Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd tuż tuż więc małe podsumowanie ...;)

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
brylinx
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) brylinx » 13.07.2005 17:58

Już pojutrze wyjazd. Jadę pierwszy raz samochodem (do tej pory byłem z biurem podróży), więc proszę o wyrozumiałość i dobre rady :D
Plan mam następujący:
Wyjazd z zielonego miasta (Bydgoszcz) następnie => Gniezno=> Kostrzyn=> Kórnik=> Śrem=> Rawicz=> Wołów=> Środa Śląska=> Kąty Wrocławskie (we Wrocławiu są ponoć za duże roboty drogowe) => Boboszów=> Brno=> Wiedeń=> Gratz=> Maribor Zagrzeb=> Karlovać=> Plitvice (czas na zwiedzanie)=> Gracac=> Sibenik=> Trogir
W trasie powrotnej bedę dojeżdżał do Zakopanego.
I mam problem: chcialbym dojechać jak najtanieji najkrócej. Co proponujecie? Jechać przez Zagrzeb=> Wiedeń=> Bratysławę => Zilinę do Zakopanego. Czy Trogir=> Bosańska Krupa=> Daruvar=> Dravszentes=> Budapeszt => Bańska Bystyca=> Tvrdosin => Zakopane. Czy może jest jakaś inna szybka i tania trasa alternatywna do wymienionych przeze mnie. Wiem że ten wątek pojawiał się wielokrotnie ale mam nadzieję że będziecie wyrozumiali :D i wskażecie mi najlepszą drogę. Nie odsyłajcie mnie do forum, bo im wiecej czytam wątkow, tym mam bardziej namieszane w głowie :evil: Jeszcze jedna sprawa. Obliczyłem, że na autostrady powinienem wydać: 200 KCZ, 7,60 E, 0,80 E, 26 Kun w jedną stronę. W przypadku powrotu: 1120 Huf i 150 KS lub 26 Kun ( + 150 KS) jak będę wracał przez Wiedeń.
Czy moje obliczenia są dobre, czy może mam sie jeszcze przygotować na jakąś niespodziankę w przypadku dodatkowych opłat. Jeżeli możecie to zaproponujcię jakąś trasę, która będzie optymalnym wyjściem godzącym szybkość i komfortowość jazdy ze stosunkowo niskimi opłatami. Za wszystkie uwagi będę bardzo wdzięczny :D
krystek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 13.07.2005 18:08

brylinx napisał(a):W trasie powrotnej bedę dojeżdżał do Zakopanego.
I mam problem: chcialbym dojechać jak najtanieji najkrócej. Co proponujecie? Jechać przez Zagrzeb=> Wiedeń=> Bratysławę => Zilinę do Zakopanego. Jeżeli możecie to zaproponujcię jakąś trasę, która będzie optymalnym wyjściem godzącym szybkość i komfortowość jazdy ze stosunkowo niskimi opłatami. Za wszystkie uwagi będę bardzo wdzięczny :D

Proponuję ominąć Wiedeń: na węźle Wiener Neustadt trzeba skręcić w drogę szybkiego ruchu S4-kierunek Eisenstadt. Następnie S31, która kończy się w okolicy E. i dalej B50 do Bratysławy. Wrzuć to na http://www.viamichelin.fr i zobaczysz, że to najlepsza i najszybsza opcja. Przetestowałem osobiście. Koszty : winieta austriacka-7,6 euro i słowacka-150 Sk.
marcineq
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcineq » 13.07.2005 18:37

Taak, ja również polecam ominięcie Wiednia, droga jest przyjemna, ładne widoczki i nadrabia sie pare łądnych kilometrów. Zawsze tamtędy śmiagam :wink:

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone