Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd do Medugorie i Mostaru

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
marek2006
Globtroter
Pytanie ?

Nieprzeczytany postnapisał(a) marek2006 » 06.05.2007 18:58

Kto do Medjugorje jedzie coś zwiedzać?Przecież tam jedzie się w innym celu.Ja byłem i jestem pod wrażeniem ale jeszcze raz powtarzam zależy po co kto tam jedzie :oops:
martita
Croentuzjasta
Re: Pytanie ?

Nieprzeczytany postnapisał(a) martita » 07.05.2007 15:22

marek2006 napisał(a):Kto do Medjugorje jedzie coś zwiedzać?Przecież tam jedzie się w innym celu.Ja byłem i jestem pod wrażeniem ale jeszcze raz powtarzam zależy po co kto tam jedzie :oops:

no właśnie to zależy od osoby.
jeśli ktoś chce to pojedzie,
jeśli zdecyduje, że nie to albo będzie żałował swojej decyzji i wróci za rok :wink: albo nie będzie się nad tym w ogóle zastanawiał...
więc po co te jałowe dyskusje?
Twiga
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Twiga » 08.05.2007 16:56

Jałowe dyskusje wynikają z nie zrozumienia pytania. Ja pytałam jak tam dojechać a nie czy warto. Drogi/a mkm , ja właśnie do Medugorje jadę poczuć atmosferę "tego niezwykłego miejsca". A Mostar, no cóż... małe miasteczko z niewielką ilością zabytków. :twisted: Nie twierdzę, że UNESCO się myliło wpisując je na swoją listę, ale tym razem Mostar musi poczekać. Mam za krótki urlop :D . Jak więc widzisz, nasze odczucia są dość subiektywne.

A do wszystkich mogących pomóc i posiadających jakieś informacje, prośba o podzielenie się nimi ;) Koryguję jeszcze moje plany dotyczące miejsca zakwaterowania i raczej zostanę w Dubrowniku. Jeśli ktoś posiada informacje czym można dostać się z Dubrownika do Medugorje, to chętnie skorzystam. Z góry dzięki!
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 08.05.2007 19:34

Twiga napisał(a):Jałowe dyskusje wynikają z nie zrozumienia pytania. Ja pytałam jak tam dojechać a nie czy warto. Drogi/a mkm , ja właśnie do Medugorje jadę poczuć atmosferę "tego niezwykłego miejsca". A Mostar, no cóż... małe miasteczko z niewielką ilością zabytków. :twisted: Nie twierdzę, że UNESCO się myliło wpisując je na swoją listę, ale tym razem Mostar musi poczekać. Mam za krótki urlop :D . Jak więc widzisz, nasze odczucia są dość subiektywne.

A do wszystkich mogących pomóc i posiadających jakieś informacje, prośba o podzielenie się nimi ;) Koryguję jeszcze moje plany dotyczące miejsca zakwaterowania i raczej zostanę w Dubrowniku. Jeśli ktoś posiada informacje czym można dostać się z Dubrownika do Medugorje, to chętnie skorzystam. Z góry dzięki!

Zdecydowanie się zgadzam i szanuję Twoje odrębne zdanie na temat Medjugorje. Jednak gdybyś po odwiedzeniu Medjugorje czuła się rozczarowana to jestem przekonany że wielokulturowy , magiczny i ujmujący swym pięknem Mostar - nie zawiedzie Twych subiektywnych odczuć. :D Z Medjugorje do Mostaru jest tylko kilkanaście km. Gorąco polecam. :D
Cypisek88
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cypisek88 » 08.05.2007 21:10

A ja polecam Toruń z twierdzą ojca DEREKTORA
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 08.05.2007 21:41

Twiga napisał(a): Jeśli ktoś posiada informacje czym można dostać się z Dubrownika do Medugorje, to chętnie skorzystam. Z góry dzięki!

Witaj! My w zeszłym roku jechałyśmy z dworca autobusowego w Dubrowniku do Mostaru. tu masz rozkład jazdy autobusów:
http://www.libertasdubrovnik.com/voznired.swf

My chciałyśmy jechać tym o 17.15 ale miał dwugodzinne opóźnienie i z tym trzeba się liczyć niestety :D W Capljinie kierowcy podzielili towarzystwo - jadący do Mostaru musieli się przesiąść do innego autobusu, a ci którzy do Medjugorje - dalej tym samym.

Dwa razy byłyśmy w Cro samolotem i musiałyśmy sobie radzić na miejscu z lokalną komunikacją, wiec jeśli jeszcze mogę jakoś pomóc - pisz! Pozdrawiam serdecznie!

Aha - tamten link to ichnie "PKS"-y. Tu znajdziesz jeszcze autobusy miejskie http://www.libertasdubrovnik.hr/
chesjowisz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) chesjowisz » 08.05.2007 22:25

Jesli ktoś chce w najbliższym czasie z okolic Makarskiej to droga w przebudowie i zamknięta.
AnetaA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnetaA » 12.05.2007 16:04

chesjowisz napisał(a):Jesli ktoś chce w najbliższym czasie z okolic Makarskiej to droga w przebudowie i zamknięta.

My chcemy w sierpniu,czy przejazd będzie już mozliwy,jak sądzisz? A jeśli nie to którędy?
Juro
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Juro » 13.05.2007 00:07

Tytułem małego uzupełnienia objazdówki Mostar - Međugorje.

Niezależnie od tego czy chcesz zwiedzić Međugorje czy nie, warto do Mostaru wybrać się tą trasą (szczególnie jak ktoś nie lubi jechać i wracać tą samą drogą) choćby dla samego wjazdu do Mostaru serpentyną od strony Ljubuški.

W drodze powrotnej z Mostaru jadąc wzdłuż Neretvy warto też zatrzymać się w Počitelj. Można zwiedzić tu okazałe ruiny zamku, mini-starówkę oraz meczet Šišman Ibrahim-paša z XVIw. Co ciekawe, meczet ten został całkowiecie zniszczony w czasie wojny bałkańskiej i odbudowny tylko w nielicznej części z dawnego budulca.

Pozdrav.
kim
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kim » 14.05.2007 20:46

Bedąc w 2006 r. w Orebiczku, nistety nie dane mi był dotrzec do Mostaru, mea culpa, naprawię w tym roku. Moze sie narażę (bankowo 8) ale Cro rozpoczyna sie od wysokosci Peljesaca :D
Plan na ten zacny turnus - Plitvice - Krka - Mostar - Madugorje - Dubrownik.............a cholera wie co dalej i ile kasy zostanie 8)
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Wyjazd do Medugorie i Mostaru - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone