Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

wyjazd do cro kilka pytań

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Marek Marecki
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek Marecki » 09.09.2013 16:32

My w 2 osoby 14dni na miejscu, paliwo(na 4 osoby)+ apartament(2+2) z Wifi, 3 pokoje klima, 2 tarasy, zaraz przy morzu, ok. 4500zł za wszystko- zaznaczając że sami gotowaliśmy chyba raptem 2 razy, i raczej niczego sobie nie odmawialiśmy. Jestem pewien ze takiego apartamentu i takich wygód za takie pieniądze nad Bałtykiem nie znajdziesz (nie mówiąc o pogodzie) :D

Cherrycokecola- napewno warto polecić Dubrovnik, Split mnie osobiście nie rajcuje, Wycieczka na Wyspy- warto (niezapomniane widoki), ale jak wiadomo każdy ma inne gusta, i to co mnie odpowiada niekoniecznie musi odpowiadać tobie.

Lokalne transport to jednak nie taka prosta sprawa- poczytaj forum, sporo o tym tutaj było
pepermint
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) pepermint » 09.09.2013 17:17

Marek Marecki napisał(a):My w 2 osoby 14dni na miejscu, paliwo(na 4 osoby)+ apartament(2+2) z Wifi, 3 pokoje klima, 2 tarasy, zaraz przy morzu, ok. 4500zł za wszystko- zaznaczając że sami gotowaliśmy chyba raptem 2 razy, i raczej niczego sobie nie odmawialiśmy. Jestem pewien ze takiego apartamentu i takich wygód za takie pieniądze nad Bałtykiem nie znajdziesz (nie mówiąc o pogodzie) :D

Cherrycokecola- napewno warto polecić Dubrovnik, Split mnie osobiście nie rajcuje, Wycieczka na Wyspy- warto (niezapomniane widoki), ale jak wiadomo każdy ma inne gusta, i to co mnie odpowiada niekoniecznie musi odpowiadać tobie.

Lokalne transport to jednak nie taka prosta sprawa- poczytaj forum, sporo o tym tutaj było

Witam,
tak sobie czytam i zastanawiam się... czy ja w innej Chorwacji byłam? A może naprawdę słabo radzę sobie z budżetem...? Dwie osoby, 12 obiadów czy kolacji w knajpie, bez odmawiania sobie, zwiedzanie, promy, noclegi, przejazd... i suma 4500 zł. Nie wiem czy gratulować czy na korepetycje z matmy się zapisać.

Pozdrawiam optymistów, mnie wyszedł jednak urlop sporo drożej (a jednak czegoś i tak sobie odmawiałam).

pepermint

P.S. nie narzekam :lol: , mam plan tam wrócić i znow wydać kasę :D
mariusz_77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz_77 » 09.09.2013 17:26

Ja mam podobnie :D :D 4500 tylko w moich marzeniach gdy nie odmawiałem sobie wyszło x2 sama droga promy, autostrady prawie 2500 a nasz ulubiony apartman 2+2 koło 3000 nijak nie wychodzi :x
w przyszłym roku zamierzam przyoszczędzić to może w 7/8K się zmieszczę :papa:
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 09.09.2013 17:37

mariusz_77 napisał(a):Ja mam podobnie :D :D 4500 tylko w moich marzeniach gdy nie odmawiałem sobie wyszło x2 sama droga promy, autostrady prawie 2500 a nasz ulubiony apartman 2+2 koło 3000 nijak nie wychodzi :x
w przyszłym roku zamierzam przyoszczędzić to może w 7/8K się zmieszczę :papa:

Patrzę na ceny apartmanów na Hvarze i myślę, że przekimam gdzieś w tej lawendzie... albo w Humacu :mrgreen:
mariusz_77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz_77 » 09.09.2013 17:57

jara napisał(a):
Patrzę na ceny apartmanów na Hvarze i myślę, że przekimam gdzieś w tej lawendzie... albo w Humacu :mrgreen:

No na Hvarze nie tanio... ale jak tam nie wrócić :lol:

mówisz na lawendzie?... doobry pomysł... tylko żonkę z dwoma "szkodnikami" :D jednak trzeba gdzieś zakwaterować :x
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 09.09.2013 19:28

mariusz_77 napisał(a):
jara napisał(a):

No na Hvarze nie tanio... ale jak tam nie wrócić :lol:

mówisz na lawendzie?... doobry pomysł... tylko żonkę z dwoma "szkodnikami" :D jednak trzeba gdzieś zakwaterować :x

Tylko Humac, baza wypadowa jak znalazł :oczko_usmiech:
Marek Marecki
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek Marecki » 10.09.2013 14:02

Nie przesadzajmy jechaliśmy we 4 więc koszty paliwa winiet, promu rozkłądają się na 4 osoby, wychodzi po ok450zł/ osobę, kwatera: ok900zł za osobę/2 tyg. = 2700zł /2 osoby , wydaliśmy oprócz tego ok2000zł więc zamyka się w kwocie 4500-5000zł , byliśmy w spokojnej miejscowości może dlatego.
mariusz_77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz_77 » 10.09.2013 14:48

Marek Marecki napisał(a):Nie przesadzajmy jechaliśmy we 4 więc koszty paliwa winiet, promu rozkłądają się na 4 osoby, wychodzi po ok450zł/ osobę, kwatera: ok900zł za osobę/2 tyg. = 2700zł /2 osoby , wydaliśmy oprócz tego ok2000zł więc zamyka się w kwocie 4500-5000zł , byliśmy w spokojnej miejscowości może dlatego.

jeśli tak liczymy to wychodzi na 4 osoby 2+2 to samo, albo i więcej: przejazd 1800 + kwatera 2 x 2700 = 5400 + 2000 jak byk 9200 :D :papa:
Marek Marecki
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek Marecki » 10.09.2013 16:12

nierozumiem przeliczenia ale ok, nie bede sie sprzeczał, ja wydałem tyle, ty wydałeś tyle, ja jestem zadowolony , ty niewiem czy jesteś :) ważne abyśmy byli zdrowi :D :D :D :D
mariusz_77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz_77 » 10.09.2013 18:03

Marek Marecki napisał(a):nierozumiem przeliczenia ale ok, nie bede sie sprzeczał, ja wydałem tyle, ty wydałeś tyle, ja jestem zadowolony , ty niewiem czy jesteś :) ważne abyśmy byli zdrowi :D :D :D :D

powiem prościej jeśli jadą dwie rodziny i jest 2+2 to koszty dzielą się na 2 jeśli jedzie jedna rodzina 2+2 to się nie dzielą a suma sumarum koszty wychodzą jednakowe
Ja również jestem baaardzo zadowolony ze swoich wyjazdów, planuję następne... obyśmy tylko zdrowi byli :D :D :D
Pozdrawiam :papa:
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 10.09.2013 18:42

Marek Marecki napisał(a):Nie przesadzajmy jechaliśmy we 4 więc koszty paliwa winiet, promu rozkłądają się na 4 osoby, wychodzi po ok450zł/ osobę, kwatera: ok900zł za osobę/2 tyg. = 2700zł /2 osoby , wydaliśmy oprócz tego ok2000zł więc zamyka się w kwocie 4500-5000zł , byliśmy w spokojnej miejscowości może dlatego.

Marek Marecki napisał(a):nierozumiem przeliczenia ale ok, nie bede sie sprzeczał, ja wydałem tyle, ty wydałeś tyle, ja jestem zadowolony , ty niewiem czy jesteś :) ważne abyśmy byli zdrowi :D :D :D :D

A ja Twojego :smo: :

450 x 4 = 1800
900 x 4 = 3600
suma: 5400

No i nie wiem jak liczyć to 2000.
Marek Marecki
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek Marecki » 12.09.2013 13:21

kolega Mariusz trafnie to podsumował :) oby do przyszłego roku i uroczych wakacji w Cro wcale nie za takie wielkie pieniądze :)
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 12.09.2013 14:47

2 tys.zł na dwie osoby na 14 dni to bardzo oszczędna, budżetowa opcja.
Wychodzi 142zł dziennie na 2 osoby czyli ok. 70zł na łebka.
Skroomny obiad w knajpie na dwie osoby wychodzi prawie 80zł.
Więc jak to zrobiliście że za 142zł przeżyliście ?
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 12.09.2013 14:52

wikol napisał(a):

2 tys.zł na dwie osoby na 14 dni to bardzo oszczędna, budżetowa opcja.
Wychodzi 142zł dziennie na 2 osoby czyli ok. 70zł na łebka.
Skroomny obiad w knajpie na dwie osoby wychodzi prawie 80zł.
Więc jak to zrobiliście że za 142zł przeżyliście ?

Marek Marecki, już drugie pytanie wisi...
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 12.09.2013 17:08

Jak jadą 4 obce sobie (w sensie budżetowym) osoby z czterema niezależnymi budżetami, to najkorzystniej taka konfiguracja wychodzi. ...Jak jedzie 4-ro osobowa rodzinka, to i tak jest jeden budżet i jest kiszka .. W szóstce się zmieścić na 10 dni i nie odmawiać sobie wszystkiego - bardzo duża gimnastyka ...Chyba że burek krojony na cztery, serek żólty spadający liściem, dzieciom tłumaczyć, że lody niezdrowe i inne wymyki ... :roll: ...W tej kwestii taniego pobytu najlepiej budżet rozproszyć, czy też rozszerzyć...A jak to zrobić ? ....Oto jedna z propozycji ....... wymienić się żonami (można też dziećmi, ale niekoniecznie :D ) w konfiguracji....... budżet domowy wysoki + budżet domowy niski... 8O :D ...średnia da zwyżkę...... ot wirtualna księgowość tak modna obecnie.........można wklejać foty z ofertami :D :D :D :D
................................
A koledze Mareckiemu dajćie spokój. Nie każdy w.......jak górnik dołowy. Nie każdemu chorwacki klimat rzuca się na michę......Ja tam jadałem coś konkretniejszego dopiero ok 18.00 :D ..ale do 2.00 ......A były takie dni, że jednego zwierzaczka na jadło nie wydałem :D ......hej
Poprzednia strona

Powrót do Chorwackie ABC

wyjazd do cro kilka pytań - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies