Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd na wyspe Krk

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pionteczek
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pionteczek » 19.07.2016 13:04

Witam,
Jeśli ktoś ma namiary na jakieś fajne trasy turystyczno-biegowe to proszę o info, wybieram się w okolice Baski... :)
natart
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) natart » 30.07.2016 11:22

w Biurze Informacji dostaniesz mapkę tras pieszych i rowerowych na całej wyspie

byliśmy w Silo, dla mnie miejsce fajne, niezbyt tłoczno, kilka niezłych knajpek, lody, sklep
są tam 3 plaże - miejska (wąska i zatłoczona), dla psów (malutka) i przy kampingu (bardzo fajna, dość szeroka )
odwiedziliśmy Njivice - fajne, długa plaża, sporo ludzi, ale jakoś na tych kilometrach się rozchodzili, Baska - tłok masakra, Krk - to samo
babciaolkairysia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) babciaolkairysia » 07.08.2016 21:07

Witam

W tym roku jadę na wyspę KRK do Baśki w wrześniu , apartament mam 2km od plaży,
mam pytanie o parkingi w okolicy plaży, jak jest teraz z płatnością ,bo czytałam że było 25 HRK doba ,
może są inne możliwości zaparkowania samochodu.
Dziękuje za odpowiedz :D
michu_wro
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) michu_wro » 10.08.2016 12:52

W Baśce będziemy przebywać w terminie 28-31.08 ktoś może polecić restaurację/bar z lokalnymi, dobrymi posiłkami?
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 10.08.2016 13:02

babciaolkairysia napisał(a):Witam

W tym roku jadę na wyspę KRK do Baśki w wrześniu , apartament mam 2km od plaży,
mam pytanie o parkingi w okolicy plaży, jak jest teraz z płatnością ,bo czytałam że było 25 HRK doba ,
może są inne możliwości zaparkowania samochodu.
Dziękuje za odpowiedz :D

Ło matko, to dalej już nie było? W mieścienie miejsc parkingowych jak na lekarstwo. Ja na wlocie na zakręcie w prawo pojechałbym prostu w strone campu Bunculuka. Tam przy recepcji jest parking, raczej spory i darmowy, co prawda pewnie dla kleintów ale sporo aut tam parkuje. z tamtąd to mniej niz 1km ;)

25kn/doba to świetna cena
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 10.08.2016 13:03

michu_wro napisał(a):W Baśce będziemy przebywać w terminie 28-31.08 ktoś może polecić restaurację/bar z lokalnymi, dobrymi posiłkami?

Wszędzie gdzie jadaliśmy byliśmy zadowoleni na przestrzeni lat ale nazw to Ci nie podam. Sami coś wybierzecie, dacie radę :)
michu_wro
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) michu_wro » 10.08.2016 13:41

Wiem, że damy :)
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 10.08.2016 14:18

michu_wro napisał(a):Wiem, że damy :)

Być może tam jeszcze nie byliscie więc mała uwaga. Tam w zasadzie są 2 ulice z knajpami. Jedna to bardzo długa promenada a druga to zaczynajaca się w jej połowie i biegnaca górą ulica. Każdy cos dla siebie znajdzie :) Jedni wypas knajpę z dobrym winem i czekajacymi w akwarium homarami a inni smażone owoce morza na tekturowej tacce :)
michu_wro
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) michu_wro » 10.08.2016 15:34

Dzięki za info. Faktycznie będziemy tam pierwszy raz.

E: jeszcze jedno pytanko, są tak jakieś atrakcje wodne np. lot na latawcu za motorówką?
michu_wro
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) michu_wro » 21.08.2016 18:28

Czy są jakieś markety>?
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 22.08.2016 09:52

michu_wro napisał(a): ... są tak jakieś atrakcje wodne np. lot na latawcu za motorówką?

TAK
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 22.08.2016 09:53

michu_wro napisał(a):Czy są jakieś markety>?

TAK

Zachęcam poszukać, choćby google

Są też drzewa, woda, asfaltowe drogi, znaki drogowe, bankomaty, jest zasięg komórek itd
michu_wro
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) michu_wro » 22.08.2016 11:03

piotrulex napisał(a):

TAK

Są też drzewa, woda, asfaltowe drogi, znaki drogowe, bankomaty, jest zasięg komórek itd

a woda jest? Chodzi o tą w kranie? Jeśli tak to jaka temperatura gorącej wody? Bo widzę, że znasz temat Baski bardzo dobrze.

czy-na-wyspie-krk-jest-jakis-supermarket-t16841.html
Można odpowiedzieć normalnie? Można, ale lepiej zgrywać inteligenta.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 22.08.2016 11:17

michu_wro napisał(a):
piotrulex napisał(a):

TAK

a woda jest? Chodzi o tą w kranie? Jeśli tak to jaka temperatura gorącej wody? Bo widzę, że znasz temat Baski bardzo dobrze.

czy-na-wyspie-krk-jest-jakis-supermarket-t16841.html
Można odpowiedzieć normalnie? Można, ale lepiej zgrywać inteligenta.

Ależ ja właśnie o tym piszę. Tu naprawdę jest wiele, forum cro to kopalnia wiedzy. Jak długo szukałeś odpowiedzi na swoje pytanie? Rozumiem, że łatwiej napisać pytanie i czekać aż ktoś po raz n-ty odpisze to samo ale chyba nie o to chodzi. Najpierw szukaj, czytaj a potem pytaj. Są też stacje benzynowe, knajpy i lodziarnie ;)

Nie, nie znam dobrze tematu Baski, wiem tyle o ile ...
michu_wro
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) michu_wro » 22.08.2016 11:21

Dziękuję za udzielenie lekcji i odpowiedzi :)
Pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Wyjazd na wyspe Krk - strona 8
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies