Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd na wyspe Krk

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
morela
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) morela » 11.06.2018 14:21

Mapy google na Oprna Bay pokazują sporo parasoli na plaży jakby się spodziewano tam jakichś większych ilości turystów i jest jakaś budka czyli hcyba miejsce przygotowane turystycznie. Wygląda mi na to, ze tam na dół się nie zjedzie, nawet rowerem, a auta na szosie też się nie zostawi. Czy jedyne miejsce postoju to Kamping Skrila? Ale ten pewnie dla mieszkańcow....
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 11.06.2018 14:37

morela napisał(a):Mapy google na Oprna Bay pokazują sporo parasoli na plaży jakby się spodziewano tam jakichś większych ilości turystów i jest jakaś budka czyli hcyba miejsce przygotowane turystycznie. Wygląda mi na to, ze tam na dół się nie zjedzie, nawet rowerem, a auta na szosie też się nie zostawi. Czy jedyne miejsce postoju to Kamping Skrila? Ale ten pewnie dla mieszkańcow....

Jedna z wielu opinii google:

"Piękna plaża trudne dojście stromym zboczem ale naprawdę warto. Samochód zostawiliśmy przy drodze jak wszyscy."
Fredi88
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fredi88 » 17.06.2018 13:43

Witajcie. Starałem się doczytać na forum wszystko, co może mnie interesować jednak na 3 nurtujące mnie pytania odpowiedzi nie znalazłem (może źle szukałem - nie wiem). Jadę w sobotę na wyspę Krk dokładnie do Starej Baski. 1 pytanie dotyczy mostu prowadzącego na wyspę. Można na nim płacić kartą lub gotówką w euro, czy jedynie w ich walucie?
2 pytanie tyczy się autostrad... tak samo w sumie jak poprzednie, choć domyślam się że płatność kartą powinna być bezproblemowa.
3 sprawa - patrząc na google maps odcinek przed Starą Baską jest zaznaczony jako nieprzejezdny/zamknięty... O co biega? Był tam ktoś ostatnio? Droga jest przejezdna? Pokój mam wzięty na samym końcu miejscowości i innej drogi dojazdu tam po prostu nie ma.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 17.06.2018 19:43

1 i 2 - polecam kartę i specjalne bramki z powodu mniejszych kolejek

3 - Musisz źle patrzeć chyba, że akurat coś remontowali itd

Poczytaj forum w innych tematach o płatności kartami na bramkach i powodu preferowania przez nas tej formy płatności. Można zaoszczędzić wiele czasu
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 17.06.2018 20:02

3. Napisz do swoich gospodarzy jeśli są tam na miejscu i zapytaj, czy coś się dzieje - remont drogi, albo coś podobnego.
Generalnie ta droga na stałe jest zamknięta dla dużych pojazdów jak autobusy, autokary, etc. Za wąsko po prostu. Osobówki jeździły w zeszłym roku normalnie, ale nie pamiętam jak droga była wtedy zaznaczona w google'u.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.06.2018 20:05

Fredi88 napisał(a):1 pytanie dotyczy mostu prowadzącego na wyspę. Można na nim płacić kartą lub gotówką w euro, czy jedynie w ich walucie?
2 pytanie tyczy się autostrad... tak samo w sumie jak poprzednie, choć domyślam się że płatność kartą powinna być bezproblemowa.
3 sprawa - patrząc na google maps odcinek przed Starą Baską jest zaznaczony jako nieprzejezdny/zamknięty... O co biega? Był tam ktoś ostatnio? Droga jest przejezdna? Pokój mam wzięty na samym końcu miejscowości i innej drogi dojazdu tam po prostu nie ma.

@ 1 - można kartą, można płacić w euro- wjazd na Krčki most kosztuje 39,00 kn (przynajmniej tak twierdzi Hrvatske Autoceste d.o.o.)
@ 2 - można kartą, można i w euro (j.w.) a na autostradzie lepiej ustawić się do bramek kartowych bo sznur aut jest do nich krótszy
@ 3 - na Krku obecnie jest tylko ostrzeżenie o 3 km korku w stronę lądu, wg HAK innych dróg zamkniętych nie ma ale generalnie dopytałbym właściciela lokalu czy wie coś o utrudnieniach
Fredi88
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fredi88 » 17.06.2018 23:22

Żeby nie być gołosłownym to taki widok mam na google maps:

https ://s15.postimg.cc/xc60e22bf/Screenshot_20180617-231212.png
Wystarczy usunąć spację przed dwukropkiem bo nie mogę wklejać linków 8O
Pokój mam w Rooms "N", najwyżej napiszę do właścicieli jutro.

Dzięki za informacje dotyczące kart.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 18.06.2018 09:00

Fredi88 napisał(a):Żeby nie być gołosłownym to taki widok mam na google maps:

https ://s15.postimg.cc/xc60e22bf/Screenshot_20180617-231212.png
Wystarczy usunąć spację przed dwukropkiem bo nie mogę wklejać linków 8O
Pokój mam w Rooms "N", najwyżej napiszę do właścicieli jutro.

Dzięki za informacje dotyczące kart.

Mi też gugiel pokazuje kreseczki jakby dojście piechotą

Droga tam wąska, pewnie są jakieś ograniczenia, z pewnością idzie dojechać. Myśmy w SB nie byli jednak do fajnej knajpy pod koniec wiochy przy porciku wieczorami podjeżdżaliśmy. Było późno i nawet za parking chłopaki już nas nie kasowali

To nie jest odcinek drogi przed SB tylko kawałek już we wsi :)
Ostatnio edytowano 18.06.2018 09:02 przez piotrulex, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.06.2018 09:01

...może to stąd, że dwa lata temu robili tam chyba kanalizację :mrgreen: Pod opiniami tego miejsca jest napisane, że dojazd bezproblemowy ale wąski i ciasny parking.
ik26
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ik26 » 19.06.2018 09:02

Ja wróciłem w sobotę i żadnych problemów z dojazdem nie było. Płatności na moście masz w Kunach jak i euro są wyświetlane na tablicy. Przejazd kosztuje 21 kun.
ruzica
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruzica » 19.06.2018 09:10

ik26 napisał(a):Ja wróciłem w sobotę i żadnych problemów z dojazdem nie było. Płatności na moście masz w Kunach jak i euro są wyświetlane na tablicy. Przejazd kosztuje 21 kun.

21 kun to motorkiem chyba :?: Autem to 35 :idea: (przynajmniej miesiąc temu tak było)
ik26
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ik26 » 19.06.2018 09:23

Oj przepraszam . Masz rację motorem. Jeszcze mi huczy w głowie.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.06.2018 09:53

Cennik od 15.06.2018 ;)

krckimost.JPG
Fredi88
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fredi88 » 24.06.2018 10:15

Od wczoraj na miejscu. Dziękuję za pomoc. Wszystkie informacje od Was sprawdzone. Płacić można nawet gotówką w euro. Stara Baska przejezdna normalnie więc nie rozumiem dlaczego na google ciągle tak pokazuje. Jest tylko zakaz dla kamperów co jest zrozumiałe ze względu na gabaryty aut i wąski przejazd.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 24.06.2018 18:54

Fredi88 napisał(a):Od wczoraj na miejscu. Dziękuję za pomoc. Wszystkie informacje od Was sprawdzone. Płacić można nawet gotówką w euro. Stara Baska przejezdna normalnie więc nie rozumiem dlaczego na google ciągle tak pokazuje. Jest tylko zakaz dla kamperów co jest zrozumiałe ze względu na gabaryty aut i wąski przejazd.

Spoko :)

Napisz tylko jaka pogoda bo znajomi dali dyla w piątek z powodu deszczu, wiatru i temperatury :(
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Wyjazd na wyspe Krk - strona 10
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies