Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

wyjazd 25 czerwca do Medulin powrót 3.07

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 23.04.2011 13:23

Ja się nie mylę, mieszkam w gminie Medulin.
Medulin to dobry wybór :)
raulinio75
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) raulinio75 » 23.04.2011 17:20

dzięki mirko już mi lepiej !!!!!!! :)
Arbuza
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arbuza » 28.04.2011 18:50

Byłam w Medulinie w wakacje 2009 i z tego, co pamiętam, było bardzo fajnie. Miasteczko jest raczej małe (chyba, że nie dotarłam w jakieś części miasta, to też jest możliwe :D), ale dla każdego coś miłego się znajdzie. Jest, rzecz jasna, deptak wzdłuż portu, a tuż obok alejkę pełną restauracji i sklepików (czyli nieodłączny element chorwackich miast turystycznych) . Tuż za tym "centrum" wejście na plażę - a plaża może nieco wąska, ale dość długa. W okolicach plaży całkiem przyjemna zjeżdżalnia wodna, a tuż obok deptak prowadzący na miejsca kempingowe. Biegnąca tam ścieżka pozwala na spacerki brzegiem morza, bardzo przyjemne dla oka widoki :) Z rzeczy, które były dla mnie nowością: w Medulinie spotkałam się z tym, że kelnerzy i sprzedawcy są bardzo nastawieni na klientów - w końcu nie wszędzie spotyka się przy niemalże każdej restauracji/sklepie kelnera/sprzedawcę zagadującego sympatycznie do przechodniów. Miłą niespodzianką było też coś na kształt dnia rzymskiego. Wieczorem, w ruinach rzymskiego miasta, odbywało się przedstawienie w plenerze (świetna sprawa, polecam! :D), a z tego co wiem, potem chętni szli do restauracji na wieczerzę rzymską.
Co jeszcze? Jak na lody to koniecznie na stoisko przy końcu deptaku! Obsługa z szerokim repertuarem sztuczek i zasobem polskich zwrotów i wyrażeń ;) A od tamtego czasu pewnie się nieźle poduczyli naszego języka! ^^
Z drugiej strony miasta, kawałek przed wylotem od głównej drogi, jest Konzum. Mieszkałam niedaleko niego, więc na plażę codziennie przemierzaliśmy pokaźną drogę, ale ogólne wrażenia są pozytywne! :)
Bahama
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bahama » 28.04.2011 20:02

Mój pierwszy wyjazd do Chorwacji w 2005 był własnie do Medulin. Podobało mi się niesamowicie. Świetne miasteczko dla rodziców z dzieckiem. Dużo atrakcji typu wesołe miasteczko, ciuchcia objazdowa, promenada z butikami, liczne restauracje. Plaża "prawie" piaszczysta ( problem jest taki, że bardzo płytka). Zawsze można udac się na skałki na pólwyspie gdzie camping.
Niedaleko Pula z amfiteatrem, Wspaniałe miasta Rovinj, Porec, a po drugiej stronie półwyspu Rabać, Labin.

Warto tez zwiedzić Park Brijuni, ale w tydzień nie dasz rady tego wszystkiego :)

Bedziesz bardzo zadowolony ! Pochwalam wybór na pierwszy raz !
raulinio75
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) raulinio75 » 01.05.2011 18:23

:D dziękuje wszystkim za wypowiedzi napewno się przydadzą ! JAk ktoś ma zdjęcia z pobytu w Medulinie to poproszę :P
jakabzdura
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jakabzdura » 02.05.2011 12:45

stoisko z lodami na koncu promenady i zonglerka kulkami lodow

z tego co wiem to jeden z nich studiowal cos tam w polsce, chyba ze sciemnial :P

no i kazda knajpka ma swojego "namawiacza", ktory w delikatny i bardzo sympatyczny sposob zacheca do danej restauracji
jakabzdura
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jakabzdura » 02.05.2011 12:49

i muszelka ktora mi uciekla z recznika

renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 02.05.2011 13:29

mirko napisał(a):Ja się nie mylę, mieszkam w gminie Medulin.
Medulin to dobry wybór :)

Witam Mirko, mógłbyś polecić jakąś stronkę z kwaterkami :)

W 2005 byliśmy w Rovinji, teraz chcielibyśmy przez tydzień w sierpniu odpocząć i zwiedzić Medulin i okolicę :)

Pozdrawiam
Renata
jakabzdura
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jakabzdura » 02.05.2011 14:23

http://www.uniline.hr/chorwacja/kwatery ... edulin.php

ja bylem w apartamencie Crnoja, bardzo ladny, w spokojnym miejscu tylko kawalek od morza
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 02.05.2011 15:43

renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 02.05.2011 20:30

Dzięki :lol:
ekurczaczek
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ekurczaczek » 01.06.2011 13:17

Witam, byłam w Medulinie 4 razy za kazdym razem na campie Medulin i tam jest najlepsza plaża zresztą tam chyba wszyscy przychodzą wypoczywać.Woda spokojna. Jeśli chodzi o miasto to nam sie podobało, knajpka fajna to ta na przeciw recepcji kampingu. Pizzeria tania to u Borika i fajne promocje są na jedzonko, miejsce położenia to kemping Medulin. Kilka razy wypozyczalismy skuterek aby zwiedzić i pooglądać okolice, były takie dzikie plaże ale trzeba sobie poszukać. Mnie osobiście bardzo sie podobało ale w tym roku jedziemy w inne (jeszcze nie wiem jakie) miejsce bo rodzinka nam się powiększyła i namiocik odpada. Będzie super w Medulinie :-) :D
Smolen
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Smolen » 02.06.2013 11:11

raulinio75 napisał(a):Pierwszy raz wybieram się z rodziną do Medulina córka 8 lat , nie wiem czy dobrze wybrałem , może ktoś podzieli się swoimi wrażeniami z pobytu w Medulinie :lol:

serdeczne podziękowania za każda odpowiedz !

Na pierwszy raz
i z malym dzieckiem
bardzo dobrze :)

http://www.goldenline.pl/forum/1657610/ ... chotrwacji

mam nadzieję, ze linki do innych portali nie są tu zabronione :)
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

wyjazd 25 czerwca do Medulin powrót 3.07 - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone