Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjadacze- Hvar. Krotkie pytanie.

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Monte Christo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Monte Christo » 30.06.2013 11:44

Hejka.
Ruszam w tym roku w pierwszej polowie sierpnia na Hvar(2 tydzien).
Pewnie prom ze Splitu, do StariGrad.
I tutaj rodzi sie pytanie:
Gdzie w jakiej miejscowosci (dokładnie część, np. koło portu, za portem w strone itp).
Apartamenty spokoj cisza + tarasy (jedziemy z maluchami), z mozliwoscia dojscia do centrum.
Resteuracje musza byc poniewaz jadamy obiadokolacje. (calkowite zadupia odpadaja)

Gdzie szukac apartamentu( jedziemy w ciemno !!!) (duza ekipa 4 rodziny) Mysle ze po 2 rodziny na dom.
Ew. wszyscy razem.

Doradzcie cos. Myslalem o Jelsie, ale w ktorej czesci szukac apartamentu ?Nie chce mieszkac nad knajpa itp.
Raczej standart 2+, ew 3 ***.
Bardzo wasz prosze o wasze typy propozycji.

Moze jakas inna miejscowosc ?ale wymog przynajmniej 5 kanjpek z jedzeniem :)
heca7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) heca7 » 30.06.2013 22:31

Jak dla mnie Jelsa jest zbyt duża. To po prostu miasto tyle, że nad morzem :wink:
W ogóle bardziej polecam stronę południową wyspy. Może Milnę lub Zavalę.
Milna http://www.hvarinfo.com/pl/milna/ - można szybko dojechać do miasta Hvar.
Zavala http://www.hvarinfo.com/pl/zavala/ - dość blisko Jelsy.
Krzychooo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzychooo » 30.06.2013 22:57

A mnie się w Jelsie podobało. Polecam dzielnicę Vitarnja, między centrum Jelsy a Vrboską. Do centrum ok. 10 minut na piechotę drogą wzdłuż brzegu.

Obrazek
Monte Christo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Monte Christo » 01.07.2013 08:56

Dzieki chłopaki. Mapka super.

A powiedzcie jak z dostepnoscia apartamentow w sierpniu ?
heca7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) heca7 » 01.07.2013 13:38

Zawsze coś się znajdzie :wink: Najlepiej być koło południa lub trochę po aby mieć czas na szukanie i oglądanie apartamentów.
A poza tym w większych miastach są agencje turystyczne. Nie licz raczej na to, że zmieścicie się wszyscy w jednym domu. Raczej nie ma tak, że komuś cały dom się nie wynajął :wink:
lillylive
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lillylive » 01.07.2013 20:13

Witam.2dni temu wrócilam z 2tyg pobytu na Hvar.Stacjonowalam we Vrboskiej i bardzo polecam,plażowanie po całej wyspie.....:)szczególnie przypadła nam plaża zacieniona w Ivan Dolac,oraz na póływspie soline po lewej stronie.Wyspa Bajkowa:-)))!!!!!
Monte Christo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Monte Christo » 01.07.2013 21:10

:) Bardzo prosze o wiecej info. Jelsa wydaje mi sie ze bede szukal w Vitarna wiec tam chyba ok, a w innych miejscowosciach ? sa na tyle male ze tylko ulicowa ??
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.07.2013 21:13

Monte Christo napisał(a)::) Bardzo prosze o wiecej info. Jelsa wydaje mi sie ze bede szukal w Vitarna wiec tam chyba ok, a w innych miejscowosciach ? sa na tyle male ze tylko ulicowa ??

http://www.palaversic.com/

ja byłem zadowolony

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone