marianowic napisał(a):Witam. A ja mam pytanie na temat winiet. Jadac przez Czechy i Słowację, to czy można je kupic na stacjach benzynowych? A tak w ogole to gdzie najlepiej kupowac? Moze wczesniej gdzies we Wrocku dostanę.
Dzieki i pozdrawiam
Jacek 206 napisał(a):marianowic napisał(a):Witam. A ja mam pytanie na temat winiet. Jadac przez Czechy i Słowację, to czy można je kupic na stacjach benzynowych? A tak w ogole to gdzie najlepiej kupowac? Moze wczesniej gdzies we Wrocku dostanę.
Dzieki i pozdrawiam
Możesz kupić na stacji benzynowej np. Svitavy 350 CZK= 60,08zł płatne kartą, zastanawiam się po co chcesz jechać przez Słowację?
Wrocław, Kłodzko, Boboszów - granica Czeska
a) na Svitavy i Brno
b) na Ołomuc i Brno
Wiedeń, Graz, Maribor, droga zwykła Ptuj (objazd autostrady w Słowenii)
Od granicy Cro znów autostrada do samego Zagrzebia i dalej gdzie chcesz.
marianowic napisał(a):Jacek 206 napisał(a):marianowic napisał(a):Witam. A ja mam pytanie na temat winiet. Jadac przez Czechy i Słowację, to czy można je kupic na stacjach benzynowych? A tak w ogole to gdzie najlepiej kupowac? Moze wczesniej gdzies we Wrocku dostanę.
Dzieki i pozdrawiam
Możesz kupić na stacji benzynowej np. Svitavy 350 CZK= 60,08zł płatne kartą, zastanawiam się po co chcesz jechać przez Słowację?
Wrocław, Kłodzko, Boboszów - granica Czeska
a) na Svitavy i Brno
b) na Ołomuc i Brno
Wiedeń, Graz, Maribor, droga zwykła Ptuj (objazd autostrady w Słowenii)
Od granicy Cro znów autostrada do samego Zagrzebia i dalej gdzie chcesz.
Witam ponownie.
Zle napisalem. Chce walsnie ominac wlasnie ta autostrade przez Slowacje. Zaproponowano mi trase:
Wrocław - Boboszów - Olomouc - Brno - Mikulov - Wiedeń - Graz - Mureck - Lenart - Ptuj
Jak myslicie? Dobry wybor?
Zaznacze, ze do CRO jade pierwszy raz i nie mam zielonego pojecia o tej trasie.
Dzieki i pozdrawiam
mariuszula napisał(a):4-8 godzin!?
wystarczy te 18
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi