Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd do Czarnogóry 13.08.2005

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Zbyszek_mat
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszek_mat » 26.06.2005 15:42

Ja osobiście polecam okolice Kotoru, Hercegnovi jest spokojniej i czysciej niż bardziej na południe.
Zbyszek_mat
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszek_mat » 29.06.2005 20:44

Może jednak ktoś jedzie w tym terminie
Darmar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darmar » 09.07.2005 16:14

No i jestem z powrotem.Trasa Budapeszt-Belgrad.Podgorica-Petrovac.Z powrotem natomiast Petrovac- Podgorica-Hum-Sarajewo.Paliwo w Czarnogórze 1.4e a więc tankujcie w Serbi lub w BIH.Kwaterki 6-10e
VC4R
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) VC4R » 09.07.2005 16:39

Darmar, mógłbym prosić o dwa zdania na temat Petrovac'a?.Niekoniecznie ceny i kwatery :), bardziej wrażenia "estetyczne".Ot! czy czułeś się tam dobrze? :)
Darmar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darmar » 09.07.2005 17:03

Myślę ze to jedno z lepszych miejsc w miare spokojnie i bardzo ładnie.Tłoczno ale sa tam 3 plaże mozna wybierać.Petrovac jest pełen palm i kwiatów robi niezłe wrazenie.Sporo tubylców ale naszych też tam można było usłyszeć.Bordzo fajna okolica ,górzysta i dzika.Plaże żwirkowe i piaszczyste.Na przeciw miasta są dwie niewielkie wysepki.Od Kotoru po Ulcnij najpardziej pasował mi Petrovac.Odrobine cen wszystko w euro- lody-0.3
pizza 4-5
konkretny obiad 6-8
hamburger 1,5-2
pivo,cola,sok 1-1,5
rybki drogie od paru euro do 35
rowerek wodny 5
kukurydza 1
Jadąć od Podgoricy jest przepiękny widok na miasteczko i okolice.Warto było tam spędzic te kilkanascie dni.
VC4R
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) VC4R » 09.07.2005 17:53

Miło przeczytać taką opinię.Dziękuję.
Zbyszek_mat
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszek_mat » 09.07.2005 18:40

Nasz gospodarz chodził po Boasici i chwalił się że u niego miszkają Polacy, jak można się czuć ?
hubi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) hubi » 10.07.2005 14:20

A ja jadę 15.07 do Ulcinj z noclegiem w Sarajevie, jak wrócę napewno podzielę się wrażeniami.
Darmar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darmar » 10.07.2005 15:38

No to wpadnij sobie na rybke do faceta który jest na okłodce(tylnej) przewodnika wydawnictwa Bezdroza o Czarnogórze.Gość jest super zawsze chodzi w kapeluszu.Knajpke ma na murach nazywa się Antigona(Stari grad 40).Piękny widok na zachód słońca!a rybka to palce lizać.Co prawda nie jest tania ale nigdy tak dobrze przyżądzonej nie jadłem.Ma również kwatery o niezłym standardzie.
typ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) typ » 10.07.2005 17:34

Darmar napisał(a):No to wpadnij sobie na rybke do faceta który jest na okłodce(tylnej) przewodnika wydawnictwa Bezdroza o Czarnogórze.Gość jest super zawsze chodzi w kapeluszu.Knajpke ma na murach nazywa się Antigona(Stari grad 40).Piękny widok na zachód słońca!a rybka to palce lizać.Co prawda nie jest tania ale nigdy tak dobrze przyżądzonej nie jadłem.Ma również kwatery o niezłym standardzie.

Was też do siebie sciągnał z ulicy, czy sami do niego trafiliście?
Powiem szczerze - umiejętności marketingowe to on ma... :-)
Cały czas czekałem gdzie jest "haczyk", bo zbyt miły był, no i tym haczykiem miał być obiad ze świeżych ryb. Tani nie był, więc podziękowaliśmy....
Darmar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darmar » 11.07.2005 20:03

Tak było!zapłaciłem za porcje 500gr jakies 12e ale w Petrovacu za 1 kg chcieli 35e.Facet wie o co chodzi! moze i kambinator i wiedział jak zagadać ale żarełko miał dobre,
Marco Polo
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marco Polo » 15.07.2005 13:21

Popieram przedmówców. B.mile wspominam CG. Miły kraj Mili ludzie a że nie mają czasami za czysto, cóż nikt nie jest doskonały. ogólnie warto pojechać zobaczyć na własne oczy i nie słuchać wiecznych narzekaczy że woda za mokra i slońce pali. Polecam wszystkim wahającym się, śmialo jedźcie na pewno będzie ok.
freeman79
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) freeman79 » 18.07.2005 15:21

ile kosztuje w tym roku nocleg w Ada Bojana (osoba/namiot/pojazd/taxa)???

zawodowiec pisał (dzięki wielkie :D ) że w tamtym roku to było ok. 8-9 euro za noc. a jak w tym roku?
Northstar
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Northstar » 08.08.2005 16:11

Darmar popełniłeś błąd podając cenę benzyny. Bezołowiowa kosztowała na całym wybrzeżu 1.04 lub 1.03 E a nie 1.40. Wychodziło więc taniej jak w Polsce. Dla mnie najodpowiedniejszym miejscem do wypoczynku w CG jest Ulcinj ze względu na możliwość wyboru plaż. Jeżdżę z dwoma nastoletnimi dziećmi jest więc to dla mnie ważne. Można tam wybrać plażę skalistą z przygotowanymi platformami do skakania do wody, piaszczyste brzegi Wielikiej Plaży czy słodką wodę na Adzie Bojana. Odkrycie tego roku to położone 24 km od Ulcinj Jezioro Sasko z pięknym miejscem do biwakowania i nastrojową restauracją. Każdy ma jednak inne wymagania i komuś mogą odpowiadać inne rzeczy. W każdym razie polecam CG, choćby z tego powodu że jest prawie o połowę tańsza niż CRO
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 08.08.2005 21:20

http://ulcinj.users.cg.yu/pol.htm
fakrycznie pięknie w tej Czarnogórze :lol:
może pojade w przyszlym roku :?:
pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Wyjazd do Czarnogóry 13.08.2005 - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone