 lipca na ok 10 dni. Jedziemy pierwszy raz i nie wiem który kierunek wybrać. Najbardziej zainteresowały mnie okolice Rogozdnicy oraz wyspa Krk. Czytam i czytam i w większości jazda w ciemno jest jak najbardziej za. Będę wdzięczna za wskazanie kwater. Cena do 40-50 euro:)
kleeberg
Koneser
Re: proszę o radę

Nieprzeczytany postnapisał(a) kleeberg » 11.07.2012 15:00

GOSIA43 napisał(a):Drugie pytanie dotyczy transportu z lotniska. Jaka są możliwości?

Z lotniska w Zadarze jeżdżą busy,może spróbuj :?:
Popatrz na linki:
:arrow: zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

Co do kwater,to tylko w ciemno!!
Przynajmniej takie jest moje zdanie.
Ja tak jeżdżę i nigdy nie żałowałem :D

Pzdrv
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 75
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone