Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

wyjazd 19.07.2013

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
zabor3
Turysta
wyjazd 19.07.2013

Nieprzeczytany postnapisał(a) zabor3 » 03.06.2013 13:58

Witam w tym terminie ze Zgierza koło Łodzi jedziemy do chorwacji. Jedziemy tam poraz pierwszy więc chętnie pojadę w 2 auta bo nie znam trasy ani obowiązujących opłat i tak dalej. mamy po 30 lat ale wiek nie gra roli my dokładnie jedziemy na wyspę Pag adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
cronaturki
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) cronaturki » 03.06.2013 14:04

Nie zna trasy ? Nie zna opłat ? a jedzie...

No to pozna
przepisy-drogowe-w-chorwacji-i-w-krajach-tranzytowych-t32883.html
oplaty-za-autostrady-i-drogi-ekspresowe-t17828.html
krotki-przewodnik-po-forum-i-spis-tresci-faq-t18622.html

a jak jeszcze czegoś nie wie to patrzy i czyta.. i stara się pojąć
faq-czyli-najczesciej-zadawane-pytania-f27.html

POWODZENIA W ROZUMIENIU OTACZAJĄCEGO ŚWIATA :)

PS aby już szukać nie musiał to tu znajdzie też coś co być może szuka albo szukał będzie
kalendarz-wyjazdowy-chorwacja-2013-t39353.html
filipo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) filipo » 04.06.2013 21:24

Witam.

Proponuję na początku poszukać na Forum tu znajdziesz odpowiedzi na wszystkie pytania dotyczące trasy i opłat w zależności przez jakie kraje zdecydujesz się jechać i na jak długo.

Jeżeli chcesz jechać na więcej aut polecam jak w poście powyżej przeglądnąć Kalendarz Wyjazdowy z datą która was interesuje.

My również jedziemy w ten dzień przez Słowację i Węgry do Zadaru. Wy musicie dobrać trasę wg własnych preferencji.

Miłej podróży może spotkamy się po drodze lub na miejscu.
ewa.krakuska
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewa.krakuska » 04.06.2013 21:27

wyjeżdżam w nocy z 19/20.07. Mam więcej niż 30 lat :) ale do Hr jeżdżę od wielu lat.
Jeśli chcesz służę radą odnośnie trasy. Możemy także być w kontakcie telefonicznym gdyby trzeba było pomóc.
filipo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) filipo » 04.06.2013 21:59

ewa.krakuska napisał(a):wyjeżdżam w nocy z 19/20.07. Mam więcej niż 30 lat :) ale do Hr jeżdżę od wielu lat.
Jeśli chcesz służę radą odnośnie trasy. Możemy także być w kontakcie telefonicznym gdyby trzeba było pomóc.

To ja się podłącze jeśli można. Jaką trasą jedziecie do Cro?
ewa.krakuska
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewa.krakuska » 05.06.2013 14:44

filipo napisał(a):
ewa.krakuska napisał(a):wyjeżdżam w nocy z 19/20.07. Mam więcej niż 30 lat :) ale do Hr jeżdżę od wielu lat.

To ja się podłącze jeśli można. Jaką trasą jedziecie do Cro?

W tym roku zaczynam przygodę z Chorwacją od Istrii. Jadę ( pierwszy raz od kilku lat) drogą przez Czechy, Austrię, Słowenię.

Czytam że jedziesz przez Słowację i Węgry. Tak jeżdziłam wiele razy ( w tym roku tak będę wracać). Przetestowałam kilka opcji. Najlepiej _ DLA MNIE- wypada trasa Żilina-Bratysława- Droga 86- Redics- Cakovec i dalej autostradą nad Adriatyk. Zwykle wyjeżdżam wieczorem z Krakowa więc 86 pokonuję nocą. Pusto, spokojnie.

Kilka razy jechałam przez Budapeszt ale droga z Budapesztu do Krakowa zupełnie mi nie odpowiada. Nie lubię nią jeździć.
cronaturki
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) cronaturki » 05.06.2013 14:50

ewa.krakuska

w tym roku także kierujemy się w stronę Istrii :) Po raz trzeci z rzędu wybieramy się do Chorwacji. Trasę już wstępnie zaplanowaliśmy oto ona http://goo.gl/maps/S8sJS
Najprawdopodobniej do czasu wyjazdu ulegnie ona wielu modyfikacjom, ale jej zarys już powstał i zawiera główne miejsca, które chcemy zobaczyć w czasie wyjazdu do Chorwacji ku jej plażom.

Wyjazd zaplanowaliśmy na 25 lipca (czwartek) w godzinach porannych. Jedziemy ciągiem do Salzburga. W samym Salzburgu i w okolicach spędzamy czas (np prom po Wolfgangsee) do poniedziałkowego poranka 29 lipca, kiedy to ruszamy w dalsza drogę do Chorwacji.
Udało nam się odszukać całkiem atrakcyjną kwaterkę w samym Salzburgu.
Naszym miejscem docelowym w Chorwacji jest Rovinj. Miasto które nie wymaga słów reklamy. Wybraliśmy to miasteczko nie tylko ze względu na atrakcje tego miasteczka ale także jako bazę wypadową do zamierzonych wycieczek po okolicy. Tak jak to było w 2011 i w 2012 oprócz wypoczynku relaksu i przyjemności opalania celem jest dalsze poznawanie Chorwacji, jej uroków, kultury, obyczajów i zabytków.

Pozdrawiamy
ewa.krakuska
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewa.krakuska » 05.06.2013 19:32

cronaturki napisał(a):ewa.krakuska

Wyjazd zaplanowaliśmy na 25 lipca (czwartek) w godzinach porannych. Jedziemy ciągiem do Salzburga. W samym Salzburgu i w okolicach spędzamy czas (np prom po Wolfgangsee) do poniedziałkowego poranka 29 lipca, kiedy to ruszamy w dalsza drogę do Chorwacji.
Naszym miejscem docelowym w Chorwacji jest Rovinj. Miasto które nie wymaga słów reklamy. Wybraliśmy to miasteczko nie tylko ze względu na atrakcje tego miasteczka ale także jako bazę wypadową do zamierzonych wycieczek po okolicy. Tak jak to było w 2011 i w 2012 oprócz wypoczynku relaksu i przyjemności opalania celem jest dalsze poznawanie Chorwacji, jej uroków, kultury, obyczajów i zabytków.

Pozdrawiamy

Zazdroszczę Wam takiej fajnej trasy. Ja niestety chyba pojadę sama z 7 latką autkiem więc pewnie będę jechać prosto aby jak najszybciej dostać się do Cro. Za to -tak jak Ty- mam zamiar pierwszy tydzień spędzić na zwiedzaniu aby w drugim tygodniu leżeć do na plaży w Srimie a wieczorem z ludźmi, których uwielbiam raczyć się winem, zagryzając serem z okolicznej mleczarni.
Ach, jak ja za tym tęsknię
zabor3
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zabor3 » 06.06.2013 08:41

dziękuje za odpowiedż no mam trochę obaw bo w sumie to pierwszy wyjazd ale mam nadzieję ze się uda wszystko. gdyby to nie problem to poproszę o kontakt do ewa.krakuska może być na email telefon bądź poczta to się skontaktujemy i porozmawiamy
zabor3
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zabor3 » 06.06.2013 09:30

a może jest ktoś kto chciałby razem z nami jechać do Cro w 2 auta zawsze raniej i bezpiecyniej
ewa.krakuska
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewa.krakuska » 06.06.2013 16:28

zabor3 napisał(a):a może jest ktoś kto chciałby razem z nami jechać do Cro w 2 auta zawsze raniej i bezpiecyniej

napisz do mnie na priv , podam ci nr telefonu.

kiedy wyjeżdzasz i skąd?
ewa.krakuska
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewa.krakuska » 06.06.2013 16:59

ewa.krakuska napisał(a):
zabor3 napisał(a):a może jest ktoś kto chciałby razem z nami jechać do Cro w 2 auta zawsze raniej i bezpiecyniej

napisz do mnie na priv , podam ci nr telefonu.

kiedy wyjeżdzasz i skąd?

przepraszam, nie skojarzyłam, że to Ty założyłeś wątek :)
zabor3
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zabor3 » 08.06.2013 08:45

a pomoże ktoś jak się pisze do kogoś na priv bo jeszcze tego nie skumałem
zabor3
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zabor3 » 08.06.2013 08:46

sorry już wiem dzieki
Jozzy22
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jozzy22 » 08.06.2013 08:47

Po lewej stronie masz wyslij priv
Następna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone