Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
rafałlidia
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafałlidia » 14.05.2012 05:21

witam czy znacie w chorwacji gdzies w miare płaskie strony jestem po zabiegu kolan i niebardzo moge chodzic pozdrawiam
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 14.05.2012 07:04

Spanie, plażowanie.
Polecam Pakostane.
Teska
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Teska » 14.05.2012 17:19

Mam zamiar jechać w okolice Makarskiej koniec sierpnia, jak myślicie w poniedziałek jak się tam pojawię będzie problem ze znalezieniem kwaterki?
Mój M patrzy na takie jazdy w ciemno bardzo sceptycznie:(:(:(
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 14.05.2012 17:26

Teska napisał(a):Mam zamiar jechać w okolice Makarskiej koniec sierpnia, jak myślicie w poniedziałek jak się tam pojawię będzie problem ze znalezieniem kwaterki?

Nie będzie !
Jechać i się niczym nie przejmować!

Pozdrav
ewalla
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewalla » 15.05.2012 12:22

W tym roku planujemy wakacje w Chorwacji - 25 sierp-8 wrzesien Pag, nastepnie chcemy spędzić tydzien nizej, okolice makarskiej...

Będzie to nasza chyba 4 wyprawa do Chorwacji, ale zawsze rezerwowaliśmy kwatery w biurze. Teraz mamy zarezerwowany tylko pobyt na Pagu, a póżniej... nie znalexliśmy ciekawej oferty.
No i moje pytanie, czy od 8 września znajdziemy cos w okolicy Breli, Makarskiej, Tucepi?? Jedziemy we dwojkę z niespelna 2 letnim dzieckiem.
Prawdopodobnie nie będziemy tam rano, tylko w okolicach popoludnia, czy coś jeszcze będzie?

A moze zarezerwować kwaterę w Polsce, koszt ok 30 eur za dobę.
Czy znajdziemy coś za tą cenę?
A i będziemy tam w sobotę, bo w sobotę kończymy pobyt na Pagu.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 15.05.2012 12:34

Ofertami Cię na miejscu zasypią. Mimo wszystko jak będziesz wcześniej to masz większe szanse na atrakcyjną cenę.
ewalla
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewalla » 15.05.2012 14:19

Rysio napisał(a):Ofertami Cię na miejscu zasypią. Mimo wszystko jak będziesz wcześniej to masz większe szanse na atrakcyjną cenę.

Hmm, tak wiem, że należy byc wcześnie, ale z dzieckiem to różnie bywa.

Tylko jak z cenami? Podczytywalam forum i wiem, że najwięcej jest apartamentów 4 osobowych, dla 2 może być problem, bo nie chce płacić za 4.
Oglądając oferty w necie nie znalazlam ceny mniejszej niż 35 eur za dobę.
A moz e sie mylę? Moze tam, na miejscu bywają takie ceny we wrześniu?

Tylko co wybrać? Brela podobno jest dosć droga.

Meżowi pomysł makarskiej średnio sie podoba, bo woli mniejsze miejscowości, spokojniejsze. No ale obawiam sie, że w tych mniejszych to juz bedzie zupelnie głucho :-)

Zawsze jeździliśmy w połowie czerwca...
mawasz
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mawasz » 15.05.2012 14:28

Witam,

Zamierzam się wybrać rodzinnie z Szczecina w dwa samochody (2+2 i 2+1) do Chorwacji.
Zastanawiam się nad dwoma regionami:
- Krk Baska
- Istrii Rovinj
Oczywiście ze względu na chęć spędzenia spokojnych wakacji bardziej interesują mnie obrzeża miast niż ich centra ;)

Poczytałem sporo na forum ale i tak mam pytanka. Planujemy pobyt 10dniowy od 21lipca (sobota) lub 23lipca. Oczywiście szukanie noclegu w ciemno ;)

1. Ze względu na szukanie noclegu w ciemno lepiej dotrzeć na miejsce w 2. sobotę czy nie ma to większego znaczenia?
3. Ze względu na wyjazd z dziećmi (ładne plaże) który z regionów polecacie?
4. Ze względu na coraz bardziej popularne wyjazdy do Chorwacji naszych rodaków dalej nie ma problemów z znajdywaniem tanich apartamentów?

Pzdr
zgredzik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zgredzik » 17.05.2012 16:23

Cóż, każdy wskazuje konkretne miejsce, w które się wybiera i liczy na znalezienie lokum szukając na własną rękę. Ja udaję się do Okrugu i mam podobne pytanie: będę na miejscu w sobotę 28 lipca ok. 19:00, mogą być trudności ze znalezieniem apartamentu dla 2 dorosłych osób, z klimą, aneksem jadalnym?
Dzięki za odpowiedź i pozdrawiam :wink:
Piter_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piter_M » 17.05.2012 16:29

zgredzik napisał(a):Cóż, każdy wskazuje konkretne miejsce, w które się wybiera i liczy na znalezienie lokum szukając na własną rękę. Ja udaję się do Okrugu i mam podobne pytanie: będę na miejscu w sobotę 28 lipca ok. 19:00, mogą być trudności ze znalezieniem apartamentu dla 2 dorosłych osób, z klimą, aneksem jadalnym?

Myślę, że mogą być ... a może by lepiej było tak jechać, żeby na miejscu być nieco wcześniej ?
zgredzik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zgredzik » 17.05.2012 17:31

Piter_M napisał(a):
zgredzik napisał(a):Cóż, każdy wskazuje konkretne miejsce, w które się wybiera i liczy na znalezienie lokum szukając na własną rękę. Ja udaję się do Okrugu i mam podobne pytanie: będę na miejscu w sobotę 28 lipca ok. 19:00, mogą być trudności ze znalezieniem apartamentu dla 2 dorosłych osób, z klimą, aneksem jadalnym?

Myślę, że mogą być ... a może by lepiej było tak jechać, żeby na miejscu być nieco wcześniej ?

Może, ale widzisz:
- raz jechałem na noc i uznałem, że.... noc jest od spania a na przerwę na nocleg np w Słowenii szkoda mi czasu i pieniędzy;
- trzy kolejne razy wyjeżdżałem z Łodzi o godz. 5:00 - 6:00 i dojeżdżało mi się całkiem "świeżo" w 15-16 godzin;
Stąd moje pytanie, choć byłem w Trogirze, Slatinie, Okrugu odpowiednio: w czerwcu, lipcu i przełom lipca i sierpnia i właściwie zawsze mnóstwo tablic i ofertami. Nie wiem, na ile one były aktualne, ale chyba były, skoro je wystawiano :wink:
malina1959
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) malina1959 » 17.05.2012 18:06

rafałlidia napisał(a):witam czy znacie w chorwacji gdzies w miare płaskie strony jestem po zabiegu kolan i niebardzo moge chodzic pozdrawiam

Z tego co widziałam to w okolicach Nin i Privlaki też jest płasko.
A poza tym są tam zdrowotne błota. Może pomogą na Twoje
chore kolanko :wink:
Pozdrawiam :)
Piter_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piter_M » 18.05.2012 06:49

zgredzik napisał(a):
Piter_M napisał(a):

Może, ale widzisz:
- raz jechałem na noc i uznałem, że.... noc jest od spania a na przerwę na nocleg np w Słowenii szkoda mi czasu i pieniędzy;
- trzy kolejne razy wyjeżdżałem z Łodzi o godz. 5:00 - 6:00 i dojeżdżało mi się całkiem "świeżo" w 15-16 godzin;
Stąd moje pytanie, choć byłem w Trogirze, Slatinie, Okrugu odpowiednio: w czerwcu, lipcu i przełom lipca i sierpnia i właściwie zawsze mnóstwo tablic i ofertami. Nie wiem, na ile one były aktualne, ale chyba były, skoro je wystawiano :wink:

Apartament na pewno znajdziesz, to tylko kwestia czasu ... ale że będzie to już późna godzina to może być tak że będziesz brał to co będzie, i może ci się to do końca nie podobać bo nie będziesz już miał czasu ani sił żeby szukać innego.
zgredzik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zgredzik » 18.05.2012 07:16

Tak, chyba jednak trzeba będzie się nieco "wysilić" i wybrać jeszcze wcześniej, aby być na miejscu tak najpóźniej na godz.16:00... :wink:
Damy radę, dzięki i pozdrawiam...
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 18.05.2012 07:28

ewalla napisał(a):Tylko co wybrać? Brela podobno jest dosć droga.

Meżowi pomysł makarskiej średnio sie podoba, bo woli mniejsze miejscowości, spokojniejsze. No ale obawiam sie, że w tych mniejszych to juz bedzie zupelnie głucho :-)

Zawsze jeździliśmy w połowie czerwca...

W okolicy Makarskiej mogę Ci jeszcze polecić Podgorę lub Igrane. Podgora dla mnie na początku lipca była zbyt tłoczna ale Ty jedziesz we wrześniu. Powinno już być luźniej (na pewno luźniej niż w Makarskiej).
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 69
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone