Witam serdecznie
Biorąc pod uwagę że będzie to Nasz debiut zaglądnąłem na forum aby zorientować się co i jak w sprawie dojazdu do Chorwacji.
Z grubsza biorąc pewne rzeczy wydają się już jasne ale o te co do ktorych mam wątpliowści wolę się podpytać.
Zatem......
Trasa raczej standardowa czyli przez Słowację (obok Bratysławy) - Austria autostradami do Grazu - potem skok przez Słowenię do Zagrzebia a potem to już wiadomo.
Wybieram się w okolice riviery makarskiej i biorąc pod uwagę uwarunkowania urlopowe będę chciał wyjachać w niedzielę rankiem potem jakiś nocleg gdzieś w Chorwacji i dojazd na miejsce w poniedziałek.
Mam pytanie dla wtajemniczonych czy w niedzielę mogą być kłopoty z przekraczaniem poszczególnych granic. (PL/SLOWACJA/AUSTRIA/SŁOWENIA/CHORWACJA)?
Czy w poniedziałek mogą być korki w tunelach na A1 w Chorawcji.
I przy okazji może znacie jakieś sprawdzone a niedrogie zarazem miejsce w którym można się przespać i zjeść coś z rana. (3 osoby). Z obliczeń wynika że gdzieś w okolicach karlowaca, a może jakieś inne propozycje).
I na sam koniec czy są po drodze stacje benzynowe ktorych warto unikać ze względu na jakość paliwa i cenę.
Będę wdzięczny za pomoc.
pozdr
Piotrek