Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
asikczek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikczek » 14.06.2012 17:33

witam wszystkich.
W tamtym roku byliśmy z mężem w Cro po raz pierwszy. Mieliśmy zamówione kwatery i na szczęście nie byliśmy rozczarowani.
W tym roku jedziemy w ciemno bo w sumie dopiero teraz zdecydowaliśmy o wyjeździe i znaleźć kwaterę przez net w cenie 30 euro graniczy z cudem. i stąd moje pytanie: jedziemy do Dalmacji - kontynent (miasto bez znaczenia byle małe - wielkie centra turystyczne to nie dla nas), jedziemy w 2 dorosłe osoby od 21.07 - 03.08. czy uda nam się znaleźć apartament do 30 euro z klimą i w miarę blisko morza?
Przeczytałam watek cały i owszem piszecie o przystępnych cenach, ale "przystępność" rzecz względna a mi chodzi konkretnie o 30E za apartament. Pozdrawiam
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.06.2012 19:06

asikczek napisał(a):witam wszystkich.
W tamtym roku byliśmy z mężem w Cro po raz pierwszy. Mieliśmy zamówione kwatery i na szczęście nie byliśmy rozczarowani.
W tym roku jedziemy w ciemno bo w sumie dopiero teraz zdecydowaliśmy o wyjeździe i znaleźć kwaterę przez net w cenie 30 euro graniczy z cudem. i stąd moje pytanie: jedziemy do Dalmacji - kontynent (miasto bez znaczenia byle małe - wielkie centra turystyczne to nie dla nas), jedziemy w 2 dorosłe osoby od 21.07 - 03.08. czy uda nam się znaleźć apartament do 30 euro z klimą i w miarę blisko morza?

Blisko morza z klimą, w pełni sezonu - nie ma szans za 30 euro (może znajdziecie za 40)
edziasz
Plażowicz
ale czy na pewno

Nieprzeczytany postnapisał(a) edziasz » 15.06.2012 21:01

właśnie ale czy na pewno znajdę kwaterę jadąc w ciemno w takich popularnych miejscowościach jak Brela, Promajna, Baska Voda, Makarska, Primosten itp.
Należę do tej grupy, która preferuje większe miasteczka, dziury kompletnie mnie nie interesują, bo lubimy posiedzieć sobie w knajpkach, pochodzić po miasteczku
Teska
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Teska » 16.06.2012 15:21

Edziasz

jak znajdziesz coś fajnego w Makarskiej napisz.....My wybieramy się pierwsza połowa września zależy nam właśnie nie do konca na ciszy na wakacjach- ciszę mamy 11 mieśięcy w roku.... :lol:
edziasz
Plażowicz
Teska

Nieprzeczytany postnapisał(a) edziasz » 16.06.2012 16:32

no właśnie myślę, że nie znajdę :cry: ceny, które proponują są dla mnie nie do przyjęcia, jak jest coś fajnego i za fajną cenę, to okazuje się jakąś dziurą, a naprawdę nie chcę jechać w ciemno, bo mam przykre doświadczenia, co prawda nie w Chorwacji, bo tam mieliśmy już zarezerwowaną kwaterę jak jechaliśmy ale mimo wszystko
Maciek31
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciek31 » 17.06.2012 21:28

Czy to faktycznie sie udaje? Plan był prosty jedziemy rodzinka 2+1 (córka 3 latka) wyjazd 14 sierpień, dojazd na miejsce bliżej nie określony w zależności od chęci do jazdy, samopoczucia córy. Ale pojawiła się opcja dodatkowa czyli nasi przyjaciele w takim samym składzie 2+1. Czy w takiej liczebności damy radę coś znaleść? Nie chodzi nam o wspólny apartament, byle byśmy byli zlokalizowani w jednym budynku. Region Chorwacji, który nas interesuje to okolice Trogiru (może Ciovo). Cały wyjazd podporządkowany pod dyktando naszych pociech więc dobrze by było gdyby na plaży był conajmniej żwirek:)
Gdyby ktoś miał jakieś dobre rady to proszę :)
Cookieqk
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cookieqk » 19.06.2012 09:42

Maciek31 napisał(a):Czy to faktycznie sie udaje? Plan był prosty jedziemy rodzinka 2+1 (córka 3 latka) wyjazd 14 sierpień, dojazd na miejsce bliżej nie określony w zależności od chęci do jazdy, samopoczucia córy. Ale pojawiła się opcja dodatkowa czyli nasi przyjaciele w takim samym składzie 2+1. Czy w takiej liczebności damy radę coś znaleść? Nie chodzi nam o wspólny apartament, byle byśmy byli zlokalizowani w jednym budynku. Region Chorwacji, który nas interesuje to okolice Trogiru (może Ciovo). Cały wyjazd podporządkowany pod dyktando naszych pociech więc dobrze by było gdyby na plaży był conajmniej żwirek:)
Gdyby ktoś miał jakieś dobre rady to proszę :)

Hej,
z własnego, zeszłorocznego doświadczenia powiem tak - jeżeli nie liczycie się z kosztami to na bank coś znajdziecie, bo ofert za 70-80E jest sporo.
My z żoną w zeszłym roku szukaliśmy 5 godzin (!!!) kwatery W Primosten na początku sierpnia i szczerze mówiąc już powoli rezygnowaliśmy, ale w końcu się udało.
Co prawda były inne wolne - ale tylko drogie "apartmany".
Może być problem z noclegami w tym samym budynku, aczkolwiek proponuje spojrzeć na GMaps i pojechać gdzieś, gdzie nie jedzie połowa Forum i wtedy szanse na znalezienie noclegu "w kupie" rosną.
Wiadomo, że w dużych, znanych i obleganych miejscowościach będzie problem z noclegiem w szczycie sezonu.
I jeśli o mnie chodzi to pierwszym miejscem gdzie należy się udać w każdej miejscowości jest biuro turystyczne (których najczęsciej jest kilka) zlokalizowane gdzieś w centralnym punkcie miasteczka i tam zacząć.
Chodzenie po domach od drzwi do drzwi i pytanie o wolne pokoje po 4 godzinach naprawdę człowieka zaczyna frustrować...
Ale jak się ma czasem odrobinę szczęścia to można znaleźć "Sobe" 200m od plaży za 35E :-)
gakako
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) gakako » 19.06.2012 11:13

2 lata temu we wrześniu w Breli znaleźliśmy apatman w cudownym miejscu za 34 euro/2 os.. W ubiegłym roku w sierpniu w Rogoznicy już nam się tak nie udało:( mieszkając nad samym morzem, mając do dyspozycji 2 pokojowy apartman płciliśmy 40 euro.
Sądzę, że podczas wakacji znależć coś niedrogiego będzie trudno.... no chyba, że daleko od morza.
Mikromir
Koneser
Re: Znowu się udało

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 22.06.2012 15:30

DRZEW6 napisał(a):Wracamy właśnie z Pagu ,też w ciemno .Trochę się bałem bo dojechaliśmy 7.08 w niedzielę ale po 20 minutach szukania Pan Chorwat zaprowadził nas do nowego apartamentowca na 3 piętro i pokazał apartament który miał ponad 100 m ,wielki salon z kuchnią, 2 dwuosobowe sypialnie i 25metrowy taras i zaproponował cenę 55 E za 4 osoby. Mam namiary na właściciela.Tak naprawdę to był apartament 6 osobowy .Z tego wynika ,że nawet w szczycie sezonu każdy znajdzie coś dla siebie.

Witam,
Czy mogę prosić o namiary i ewentualne zdjęcia apartamentu?
Ostatnio edytowano 04.01.2015 01:12 przez Mikromir, łącznie edytowano 1 raz
VONPLES
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VONPLES » 22.06.2012 16:26

Piąty raz do Chorwacji (w tym raz Czarnogóra) i.....pierwszy raz w ciemno!!! Takie posty to tylko...POTWIERDZENIE,że nie ma problemów ze znalezieniem miejsca na pobyt bez zbędnych marż dla wszelakiego rodzaju "pośredników" nie zawsze uczciwych!!
jaroxx
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) jaroxx » 23.06.2012 00:53

Czy w tym roku jechać w ciemno..przez to nie mogę spać jadę z 1,5 roczną córeczką i nie wiem jak to będzie z szukaniem kwatery a z ogłoszeń wszystko w moim terminie zajęte alb cena nie do przyjęcia..masakra :cry:
tomeeczek73
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomeeczek73 » 24.06.2012 14:28

W sierpniu wybieramy się po raz pierwszy z żoną i 7 letnią córeczką na 10 dni do Chorwacji . Zdecydowaliśmy że pojedziemy w ciemno - okolice Primosten, Rogoznica. Może ktoś podobnie jak my jedzie z dziećmi w podobnym wieku? Ciekawe czy coś znajdziemy ale jestem dobrej myśli :wink: Może ktoś zna jakiś przyzwoity apartament?
pozdrawiam
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 24.06.2012 15:59

A ja powiem Wam tak.
Zawsze jeździłem z rodzinką do Cro w ciemno i temat przewalał się już tysiące razy... sam ten tu ma ponad siedemdziesiąt stron.
Do rzeczy, w tym roku mimo takiej pory nadal nie mamy określonego celu gdzie w tym roku wakacje? Mierzymy w Hiszpanię (taki był priorytet od zeszłego roku) Lazurowe Wybrzeże , lub Atlantycką część Hiszpanii.
Ale jeśli się okaże że żadna z tych powyższych opcji nie wypali ( w tych krajach nie jest tak jak w Cro gdzie właściciel niemal zaprasza, tam nawet niema tablic informujących o tym, że tu można coś wynająć wszystko za pośrednictwem agencji)
Tak więc jeśli nie tam to obieramy kierunek Chorwacja i będzie to sam środek lipca rodzinka na pokładzie 2+2 13 i 3 lata i jakoś nie mam żadnych obaw. To tyle w temacie jazdy w ciemno, byliśmy zawsze zadowoleni z naszych wyborów o kosztach nie wspomnę.
Stiopa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stiopa » 24.06.2012 16:09

tomeeczek73 napisał(a):W sierpniu wybieramy się po raz pierwszy z żoną i 7 letnią córeczką na 10 dni do Chorwacji . Zdecydowaliśmy że pojedziemy w ciemno - okolice Primosten, Rogoznica. Może ktoś podobnie jak my jedzie z dziećmi w podobnym wieku? Ciekawe czy coś znajdziemy ale jestem dobrej myśli :wink: Może ktoś zna jakiś przyzwoity apartament?
pozdrawiam

Zajrzyj proszę tutaj:

forum/viewtopic.php?t=36987&start=0

Powoli krystalizuje się nam przynajmniej 2 samochodowy wyjazd.
Poczytaj, jak będzie Ci odpowiadać termin i miejsce (a wybieramy się właśnie w te okolice) ta napisz na mój mail.
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Pozdrawiam.
MuzzyiAgatka
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) MuzzyiAgatka » 25.06.2012 14:07

tomeeczek73 napisał(a):W sierpniu wybieramy się po raz pierwszy z żoną i 7 letnią córeczką na 10 dni do Chorwacji . Zdecydowaliśmy że pojedziemy w ciemno - okolice Primosten, Rogoznica. Może ktoś podobnie jak my jedzie z dziećmi w podobnym wieku? Ciekawe czy coś znajdziemy ale jestem dobrej myśli :wink: Może ktoś zna jakiś przyzwoity apartament?
pozdrawiam

2012/07/29 lub 30 jedziemy do Primosten w 2 auta (dzieciaki 2*10 +13)
Byliśmy tam kilka lat temu i to chyba najlepsze miejsce na Chorwacji jest (w sumie byliśmy na Chorwacji chyba z 8 razy)
pozdr
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 72
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone