Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Thot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Thot » 18.05.2012 18:08

Mam pytanie do stałych bywalców - w ok. Makarskiej (w niej samej lub okolicy) kwatery z sensownie niedalekim dojściem do sensownej dla małych dzieci plaży - w czerwcu kwatery za 2 dorosłych, 2 dzieci małych i jedno niemowlę, to w jakich cenach mniej więcej są?
Jakiś przedział kwotowy albo "od..."? Albo "za kwotę xx... kwatera jest sensowna"?
Jakieś polecenie też będzie powodowało moją wdzięczność - mogę też szukać na miejscu, bo zwykle jeżdżę na noc, więc byłbym o jakiejś - tak myślę - sensownie nie za późnej godzinie. Ale wolalbym wiedzieć jak to obecnie wygląda cenowo (a także wyposażeniowo, jeśli to ważne)? :)
rafałlidia
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafałlidia » 19.05.2012 12:22

ile musze srednio liczyc za pokój 2os w lipcu w chorwacji na 2tyg pozdrawiam
zgredzik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zgredzik » 26.05.2012 22:40

rafałlidia napisał(a):ile musze srednio liczyc za pokój 2os w lipcu w chorwacji na 2tyg pozdrawiam

pytanie dość ogólne, sporo zależy od wymogów, czyli: klima, region widok na morze, odległość od plaży, posiłki na miejscu/swoje itp. Ja przeglądałem różne fora i właściwie rozbieżność jest od 30 do 100 i więcej euro/dobę. Zajrzyj na stronę zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link ;)
Pozdrawiam i powodzenia.
Saajmonek
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Saajmonek » 28.05.2012 15:33

Witam,
Jest to mój pierwszy post na forum tak więc proszę o wyrozumiałość.
Planujemy nasz pierwszy wyjazd do Chorwacji.
Urlop mamy od 18/08 ale z tego co wyczytałem lepiej dojechać na miejsce zaraz po weekendzie czyli akurat wyjedziemy w niedzielę i w Poniedziałek 20go jesteśmy na miejscu
Podróży się nie boję nic a nic ale obawiam się o kwatery.
Bardzo chętnie zaryzykuję i pojadę w ciemno, jakoś kupowanie kota w worku niebardzo mnie kręci.
Czy uważacie że od 20go sierpnia można znaleść rozsądną kwaterkę dla 4osób?
Dodam że jesteśmy młodymi, rzutkimi osobami dobrze mówiącymi po angielsku o ile ma to znaczenie.
Pytanie do obcykanych i z doświadczeniem, czy będzie duży prolbem z dostępnościa kwater?
Najchętniej wybralibyśmy się w jakiś spokojny acz urokliwy region np. Marušići, Mimice, Pisak.
Będę bardzo wdzięczny za info.
zgredzik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zgredzik » 28.05.2012 19:38

Saajmonek napisał(a):Witam,
Jest to mój pierwszy post na forum tak więc proszę o wyrozumiałość.
Planujemy nasz pierwszy wyjazd do Chorwacji.
Urlop mamy od 18/08 ale z tego co wyczytałem lepiej dojechać na miejsce zaraz po weekendzie czyli akurat wyjedziemy w niedzielę i w Poniedziałek 20go jesteśmy na miejscu
Podróży się nie boję nic a nic ale obawiam się o kwatery.
Bardzo chętnie zaryzykuję i pojadę w ciemno, jakoś kupowanie kota w worku niebardzo mnie kręci.
Czy uważacie że od 20go sierpnia można znaleść rozsądną kwaterkę dla 4osób?
Dodam że jesteśmy młodymi, rzutkimi osobami dobrze mówiącymi po angielsku o ile ma to znaczenie.
Pytanie do obcykanych i z doświadczeniem, czy będzie duży prolbem z dostępnościa kwater?
Najchętniej wybralibyśmy się w jakiś spokojny acz urokliwy region np. Marušići, Mimice, Pisak.
Będę bardzo wdzięczny za info.

Saajmonek - znajomość języka z całą pewnością będzie pomocna. Napiszę jedno: 4 razy byłem w Chorwacji na wcześniej "zaklepane" apartamenty. ZAWSZE widziałem mnóstwo ofert "przydrożnych", tabliczek i napisów informujących wolnych pokojach lub apartamentach. W tym roku jadę w ciemno i wierzę, że coś ustrzelimy :)
Powodzenia....
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 28.05.2012 21:09

W Pisaku ponuje coś w stylu zmowy cenowej,ale ludzie mili i uczynni Zapytałem gaspodarza a ten zaraz z rakiją wyskoczył a żonka w tym czasie obdzwoniła sąsiadów i coś znalazła.Obok są piękne Mimice gdzie może być taniejwink:Po połowie sierpnia to kwatery szukają turystów tak więc udanego wypoczynku.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.05.2012 21:18

pawelh napisał(a):Po połowie sierpnia to kwatery szukają turystów

Jesteś w błędzie...po połowie sierpnia to bardzo atrakcyjny termin i trzeba się jednak nachodzić w szczególnie ciekawych miejscowościach...nie zmienia to faktu, że warto pochodzić bo coś ciekawego się znajdzie...
Aby była jasność - chodzi o szczególnie atrakcyjne a więc z pewnością nie takie w rodzaju Makarskiej czy Vodice :D
carinus
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) carinus » 28.05.2012 21:19

ewalla napisał(a):
Tylko jak z cenami? Podczytywalam forum i wiem, że najwięcej jest apartamentów 4 osobowych, dla 2 może być problem, bo nie chce płacić za 4.
Oglądając oferty w necie nie znalazlam ceny mniejszej niż 35 eur za dobę.

Ta cena obejmuje koszt calego pokoju 4-os. czy cenę za osobę?
Tika
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tika » 28.05.2012 21:26

Jeżdżę od sześciu lat , zawsze z rezerwacją i "nóż mi sie w kieszeni otwiera" jak czytam teksty typu "kupowanie kota w worku", jeżeli ktoś się "nadziewa" na niespodzianki to jest to wyłacznie wynik niedokładnego sprawdzenia i nie wykorzystania zasobów internetu.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.05.2012 21:44

Tika napisał(a):Jeżdżę od sześciu lat , zawsze z rezerwacją i "nóż mi sie w kieszeni otwiera" jak czytam teksty typu "kupowanie kota w worku", jeżeli ktoś się "nadziewa" na niespodzianki to jest to wyłacznie wynik niedokładnego sprawdzenia i nie wykorzystania zasobów internetu.

..to nie do konca tak!

Dwa lata temu wykorzystalam wlasnie zasoby internetu ale po przyjezdzie na miejsce okazalo sie ,ze apartament na stronie wygladal troszke inaczej....niz na miejscu.
Zdjecia w necie byly troszke...upiekszone i z lekka odbiegajace od rzeczywistego wygladu.
Nie mialo to az takiego znaczenia(przeciez w apartamencie nie spedza sie zbyt duzo czasu) ale nutka rozczarowania sie pojawila ...
Tak wiec masz racje ale ...czasem mozna sie z lekkka zdziwic:)

Pozdrawiam
Thot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Thot » 28.05.2012 22:35

alessandro1977 napisał(a):

Jesteś w błędzie...po połowie sierpnia to bardzo atrakcyjny termin i trzeba się jednak nachodzić w szczególnie ciekawych miejscowościach...nie zmienia to faktu, że warto pochodzić bo coś ciekawego się znajdzie...
Aby była jasność - chodzi o szczególnie atrakcyjne a więc z pewnością nie takie w rodzaju Makarskiej czy Vodice :D

Znaczy się - w Makarskiej są takie złe czy odwrotnie?
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 29.05.2012 12:51

alessandro1977 napisał(a):

nie pamiętam by szukanie apartamentu zajeło mi więcej jak godzinę,czasami jak piszesz trzeba trochę pochodzic :wink:
Bartender
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartender » 31.05.2012 09:30

Witam szukałem informacji na całym forum, pisałem również pod podane adresy i niestety wiekszość jest zajęta.Wybieramy sie grupą 8 osób do Makarskiej, termin przyjazdu 23 lipiec, myslicie że znajdę apartament cenowo do 18 ue na głowe jadąc w ciemno ?
VONPLES
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VONPLES » 31.05.2012 10:25

Bartender napisał(a):Witam szukałem informacji na całym forum, pisałem również pod podane adresy i niestety wiekszość jest zajęta.Wybieramy sie grupą 8 osób do Makarskiej, termin przyjazdu 23 lipiec, myslicie że znajdę apartament cenowo do 18 ue na głowe jadąc w ciemno ?

Myślę, że nie powinieneś mieć większych problemów ze znalezieniem apartamentów dla 8 osób w mniejszych miejscowościach niedaleko Makarskiej. W samej Makarskiej może być trudniej ale...nie jest to niemożliwe!!
Bartender
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartender » 31.05.2012 10:33

Dzięki, troche mnie uspokoiłeś :) nie chciałbym aby na miejscu okazało sie że bedziemy musieli płacic po 25 eu :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 70
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone