Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Sol-Wagon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sol-Wagon » 04.06.2012 21:19

pewnie mnie zaraz zrugacie, że nie czytam całości...

czy w połowie września znajdę w ciemno na wyspie Krk nocleg na 1 noc dla 2 osób ?
sneer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sneer » 04.06.2012 22:34

Saajmonek napisał(a):Urlop mamy od 18/08 ale z tego co wyczytałem lepiej dojechać na miejsce zaraz po weekendzie czyli akurat wyjedziemy w niedzielę i w Poniedziałek 20go jesteśmy na miejscu

Z moich - może niezbyt bogatych, ale jednak - doświadczeń, wynika, że wielu Chorwatów wciąż myśli "turnusowo", tzn., że lubią wynajmować kwatery od soboty do soboty. I właśnie sobota jest moim zdaniem najbardziej optymalna, żeby znaleźć w ciemno dobrą kwaterę (bo sporo apartamentów tego dnia się zwalnia). Po weekendzie zostają głównie "niedobitki", których nikt nie chciał (drogie i z widokiem np. na ścianę garażu :) Miałem też za każdym razem niemałe problemy, żeby wynająć coś na mniej niż tydzień (udawało się, ale cena szła do góry), bo nie lubię za długo siedzieć w jednym miejscu (ale to inna kwestia).
zgredzik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zgredzik » 05.06.2012 07:29

Podzielam zdanie sneera, przyjazd w sobotę, w ostateczności w niedzielę jest zdecydowanie lepszy, niż w tygodniu. Inna sprawa, że druga połowa sierpnia nie jest już CHYBA tak atrakcyjnym terminem, jak chociażby czerwiec/lipiec - tak mi się wydaje. Miałem okazję być w Chorwacji we wszystkie te miesiące i stąd taka moja opinia :wink:
Pozdrawiam.....
zelaa12
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) zelaa12 » 05.06.2012 12:49

choć nie wiem jak byśmy nie chcieli to jadąc w ciemno w Chorwacji kwatery i atrakcje same znajda nas :) Wiec bez obaw sezon czy nie zawsze spotkamy kogoś kto nas zaczepi czy to na deptakach proponując np. rejsy czy w małych uliczkach proponując kwatery :)
buroda
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) buroda » 06.06.2012 12:45

witam,
tez wybieramy sie całą rodzina do Cro, II połowa sierpnia, okolice Rogożnicy...
w tym roku jedzie z nami 2-latek i chciałam cos znależć w necie, zaklepać...ale nie wychodzi mi to a mąż tylko w ciemno...w ciemno...
kiedy wyjechac najlepiej 17.08. i byc na sobotę rano czy mozna jechac w niedziele jak zawsze bo puściej na drogach i być w poniedziałak.....boje sie tego szukania z synkiem...
a jak u Was wyglada poranne szukanie z dziećmi? jeden szuka drugi z dziecmi czy inaczej?
pozdrav
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 06.06.2012 16:31

Myślę, że w niedzielę lepiej jechać.
klopot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) klopot » 06.06.2012 17:01

Zdecydowanie polecam wyjazd w niedzielę. Poszukiwania apartamentu w poniedziałek moim zdaniem będą łatwiejsze, zostaną apartamenty, których nie udało się wynająć w sobotę i niedzielę. Być może będzie łatwiej negocjować.
Pozdrawiam
Rafał
VONPLES
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VONPLES » 06.06.2012 17:44

Ja też jestem tego zdania co "klopot". Spotykałem osoby przyjeżdżające w ciemno w poniedziałek i czekających na nich właścicieli z ofertą zakwaterowania!!
zgredzik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zgredzik » 06.06.2012 20:58

Sądzę, że nie ma znaczenia: niedziela czy poniedziałek, miejscowi kończą wynajem w soboty ewentualnie niedziele do południa. Ja jadę "w ciemno" pierwszy raz i chcę dojechać w sobotę do godz. 16:00 - 17:00 i sądzę, że znajdę to, czego oczekuję :wink:
Pozdrawiam....
buroda
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) buroda » 07.06.2012 22:59

dziekuje za opinie ale nasuwa mi sie pytanie
czy przyjeżdżajac w niedziele i poniedziałek te kwatery wolne nie beda juz z tych gorszych...co lepsze nie zostanie zajęte w sobotę?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.06.2012 08:22

buroda napisał(a):dziekuje za opinie ale nasuwa mi sie pytanie
czy przyjeżdżajac w niedziele i poniedziałek te kwatery wolne nie beda juz z tych gorszych...co lepsze nie zostanie zajęte w sobotę?

Według mnie tak jest.
Zawsze jadę w ciemno i z doświadczenia wiem że im wcześniej w sobotę tym lepiej ale to moje zdanie. :)
monia74
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) monia74 » 08.06.2012 21:16

Witam.Wydaje mi się że najlepszym rozwiązaniem jest niedziela ewentualnie poniedziałek tylko nie wiem czy w tym dniu popołudnie nie będzie lepsze ze względu, że wielu właścicieli pracuje i ciężko kogokolwiek zastać na miejscu.Tak miałam osobiście w niedziele na ogół byli dostępni natomiast w poniedziałek do południa to tylko agencje a to niestety drożej.
raffaell2
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) raffaell2 » 10.06.2012 17:08

Czy na wyspie Krk, a dokładniej w Basce znajdzie się coś w ciemno w drugiej połowie lipca?
W zeszłym roku byłem w Baska Voda i tam co kawałek było wtedy coś wolnego (cena to inna sprawa :? ). A jak jest na Krk ?
malwii
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) malwii » 13.06.2012 12:42

Nie polecam wyjazdów w ciemno. Po długiej podróży z Polski człowiek jest tak zmęczony, że szukanie kwatery jest dodatkowym obciążeniem. Bierze się wtedy to co jest, bez względu na cenę.
VONPLES
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VONPLES » 13.06.2012 13:21

malwii napisał(a):Nie polecam wyjazdów w ciemno. Po długiej podróży z Polski człowiek jest tak zmęczony, że szukanie kwatery jest dodatkowym obciążeniem. Bierze się wtedy to co jest, bez względu na cenę.

No ale zawsze można zaoszczędzić na.....sladoledy :D !!!!
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 71
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone