Bahama napisał(a):Wjechałem na ten parking koło PKS-u i od razu wszedłem na śmierdzącą stację benzynową dla kutrów...
A jednak .... tak myślałem.
Nalezało wjechac na całkiem inny parking, z drugiej strony miasta, od strony .... Vrbnika ( trudny do zlokalizowania ponieważ każdy raczej myśli, że to wąska ślepa dróżka - jednak na końcu jest całkiem spory parking ). lub jechać dalej w okolice Głównej Poczty ........... (widzisz teraz wyższość stałego bywalca)
Bahama napisał(a): ...kilka uliczek i stosunkowo mało sklepów w porównaniu np. z Baśką.
Absolutnie nieprawda. Jakbyś napisał odwrotnie - to tak.
Bahama napisał(a):Potem przez kilka godzin zaliczałem plażę w mieście. No ale tam popływać to się za bardzo przy brzegu (jeśli chodzi o dzieci) nie da. Co chwilę waliłem z córką kolanami w jakies kamienie olbrzymie na dnie. Dopiero daleko da się popływać.
Zapewne pływałeś po stronie kempingu. .....
Należało jadąc z Vrbnika (od strony Punatu) wjechać w pierwszą drogę na KRK i po przejechaniu 1,5-2 km na rozwidleniu skręcić w kierunku hoteli (Drazica, Bor, Tamaris). To tutaj są najlepsze miejsca do pływania W tej części zawsze proponuję szukać lokum do spania. ( jakbyś nie robił zakupów w Konzumie, zapewne skręciłbyś w tą pierwszą)
Można powiedzeć ....... widziałeś (moim zdaniem) najmniej atrakcyjną część KRK.
To, że Twoim zdaniem KRK jest małoatrakcyjny ...... przyjmuję do wiadomości. Jednemu to, drugiemu co innego i tak powinno być.
Twoim zdaniem Vrbnik jest super. Twoim. Moim zdaniem .... zawsze tam jestem ale tylko jestem kilka godzin i zmykam. Vrbnik, bardzo ładny (panorama) ale nie w moim guście. Dla mnie - za nudny i za malutki . Wolno mi ..... wolno.
Utwierdzam się w przekonaniu ... że najlepiej jest znaleźć "swoje miejsce" i tam spędzać czas. Ja tak właśnie mam. Znam na całej wyspie "każdy kamień", wiem gdzie jaka woda, plaża .... gdzie jeżowce a gdzie ich nie ma, gdzie nie będąc na plaży FKK .... mam takie warunki jak FKK........
Ja nie byłem i widziałem ...... ja to znam.
Jednak, na to potrzeba kilku lat ( w tym samym miejscu) aby to odkryć.
pzdr.