marekurek napisał(a):W Breli do chyba Makarsiej jest deptak wzdłuż wybrzeża, praktycznie płaski, więc na rowery rewelacja.Znam to narazie z rozeznania, po poworcie potwierdzę że tak jest rzeczywiście
Torac napisał(a):Będzie banalnie, ale polecę Ci pizze w pizzerii Marko w Soline - nie pamiętam numeru ale chodzi o "piccante" - masakra , jako że jestem pizzofilem szukam takiej w Polsce , we Włoszech i dupa.....
marekurek napisał(a):Zatem - rowery zostaja w domu, fishpicnic to dobry pomysł, byłem raz na takiej imprezie z Trogiru - fajna sprawa to fakt. Zapowiada się zatem byczenie na maxa.
dave.pl napisał(a):Sick jaka pogoda jest teraz w Breli? U mnie w UK-ju deszczowo i ogólnie do bani. Siedzimy jak na szpilkach i odliczamy dzionki do naszego wyjazdu...
Sick napisał(a):
Jest 9 rano i około 20 stopni w cieniu, na niebie w tej chwili żadnej chmurki a prognoza jest na 26 i letni dzionek. Powinno się tak utrzymać do końca tygodnia wg tutejszych prognoz, a im bliżej łikendu tym cieplej. Wczoraj trochę popadało ale już po południu i wieczorkiem były przejaśnienia. Teraz nie ma grama wiatru Jadran jak jezioro, zero fal. Woda wg mnie fajna, nie wiem ile ma stopni, ale w momencie wejścia trochę trzepie i zapiera dech, po zanurzeniu sie i popływaniu parę chwil nie chce się wychodzić. Dla dzieci jednak chyba jeszcze za zimna. Myślę że może mieć około 19 stopni. W porównaniu z sezonem mam wrażenie że jest tu bardzo spokojnie (3 raz w Breli). Miejsc na plaży sporo,w knajpkach też, na deptaku luzy. Trochę brakuje cykad których jeszcze nie słyszałem ani razu. Ogólnie jesteśmy zadowoleni, że wybraliśmy tym razem początek czerwca na wyprawę.
Sick napisał(a):Jest 9 rano i około 20 stopni w cieniu, na niebie w tej chwili żadnej chmurki a prognoza jest na 26 i letni dzionek. Powinno się tak utrzymać do końca tygodnia wg tutejszych prognoz, a im bliżej łikendu tym cieplej.
Edi19 napisał(a):Nie patrzcie w prognozy pogody bo pokazują bzdury.
Byłem w Breli 10-20 czerwca 2012.
10 czerwca spadło pare kropel deszczu temp około 28
11 czerwca lekko pochmurnie temp około 29
12- 20 czerwca piękna pogoda i błękit nieba pod koniec okresu w jakim byłem temperatury 37-38 stopni (piekarnik) dzieci juz miały za gorąco.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi