Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd na wyspe Krk

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kacperix1984
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kacperix1984 » 24.08.2016 14:18

Hej, podpowie ktoś może jakąś miejscówkę na KRK lub północ Chorwacji najszybszy dojazd z PL która najbardziej przypomina Brelę i nadaje się dla dziecka... chodzi przede wszystkim z pięknym widokiem na morze z tarasu. Najlepiej pierwsze linie przegowe aby nie oglądać dachów...
powiedzmy że cena to nie jest najwazniejszy punkt, liczy się dobry standard i widok z tarasu. app 2+1 (10 miesięcy syn) Czy ktoś coś może polecić?

Jak oglądam maps google ludzikiem to wydaje mi się Malinksa czy KRK są jednak za duże, wolałbym coś bardziej kameralnego z małymi plażami najlepiej z prysznicem, coś na wzór Breli, bylismy w Makarskiej i Podgórze oprócz Breli i jednak Brela jest najpiekniejsza. Odwiedziliśmy też Trogir, Dubronik, Promosten, Split i jednak te miejscowości są dla Nas na max 1 dzień zwiedzania.
borsalino4
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) borsalino4 » 24.08.2016 22:45

kacperix1984 napisał(a):Hej, podpowie ktoś może jakąś miejscówkę na KRK lub północ Chorwacji najszybszy dojazd z PL która najbardziej przypomina Brelę i nadaje się dla dziecka... chodzi przede wszystkim z pięknym widokiem na morze z tarasu. Najlepiej pierwsze linie przegowe aby nie oglądać dachów...
powiedzmy że cena to nie jest najwazniejszy punkt, liczy się dobry standard i widok z tarasu. app 2+1 (10 miesięcy syn) Czy ktoś coś może polecić?

Jak oglądam maps google ludzikiem to wydaje mi się Malinksa czy KRK są jednak za duże, wolałbym coś bardziej kameralnego z małymi plażami najlepiej z prysznicem, coś na wzór Breli, bylismy w Makarskiej i Podgórze oprócz Breli i jednak Brela jest najpiekniejsza. Odwiedziliśmy też Trogir, Dubronik, Promosten, Split i jednak te miejscowości są dla Nas na max 1 dzień zwiedzania.

żadne miasto na Krk nie przypomina Breli; chyba żadne miasto na północy Chorwacji...ja byłem w Baśce na Krk; piękna plaża ale ludzi mnóstwo; no ale byłem w lipcu; z miejscówką nie pomogę
Bahama
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bahama » 27.10.2016 21:02

kacperix1984 napisał(a):chodzi przede wszystkim z pięknym widokiem na morze z tarasu. Najlepiej pierwsze linie przegowe aby nie oglądać dachów...

Proste :) Vrbnik.
agrafkapl
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) agrafkapl » 07.11.2016 13:40

Byłam na Krk w pierwszej połowie lipca. Mieszkałam w Silo. Codziennie jeżdziliśmy do innego miasteczka. Wszędzie bardzo blisko samochodem. Vrbnik faktycznie bardzo klimatyczny ale plaża najpiekniejsza w Baśce. Ludzi w lipcu całkiem sporo ale jak sie poszło na sam koniec plaży to był luz.
W tym roku wybieram sie w okolice Tribunj. Nie wiem czy któraś miejscowość jest w stanie pobić plaże w Baśce:)Przesyłam widok ze wzgórza.
Załączniki:
IMG_2700.JPG
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 07.11.2016 14:17

agrafkapl napisał(a): ... Nie wiem czy któraś miejscowość jest w stanie pobić plaże w Baśce:) ...

Tak. Kolejne plaże idąc na wschód. Wchodzisz na Bunculukę ale rozumiem, że nie ażdemu może ta plaża pasować. Jest równie piękna a już spokojniejsza od te w miasteczku. Dalej za kolejnymi skałami masz kolejne plaże, coraz cichsze, mniej tłoczne, spokojniejsze, cudne :)
agrafkapl
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) agrafkapl » 08.11.2016 00:58

piotrulex napisał(a):
agrafkapl napisał(a): ... Nie wiem czy któraś miejscowość jest w stanie pobić plaże w Baśce:) ...

Tak. Kolejne plaże idąc na wschód. Wchodzisz na Bunculukę ale rozumiem, że nie ażdemu może ta plaża pasować. Jest równie piękna a już spokojniejsza od te w miasteczku. Dalej za kolejnymi skałami masz kolejne plaże, coraz cichsze, mniej tłoczne, spokojniejsze, cudne :)

Ale wciąż jest to rejon Baśki i jej cudowne widoki. Byłam tam za krótko, żeby zwiedzać boczne plaże ale kiedyś na pewno tam wróce:)
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 10.11.2016 09:57

agrafkapl napisał(a):
piotrulex napisał(a):

Ale wciąż jest to rejon Baśki i jej cudowne widoki. Byłam tam za krótko, żeby zwiedzać boczne plaże ale kiedyś na pewno tam wróce:)

Zachęcamy. My nie znosimy miejskich plaż, nawet będąc w cichych wioskach nad Bałtykiem idziemy czy jedziemy choć z km w bok aby mieć ciszę i spokój :). Plaża Bunculuki czy kolejne nie są oczywiście bezludne ale oczywiście jest spokojniej niż w samej Baśce :)
morela
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) morela » 10.06.2018 17:34

piotrulex napisał(a):

A dojście (bo rozumiem, że dojazdu nie ma) na samą Bunculukę ile czasu zajmuje?
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 11.06.2018 10:22

morela napisał(a):
piotrulex napisał(a):

A dojście (bo rozumiem, że dojazdu nie ma) na samą Bunculukę ile czasu zajmuje?

Zerknij na google maps :)

Od Konzuma w Baśce do Bonety na campie jest niecałe 2km przy morzu. Zależy jak szybko chodzisz i skąd startujesz na plażę :) Droga jest urokliwa, idzie się bardzo miło. Z miasteczka na camping zaciągniesz nawet jakiś wózek, dojedziesz rowerem itd. Na kolejne zatoczki nie gdyż brak drogi

Drogą jedno auto przejdzie, na końcu, blisko campu jest taki jakby parking i całkiem sporo aut tam stoi. Nie wiem czy tam mogą wszyscy czy np mieszkańcy okolicznych apartamentów. Nie mam pojęcia
morela
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) morela » 11.06.2018 12:00

uch, odległości są znaczne, chyba lepiej będzie wodą, wtedy nawet do Malej Luki można dotrzeć.

A na wielu zdjeciach z wyspy Krk pojawia się widelec wbity w ziemię - gdzie to?
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 11.06.2018 12:52

morela napisał(a):uch, odległości są znaczne, chyba lepiej będzie wodą, wtedy nawet do Malej Luki można dotrzeć.

A na wielu zdjeciach z wyspy Krk pojawia się widelec wbity w ziemię - gdzie to?

2 sekundy w google :)

http://www.wesolepodroze.pl/polwysep-wy ... -kamperem/
morela
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) morela » 11.06.2018 13:12

jest. Dzięki, znaleziony z ludkiem Street View. - Dla reszty: na drodze 102 w połowie drogi między Kornicem a Dragą Bascanską.

A jak nazywa się lodziarnia w Basce, gdzie żonglują lodami?
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 11.06.2018 13:16

morela napisał(a):jest. Dzięki, znaleziony z ludkiem Street View. - Dla reszty: na drodze 102 w połowie drogi między Kornicem a Dragą Bascanską.

A jak nazywa się lodziarnia w Basce, gdzie żonglują lodami?

Kupujemy zwykle w 3 miejscach i odnoszę wrażenie, że wszędzie :)

Jeździmy tą drogą co najmniej 2 razy w roku a ten "widelec" jakoś w oko mi nie wpadł. Jeśli wpadł to nie utkwił w pamięci ...

W tym roku nadrobimy :)
morela
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) morela » 11.06.2018 14:10

my tych żonglujących lodziarzy mieliśmy już w Orebicu - bracia bliźniacy dodatkowo mówiący we wszystkich językach naszego globu :))

I myślałam, że to tylko tam taki ewenement i tak strasznie żal było kupować tam lody ostatni raz, a tu masz babo placek :D
morela
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) morela » 11.06.2018 14:13

a tak wygląda miejsce z widelcem
Załączniki:
Przechwytywanie.jpg
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Wyjazd na wyspe Krk - strona 9
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies