Nelada napisał(a):Swoją drogą na odcinku Polska-Wiedeń chyba mnie nie będą sprawdzać?
W strefie Schengen nie ma granic więc...mogą sprawdzać wszędzie.
Pozdrawiam
Nelada napisał(a): na odcinku Polska-Wiedeń chyba mnie nie będą sprawdzać?
Nelada napisał(a):Swoją drogą na odcinku Polska-Wiedeń chyba mnie nie będą sprawdzać?
Lednice napisał(a):Nelada napisał(a):Swoją drogą na odcinku Polska-Wiedeń chyba mnie nie będą sprawdzać?
Chyba
Ludzie jadący autem muszą mieć wyjątkowego pecha, żeby ich dopadła kontrola
Ale busy pogranicznicy sprawdzają częściej, szukają osób bez ważnej wizy Schengen i do tego braku prawnych opiekunów mogą się doczepić Czesi lub Austriacy
Jak będą złośliwi, to zatrzymają cały bus, jak nie to tylko ciebie
Pogranicznicy mają zwracać szczególną uwagę na nieletnich podróżujących bez opieki dorosłych
Pomijając handlowanie "żywym towarem", chodzi po prostu o ucieczki z domu.
Z punku wiedzenia pogranicznika zdobycie kwitka z oświadczeniem rodziców, że dana osoba może jechać sama, nie jest trudne.
Oczywiście prawdopodobieństwa, że będziesz mieć kłopoty, jest niewielkie
Tyle, że nie oczekuj tego, żebyśmy na forum dali ci zgodę na wyjazd
Twoje ryzyko
Szczyt klimatyczny jest. Coś tam przywrócili właśnie, kontrole graniczne i takie tamJanusz Bajcer napisał(a):Nelada napisał(a): na odcinku Polska-Wiedeń chyba mnie nie będą sprawdzać?
Na odcinku Polska - Wiedeń nie ma kontroli granicznej, bo nie ma granic (szlabanów).
Nelada napisał(a):No dobra, ale w dniu 18 urodzin to już żadnego problemu nie ma? Bo zaczęłabym podróż do Wiednia dwie godziny przed północą.
Lednice napisał(a):Nelada napisał(a):No dobra, ale w dniu 18 urodzin to już żadnego problemu nie ma? Bo zaczęłabym podróż do Wiednia dwie godziny przed północą.
W dniu 18 urodzin nie ma
Chyba, że się przemyca różne rzeczy
weldon napisał(a):Szczyt klimatyczny jest. Coś tam przywrócili właśnie, kontrole graniczne i takie tamJanusz Bajcer napisał(a):Nelada napisał(a): na odcinku Polska-Wiedeń chyba mnie nie będą sprawdzać?
Na odcinku Polska - Wiedeń nie ma kontroli granicznej, bo nie ma granic (szlabanów).
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne