Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd na początku czerwca? Co o tym myślicie?

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Tekla
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tekla » 23.01.2007 09:04

Mój pierwszy wyjazd do Cro to czerwiec 2001, upał i gorąco na maxa.
slawek66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek66 » 23.01.2007 09:14

weSoLuTka napisał(a):Sławek a czy to jakaś "zorganizowana akcja" z tym klubem :)) Kończę o 20 pracę, więc jak to spotkanie forumowiczów z krakowa to podjadę :)

akcja jak najbardziej zorganizowana, u nas wszystkie akcje sa organizowane, czasem dzien wczesniej ale sa, janusz juz wszystko podal, ja moge dodac ze knajpa spokojnie do 3 moze byc czynna

dozobaczyska
weSoLuTka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) weSoLuTka » 23.01.2007 10:40

Łoooo ile postów :))))
Leon: nie widze tych dat... ale musisz mi wybaczyć ja jestem tylko kobietą (jak się nie poda na tacy to nie znajdzie) i jeszcze nie bardzo kumam po chorwacku :) Znalazłam za to jakąś kamerkę ze Splitu :)))) Mimo wszystko dzięki za chęci :)

Krakuscity: w takim razie dziękuję za zaproszenie :) Jak wyciągnę moją drugą połowę to wpadniemy :)

Janusz Bajcer: na początku mieliśmy jechać z biura podróży na wyspę hvar do miejscowości Stari Grad (czy jakoś tak) ale stwierdziliśmy że przed sezonem powinno być wiele wolnych kwater więc jedziemy w ciemno. Prawdopodobnie jakieś małe miasteczko niedaleko Makarskiej. A masz coś do polecenia? Ja bym bardzo chciała wybrać się na wycieczkę nad te jeziora Plitvickie - oglądałam zdjęcia, wyglądają cudnie :)

Z waszych wypowiedzi że w czerwcu bywa różnie, zobaczymy może trafimy na ładną pogodę (pewnie i tak będzie lepsza niz w polsce)

Pozdrawiam
agrest
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) agrest » 23.01.2007 12:44

Hej

Moze sie spotkamy. Ja tez z wieksza grupa 8/12 osob jedziemy w okolice makarskiej na poczatku czerwca (nie wiemy jeszcze kiedy rozpoczac podroz ale napewno bedzie to poczatek miesiaca).
Bylem w cro we wrzesniu zaraz po 11 wrzesnia 2001. Niestety, pogoda fatalna, wszedzie pelno starych niemcow, strasznie sie caly czas darli do tego wiekszosc atrakcji juz nieczynna. Smutno to wygladalo. Czerwiec jest miesiacem w ktorym wszystko budzi sie do zycia. Otwieraja sie knajpki, pojawiaja sie rozne atrakcje, jest sporo wycieczek do tego jeszcze malo ludzi i ceny duzo nizsze. Czego chciec wiecej? Temperatury? Woda o tmp. 20/22 stopnie to prawie ukrop :D

Pozdrawiam
J.
weSoLuTka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) weSoLuTka » 23.01.2007 13:34

agrest: my musimy wrócic najpóżniej 14 czerwca do Polski bo kumpel ma egzamin z pracy :P więc wyjedziemy albo początek czerwca albo nawet pod koniec maja... Planujemy 10 dni ale jak będzie fajnie to maksymalnie ile sie da :) A co do spotkania to jestem za :) macie juz apartamenty czy jedziecie w ciemno?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 23.01.2007 16:56

weSoLuTka napisał(a):Łoooo ile postów :)))) Janusz Bajcer: na początku mieliśmy jechać z biura podróży na wyspę hvar do miejscowości Stari Grad (czy jakoś tak) ale stwierdziliśmy że przed sezonem powinno być wiele wolnych kwater więc jedziemy w ciemno. Prawdopodobnie jakieś małe miasteczko niedaleko Makarskiej. A masz coś do polecenia? Ja bym bardzo chciała wybrać się na wycieczkę nad te jeziora Plitvickie - oglądałam zdjęcia, wyglądają cudnie :)Pozdrawiam

Jeśli zakwaterujesz się na wyspie, wiele nie zwiedzić - oprócz wyspy.
Promy tam i z powrotem kosztują i tracisz czas na "zapromowanie" i na płynięcie.
Kwater na początku czerwca na Riwierze Makarskiej możesz szukać w samej Makarskiej (nie powinno być jeszcze tłoku) albo w okolicznych mniejszych miasteczkach np. w Breli (początek Riwiery) lub Gradacu (koniec Riwiery) a dalej masz jeszcze Tucepi, Zivogosce (polecam) czy Podgorę.
Tu masz link do strony dzie jest dużo informacji po polsku
http://www.adriadatabanka.com/system/in ... language=3
Natomiast jeśli chodzi o Plitvice, to z Makarskiej nie za bardzo da się je zwiedzić ze względu na odległość i czas zwiedzania. Jeziora te najlepiej zwiedzać w drodze do Chorwacji lub w drodze powrotnej z noclegiem w pobliżu tej miejscowości (np. Rakovica - http://www.rakovica.hr/ ) gdzie w czerwcu nie powinno być problemów ze znalezieniem kwatery
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 23.01.2007 21:16

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):popieram, smażyć to się nawet można, ale o kąpieli nie ma mowy; chyba, że zadowala Was 20 - 22 stopnie...brrr

biorac pod uwage ze baltyk na otwartym morzu w szczycie sezonu ma miedzy 14-20 stopni to 20-22 chyba nie powinno przeszkadzac :)
klopot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) klopot » 23.01.2007 21:38

Wyjazd w tym terminie to całkiem niezły pomysł. Ma on swoje wady i zalety jak każdy inny termin.
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 23.01.2007 22:24

weSoLuTka napisał(a):[i]Witam Wszystkich Serdecznie :) To mój pierwszy post :)
Co sądzicie o wyjeżdzie na początku czerwca? (1-15) Planujemy wyjazd PIERWSZY RAZ Do Chorwacji, i właściwie tylko ten termin wchodzi u nas w grę. Czy to dobry pomysł jechać w tym terminie? Ja uwielbiam się smażyć na słonku :)
Czekam na Wasze odpowiedzi
Pozdrawiam
P.S. Już nie mogę się doczekać :))))

Na początku czerwca będę w Tucepi k/ Makarskiej. Ja nastawiam się trochę na zwiedzanie, żona na na słoneczku grzanie. Myślę że będzie dobrze. Jak będziesz wiedzieć dokąd pojedziesz wpisz się tu: forum/viewtopic.php?t=13921
:papa:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 23.01.2007 22:51

Buber napisał(a):Na początku czerwca będę w Tucepi k/ Makarskiej. Ja nastawiam się trochę na zwiedzanie, żona na na słoneczku grzanie. Myślę że będzie dobrze. Jak będziesz wiedzieć dokąd pojedziesz wpisz się tu: forum/viewtopic.php?t=13921 :papa:

A jeszcze lepiej Buberku i weSoLuTka wpiszcie się tu:
forum/viewtopic.php?t=14266
Atoja Was tam wpisze :lol:
agrest
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) agrest » 24.01.2007 08:57

weSoLuTka napisał(a):A co do spotkania to jestem za :) macie juz apartamenty czy jedziecie w ciemno?

No to fajnie, moze na jakies nuranko dacie sie namowic?
Co do apartamentow to jedziemy w ciemno. Nawet za bardzo nie wiemy do jakiej miejscowosci jechac. Napewno gdzies na makarska ale gdzie?

Pozdrawiam i do zobaczyska.
J.
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 24.01.2007 09:03

Janusz Bajcer napisał(a):A jeszcze lepiej Buberku i weSoLuTka wpiszcie się tu:
forum/viewtopic.php?t=14266
Atoja Was tam wpisze :lol:

:oops: Racja, słusznie Janusz, ja już się wpisałem.
:papa:
PS Czyli jednak na szczęście New Sącz żyje pod śniegiem i łączność ze światem jest :lol:, bo u mnie ledwo, ledwo co.
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 24.01.2007 09:11

Ja w czerwcu w Cro byłam tyko raz ( w ubiegłym roku ) i nie narzekam. Słońce,zero deszczu, woda też ciepła - zębami nie dzwoniłam
Moja znajoma jeżdzi do Cro tylko w czercu, juz od kilku lat i jeszcze nigdy nie słyszałam, żeby nadawała na pogodę. Opowiadała,że owszem czasami przejdzie jakaś burza, ale zaraz się wypogadza i jest ciepło. Woda też jest ok.
Jeżdżą z mężem w różne rejony CRO, czasem Istria, czasem Dalmacja.
W tym roku też jadą w czerwcu.
weSoLuTka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) weSoLuTka » 24.01.2007 11:25

Janusz z tą wyspą to masz rację, lepiej być na lądzie bo można jechać gdzie się chce i nie trzeba czekać na prom :P
Widzę ze polecacie miejscowość Tucepi... może macie jakieś namiary na fajne kwatery, mile widziane wyżywienie bo nie bardzo będzie nam się chciało gotować.. mimo że jedzie z nami kucharz :)))
Wpisałam się do tamtego tematu, o wszelkich zmianach skłaodwych bądź miejscowych będe informować na bieżąco.
Na nurkowanie nasze chłopaki się pewnie skuszą, a ja to chyba nie bardzo bo z moim pływaniem to nieciekawie :roll:

Odnośnie Nowego Sącza to u nas się pojawiło dużo reklam Waszej uczelni "Nowy Sącz - wypasiony klimat na studia" i takie stado owiec na plakacie :))
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 24.01.2007 19:06

weSoLuTka napisał(a):Janusz z tą wyspą to masz rację, lepiej być na lądzie bo można jechać gdzie się chce i nie trzeba czekać na prom :P
Widzę ze polecacie miejscowość Tucepi... może macie jakieś namiary na fajne kwatery, mile widziane wyżywienie bo nie bardzo będzie nam się chciało gotować.. mimo że jedzie z nami kucharz :)))
Odnośnie Nowego Sącza to u nas się pojawiło dużo reklam Waszej uczelni "Nowy Sącz - wypasiony klimat na studia" i takie stado owiec na plakacie :))

Namiarów na konkretne kwatery Ci nie podam bo wszystkie moje pobyty w Cro były na kempingach, ale w Tucepi i w innych miasteczkach jest ich sporo. http://www.tucepi.com/privatni/
Ale kwatery te są bez wyżywienia (gospodarze z reguły nie gotują turystą, ale może natrafisz i na takich)Wiem że, kwatery te mają oprócz pokoi do spania również kuchnie, tak więc jak jedzie z Wami, kucharz to nie zginiecie z głodu.
Można się stołować w restauracjach , ale ostrzegam - nie jest tam tanio wyżywić całą rodzinę.

Ps. Reklama jak reklama, jednym może się podobać drugim nie.
http://www.dziennik.krakow.pl/public/?2 ... 01/01.html
Część sądeczan chciało nawet w tej sprawie powrotu cenzury :wink: :evil:
Słowo "wypasione" przyjęte z modnego młodzieżowego żargonu.
Okazuje się,że "wypasione" mogą być nawet rekolekcje
http://gloria24.pl/c_index.php?akcja=no ... ProdId=192
Stado owiec-jest takie powiedzenie "owczy pęd" choć nie wiem czy to powiedzenie akurat dobrze autor reklamy zastosował.
Ale jedna owieczka już tą reklamę musiała zobaczyć i każe się wieść do Sącza :wink: :lol:

Obrazek
Ostatnio edytowano 24.01.2007 20:12 przez Janusz Bajcer, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Wyjazd na początku czerwca? Co o tym myślicie? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone