Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
piszpunta
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) piszpunta » 25.06.2012 22:19

Witam, będę w CRO z dziewczyną od 12 sierpnia do 23 sierpnia i mam plan aby zrobić sobie taką wycieczkę objazdową tzn. przejechać cro z północy na południe. Oczywiście pojawia się pytanie czy łatwo znajdę tanie noclegi na 1-2 dni w różnych miejscowościach? Czy może lepiej wynająć coś na cały pobyt (taka baza wypadowa) i robić wycieczki jednodniowe?
Bart3z
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bart3z » 26.06.2012 00:22

Tak tutaj wszyscy piszą, że można jechać w ciemno i znaleźć bez problemu nocleg od soboty/niedzieli, a jak wygląda sprawa z noclegiem w Vodicach od piątku na jedną noc??
Wyjeżdżamy w 4 osoby na noc w czwartek 12.07 i na miejscu będziemy rano 13.07 w piątek i nasuwa mi się pytanie czy brać coś na necie czy jechać w ciemno?? :wink:
Na razie wszystko co znalazłem jest za ok. 80 euro za 4 osoby, ale przy samej plaży :wink:
Blums
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Blums » 26.06.2012 05:24

hej no na jedną noc to ciekawie może by :)
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 26.06.2012 06:49

Bart3z napisał(a):Tak tutaj wszyscy piszą, że można jechać w ciemno i znaleźć bez problemu nocleg od soboty/niedzieli, a jak wygląda sprawa z noclegiem w Vodicach od piątku na jedną noc??

Na jedną noc może być kłopot, bo wynajmujący liczą na dłuższe pobyty. Jeśli jednak wynajmą, to opłata za nocleg będzie co najmniej o 30 % wyższa.
Bart3z
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bart3z » 26.06.2012 10:18

Arek napisał(a):Na jedną noc może być kłopot, bo wynajmujący liczą na dłuższe pobyty. Jeśli jednak wynajmą, to opłata za nocleg będzie co najmniej o 30 % wyższa.

Dzięki za szybką odpowiedź ;)
Zarezerwuję, bo po trasie będę zmęczony, więc też nie będzie mi się chciało jeszcze dodatkowo szukać noclegu...
Później i tak lecimy na południe, bo w vodicach to tylko przystanek :)
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 26.06.2012 10:34

Alternatywą jest namiot (np.: igloo), mało miejsca zajmuje w bagażniku, a stanowi zabezpieczenie na wypadek braku noclegu. Pomyśl o tym :)
rafałlidia
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafałlidia » 26.06.2012 11:18

witam wybieam sie w lipcu 13 po połudnu z poznania do chorwacji samochodem może ktos by się chciał przyłonczycz pozdrawiam adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
rafałlidia
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafałlidia » 26.06.2012 11:19

w dwa lub więcej aut razniej zawsze prosze pisac pozdrawiam miło
Adinaw
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adinaw » 29.06.2012 12:37

Witam, nie orientujecie sie jakie sa ceny apartamentow 4 os na wyspie ciovo na poczatku lipca? Te oferty z internetu nie wygladają tanio :/ jade w ciemno i zastanawiam sie ile bede musial wziac ze soba euro :? a chcialbym jak najmniej 8)
szpaczka
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) szpaczka » 29.06.2012 14:55

hmmm.w sumie nie myślałam o tym wcześniej, ale my będiemy w Chorwacji od czwartku do soboty - i teraz pytanie do stalych bywalców: czy może być problem ze znalezieniem apartamentów?
zaczęłam się tego obawiać...
malwii
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) malwii » 30.06.2012 15:10

Może być, bo Chorwaci niechętnie wynajmują na taki krótki okres czasu - najczęściej wynajmują od soboty do soboty. Kiedyś pojechaliśmy "w ciemno" i szukaliśmy noclegu od środy do soboty - był spory problem. Nawet jak coś było wolnego to nie chcieli na wynająć, bo twierdzili że dla tak krótkich pobytów nie opłaca im się zmieniać pościeli. W końcu jednak znaleźliśmy, ale zajęło to ładnych kilka godzin.
Joni
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joni » 30.06.2012 22:21

Witam.
Jest to mój pierwszy post, jak i nastąpi w tym roku pierwszy wyjazd do Chorwacji. ;)
Planujemy wyjechac w ciemno w 6 (ja z żoną +dziecko 15lat i tak samo znajomi).
Celem jest Makarska/ew. jakaś okoliczna mniejsza miejscowości (wszystko zależy od cen).
Wyjazd z niedz. na pon. 9.07 (7 noclegów)
I teraz pytanie, czy znajdziemy jakis "apartament" dla 6osób, ew. może byc 2x3, max do 95E?
Ważne żeby była klimatyzacja i w miare blisko plaża (do 400m).
Pozdrawiam :)
s-max
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) s-max » 30.06.2012 23:53

Joni napisał(a):Witam.
Jest to mój pierwszy post, jak i nastąpi w tym roku pierwszy wyjazd do Chorwacji. ;)
Planujemy wyjechac w ciemno w 6 (ja z żoną +dziecko 15lat i tak samo znajomi).
Celem jest Makarska/ew. jakaś okoliczna mniejsza miejscowości (wszystko zależy od cen).
Wyjazd z niedz. na pon. 9.07 (7 noclegów)
I teraz pytanie, czy znajdziemy jakis "apartament" dla 6osób, ew. może byc 2x3, max do 95E?
Ważne żeby była klimatyzacja i w miare blisko plaża (do 400m).
Pozdrawiam :)

Pierwszy raz też jechalismy w ciemno (3 os.), ale troche bliżej na Istrię.
Po 20 minutach szukania już mieliśmy kwatere. Bardzo ładne 2 pokoje z łazienką i śniadanie w cenie ! Raczej się to nie zmieniło. Teraz jeździmy co roku ale rezerwujemy już kwiecien/maj i jest oczywiście taniej. W Chorwacji nawet w małych miejscowościach są biura informacji turystycznej dobrze oznaczone. Nie wiem jak jest teraz w Makarskiej bo to daleko od Rabu na którym własnie siedzę, ale tutaj jest przynajmniej połowa apartamentów i hoteli wolna - widze po miejscach parkingowych i ilości ludzi np na plaży i w knajpach.
kaz32420
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaz32420 » 01.07.2012 00:19

witam my w tamtym roku pojechalismy w ciemno na Ciovo na poczatku lipca - 6 i to byl srodek tygodnia ze znalezieniem apartamentu nie bylo problemu po 30 minutach zdecydowalismy sie na apartament za 60 euro za 4 osoby , ogladalismy jeszcze dwa jeden za 70 a drugi za 80 , wydawalo mi sie duzo wiec poszlismy jeszcze dalej i byl za 60 wiec zdecydowalismy sie zostac choc fakt zmeczenie bylo czuc bo pokonalismy 1250km w ciagu 14 giodzin jadac spokojnie autostradami tak w granicach 130km/h jeden kierowca [Czechy,Austria,Slowenia, oraz Hvar do Trogiru] ten rok tez w ciemno ale juz po 23lipca i troszke nizej rejon Makarskiej lecz tym razem przez Slowacje i Wegry
mroczek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mroczek » 01.07.2012 14:01

Witam w ub. roku jechalismy 1 raz do Chorwacji w ciemno 2+1. Kierunek Primosten. Zatrzymalismy się 1 km przed w m. Dolac i znaleźliśmy apartament 2 pokojowy 150m od brzegu ale ładny, nowy z klima i WI-Fi.Płacilismy 30 Euro/doba. W tym roku lecimy w okolice Baska Voda. TAk sie zastanwiam skąd takie ceny jak wyżej czytam. Chciałbym zaznaczyc że kwatera sama Nas znalazła nie szukalismy nawet 1 minuty.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 73
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone