jolamik napisał(a):.... znalazłam na tym forum link do mnóstwa app w większości jednak nie podają cen....
jolamik napisał(a):no kochani wróciłam jak zwykle pora roku sprzyja poszukiwaniom i tym razem będzie to KRK i na 90% Baska więc jeśli ktoś z Was ma namiary na fajny ap. do 200 m od plaży dla 3 dorosłych + 2 dzieci - 13 i 3 lata to proszę o info na maila adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl 8)
wspomnę tylko że po pomysłach coby jechać do Hiszpanii - costa brava, włoch - liguria z miłą chęcia powróciliśmy do przeszukiwania stron w stylu apartmani hrvatska :D z resztą ta hiszpania i włochy to pomysł bardziej znajomych a nas ciągnie jak cholera do Cro :wink: w tym roku zabieramy moją teściową i cos czuję że szybko się stanie cromaniakiem :twisted:
igg napisał(a):..... Pierwotnie bazą miało byc miasto Krk, ale po analizie wieeelu postów i portali wychodzi, ze z dzieckiem lepiej pasuje Malinska i Baska….
igg napisał(a):..... Czy w Malinskiej do żwirowych plaż sa duże odległości, chodzi o szukanie kwatery; czy skupić się na jakis konkretnych rejonach/ulicach, czy wszędzie jest blisko (1km to dla nas blisko, 2 średnio, 3 daleko )....
igg napisał(a):..... Wyczytałem gdzieś w wątku, cytuję "PORAT !!!" ale nie mogę znaleźć, - czy Autor mógłby to rozwinąć? Albo Ktoś kto był... Porat jest trochę za Malinską, jest tam sklep? konoba? plaża żwirowa? widac Rijekę od "złej" strony?.....
igg napisał(a):..... Teraz Punat; czy są kwatery do wynajęcia w części miasteczka przy drodze na Stara Baske jakby jeszcze nie w zatoce; pomiędzy kampami Pila i Konobe (golasy mi nie przeszkadzają, to raczej ja im...).
I znowu; jest tam sklep, knajpa? Jaka plaża?.....
igg napisał(a):..... Do obu lokalizacji jeszcze wspólne pytanie - jest trochę cienia przy plaży?...
igg napisał(a):..... Właśnie sie zorientowałem, ze ten watek jest w "autostopie" - można prosić Moda o przeniesienie do odpowiedniego działu? (chyba rejony...)
Piotrek_B napisał(a):Dlaczego miasto Krk to zły pomysł. Jedziecie z maluchem (zapewne wózek na stanie) Pasuje Wam raczej miejsce gdzie ten wózek popchacie a nie ponosicie. W samym mieście Krk trochę jest miejsc spacerowych. Ale działkę oddam Woce bo o dzielnicy Krk w której on wypoczywa jest trochę fajnych domków (i blisko jednocześnie do starego centrum)
Wracając do Baski. Kurort kurortem ale tam też jest trochę miejsc spacerowych
Piotrek_B napisał(a):Kwaterki w Punacie trzeba szukać w części położonej wzdłuż drogi do Starej Baski.
Dojeżdżając do Punatu, mijasz po prawej marine i masz zjazd w prawo do centrum i prostą przed siebie do St. Baski. Jedziesz pod górę w strone Starej Baski i po prawej masz apartman na apartmanie. Najlepiej znaleźć cos w okolicach kempu Pila bo tam jest fajna (i częściowo zadrzewiona) plaża. Jakie plaże są koło FKK nie wiem bo jestem tekstylny
Piotrek_B napisał(a):Generalnie nie licz na krzaki czy drzewa tylko kupcie swój "cień" czyli parasol lub namiot plażowy - nie będziecie musieli się wtedy zrywać rano, żeby zaklepywac miejsce pod drzewami.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne