Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

wyjazd 3 sierpnia z wlkp

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maniek1980
Podróżnik
wyjazd 3 sierpnia z wlkp

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniek1980 » 26.06.2013 21:45

witam wszystkich wyjezdzam 3 sierpnia z zona i corka jade wlasnym autem jest to moj pierwszy wyjazd prosze o podpowiedzi jaka trasa jechac a naj lepij jak byla by mozliwosc sie do kogos podczepic wiadomo zawsze razniej bezpieczniej itp prosze o rady i podpowiedzi z gory dzieki
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 26.06.2013 22:05

Do wyznaczenia trasy musisz podać miejscowość, bo Wielkopolska to może być Nowy Tomyśl, albo np. okolice Ostrowa Wlkp.
Jeśli poczekasz dwa dni, możesz się podczepić pod nas. :)
maniek1980
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniek1980 » 27.06.2013 20:10

witam ruszam z wrzesni a termin raczej nie zmienny bo man rezerwacje ale dzieki za propozycje i zycze udanego wypoczynku
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 27.06.2013 20:30

No proszę, ja jeżdżę przez Wrześnię, dalej Jarocin, Krotoszyn, ale tym razem zastanawiam się, czy nie jechać z Gniezna drogą nr 5, przez Kórnik, Śrem, Gostyń, Rawicz. Dalej na Wrocław i Boboszów. W Czechach jadę lokalnymi, bo mam awersję do odcinka Mohelnice-Ołomuniec.

Ale z Wrocławia jest kilka wariantów, o których możesz poczytać tutaj (kilka wątków na końcu tego postu).
Ostatnio edytowano 27.06.2013 20:41 przez walp, łącznie edytowano 1 raz
KrisM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrisM » 27.06.2013 20:39

maniek1980 napisał(a):witam ruszam z wrzesni a termin raczej nie zmienny bo man rezerwacje ale dzieki za propozycje i zycze udanego wypoczynku

ja ruszam trochę wyżej (powiat żniński) - do tej pory jeździłem Jarocin - Krotoszyn - Wrocław - Boboszów lub Konin - Sieradz - Wieluń i na Chałupki. dalej oczywiście Mikulov, Wiedeń, Graz itd. oczywiście najgorzej to się dotelepać do granicy. potem już z górki;-)
w tym roku kusi mnie by wpaść w Koninie na A2, potem z Łodzi gierkówką do S1 i dalej S1 i A1 do granicy w Gorzyczkach, oczywiście omijając sławny most w Mszanie. trochę to nadkładanie drogi, ale nie wiem czy czasowo nie wyjdzie krócej.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 27.06.2013 20:46

Wybór trasy zależy jeszcze od tego, gdzie macie nocleg. My ruszamy jeszcze wyżej i nocujemy w Mikulovie. Pierwszy etap jedziemy drogą najkrótszą. Potem już tylko autostrady do celu.
maniek1980
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniek1980 » 27.06.2013 21:02

wiedz tak a2 nie polecam ciage remonty i zweszki no i lodz jezeli chodzi o s5 polecam prosta i w miare przejezdna z tym ze trzeba duzo nadrobic naszymi landowkami w kierunku wroclawia moj jest to pierwszy wyjazd opierwm sie na opini znajomych i forum zasadnicze pytanie cz kos jedzie w tym terminie prosze o pomoc
Ostatnio edytowano 27.06.2013 21:08 przez maniek1980, łącznie edytowano 1 raz
maniek1980
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniek1980 » 27.06.2013 21:05

walp napisał(a):Wybór trasy zależy jeszcze od tego, gdzie macie nocleg. My ruszamy jeszcze wyżej i nocujemy w Mikulovie. Pierwszy etap jedziemy drogą najkrótszą. Potem już tylko autostrady do celu.

ja mam nocleg na wyspie murter tez chce jechac njakrutsza droga do granicy tylko czy termin bedzie nam pasowal?
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 27.06.2013 21:16

maniek1980 napisał(a):ja mam nocleg na wyspie murter tez chce jechac njakrutsza droga do granicy tylko czy termin bedzie nam pasowal?

No nie, to Ty jedziesz do Cro na raz - odpuść więc sobie Kotlinę Kłodzką. :wink:

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone