Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

wyjazd 2 polowa sierpnia

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
zuwalka
Plażowicz
wyjazd 2 polowa sierpnia

Nieprzeczytany postnapisał(a) zuwalka » 14.07.2008 07:39

Witam wszystkich znawców tematu campingów :). Wybieram sie po raz pierwszy z rodzinką (dzieci 3 latka i 6 lat) pod namiot. Nie wiem jeszcze zupełnie gdzie i jestem dość przerażona jak sobie poradzimy. Codziennie czytam forum ale jest tak bogate ze w głowie mam wielki metlik. Może jakas doświadczona rodzinka wybiera sie w podobnym terminie lub może mi ktoś coś ciekawego polecić. Boje sie zeby dzieciom sie nie nudzilo, bo naleza do takich, co bez towarzystwa i placu zabaw uprzykrzą wszystko :) Pozdrawiam
taurus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) taurus » 14.07.2008 09:27

Witaj

Ja też jadę z dziećmi do Chorwacji w drugiej połowie sierpnia ale mam już zarezerwowane apartamenty i tobie też to radzę.

Można naprawdę nie drogo coś znaleźć w rejonach oddalonych od głównych centr turystycznych - ja np. W Nemirze koło Omisa.

Tym bardziej, że z treści twojego postu wynika , że jesteście niedoświadczeni - myślę, że przed taka podróżą, powinniście poćwiczyć na krajowych polach namiotowych - byc może unikniecie dzięki temu wielu sytuacji konfliktowych.
Serdecznie pozdrawiam i życzę powodzenia.
dorota_1976
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) dorota_1976 » 14.07.2008 17:56

Witam!
JA z rodzinką (mąż i6-letni synek)planujemy wyjazd z północy ok Elbląga do CRO 11-12.08. Naszym celem jestwyspa Rab i kemping w Kampor lub Lopar. Jedziemy pierwszy raz z duszą na ramieniu i pełni optymizmu.
zuwalka
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) zuwalka » 14.07.2008 18:23

Witam.
Wyspa Rab jest jedynym miejscem w Chorwacji do ktorego nie chce jechac. bylismy tam 3 lata temu w apartamencie w Loparze. Żeby wjechac na prom czekalismy z 4 godziny w wielkiej kolejce i niezbyt nam sie tam podobalo :( . Zycze Wam milego pobytu i nadal poszukuje kogos jadącego na camping z dziecmi
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.07.2008 23:29

zuwalka napisał(a):Witam.
Wyspa Rab jest jedynym miejscem w Chorwacji do ktorego nie chce jechac. bylismy tam 3 lata temu w apartamencie w Loparze. Żeby wjechac na prom czekalismy z 4 godziny w wielkiej kolejce i niezbyt nam sie tam podobalo :( . Zycze Wam milego pobytu i nadal poszukuje kogos jadącego na camping z dziecmi

Jak nie znajdziesz , jedźcie sami, bo na kempingu sami nie będziecie.
Na każdym kempingu są rodziny z dziećmi i Wasze najdą sobie towarzystwo.
I nie słuchaj podpowiedzi ćwiczenia pobytu na polskich polach namiotowych.

Polskie pola namiotowe , a chorwackie kempingi to dwa różne światy.

Jeśli mogę zaproponować , to polecam na pobyt przydomowe kempingi w Sveti Petar - ok. 15 km za Zadarem,

szczegóły w relacji z 2006 roku
zuwalka
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) zuwalka » 16.07.2008 07:23

Dziekuje Panu za słowa zachety i propozycję campu. Czy ma Pan na myśli camping Punta 2. i czy mógłby Pan coś napisać o pobliskiej plaży. Panicznie nie chce trafić na betonowe płyty :) i jeszcze jedno (wiem ze moze wydawac sie to nieistotne ale dla moich dzieci to kwestia priorytetowa) Czy jest tam jakis plac zabaw. Z góry dziekuje za odpowiedz i serdecznie pozdrawiam Ania
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 16.07.2008 08:09

zuwalka napisał(a):Dziekuje Panu za słowa zachety i propozycję campu. Czy ma Pan na myśli camping Punta 2. i czy mógłby Pan coś napisać o pobliskiej plaży. Panicznie nie chce trafić na betonowe płyty :) i jeszcze jedno (wiem ze moze wydawac sie to nieistotne ale dla moich dzieci to kwestia priorytetowa) Czy jest tam jakis plac zabaw. Z góry dziekuje za odpowiedz i serdecznie pozdrawiam Ania

W Sveti Petar jest kilka kempingów, jeden obok drugiego.
Plaże masz na zdjęciach w relacji, są częściowo wybetonowane , częściowo z drobnych kamieni. Ale właśnie dlatego są bezpieczne dla małych dzieci takie jak Twoje , bo nie pokaleczą ciała o ostre skały, no i woda przy brzegu nie jest od razu głęboka.
Typowego placu zabaw nie ma - ale kemping, plaża i morze, to jeden wielki plac zabaw :lol:
Jeśli chodzi o piaszczyste plaże , to takich jest w Chorwacji bardzo mało, a te co są , to nie ma tam takiego piasku jak np. nad naszym morzem.
Skoro byłaś na Rabie , to wiesz jak to wygląda.

Pozdrawiam i polecam jechać do Sveti Petar z dziećmi na lody "mniam-mniam" :wink:

Obrazek
jozekl
Turysta
wyjazd 23.08

Nieprzeczytany postnapisał(a) jozekl » 12.08.2008 18:28

Witam,
my również jedziemy z naszą 4 - letnią córką pierwszy raz do Chorwacji i pierwszy raz pod namiot. Planujemy prawdopodobnie zatrzymać się gdzieś za Omis. Może 'Baska Polje Autokamp' :
http://www.eurocampings.pl/pl/europie/chorwacja/split-dalmacja/baska-polje-autokamp-105262/#

Ze Zwardonia mamy do przejechania około 1000 km (jakieś 15 h). Zatem jeśli wyjedziemy wcześnie rano, to optymistycznie - dotrzemy na 20:00 ;)

Powrót do Kempingi

wyjazd 2 polowa sierpnia
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone