JokerSmile
Czasowo oszczędności nie będzie
ale wrażenia i widoki masz gratis
Pzdrv
froggy napisał(a):Oj chyba nie przez Graz, ale Monachium i Ljubliane... 3 tunele + winietki
daro2008 napisał(a):froggy napisał(a):Oj chyba nie przez Graz, ale Monachium i Ljubliane... 3 tunele + winietki
Witam.
Jadąc Niemcy - Austria (Graz) - Słowenia - Cro mamy w Austrii duuużo tuneli, zarówno długich jak i krótkich, ale dwa są płatne 4,50 oraz 7,50 Euro. Ten drugi to w zasadzie wjazd do Graz (jak się jedzie do Cro) ponad 11.000 m (11 km)
Pozdrawiam.
kapitan_statku napisał(a):Nie wiem czy nie prawie herezji, ale wydaje mi się, że tunel w Graz jest bezpłatny, jako że jest to obwodnica miasta. Jechałem tym tunelem w tamtym roku i nie pamiętam, żebym coś tam płacił...
froggy napisał(a):jest to jednak autostrada A9, a w poscie o oplatach jest napisane o tym, ze na tej trasie znajduja sie 2 tunele platne. Jak wyzej 4,5 oraz 7,5 euro, moze nie jest to ten tunel o ktorym mowicie (koło Graz) ale na trasie takowe w tych cenach sie chyba znajdują ??
daro2008 napisał(a):Witam.
Jechałem w tym roku miesiąc temu do Tucepi, 1800 km w jedną stronę z noclegiem w Oekotel w Graz.
Cała trasa autostradami (Niemcy, Austria, Słowenia, Chorwacja), tylko z domu do granicy w Świecku ok 130 km naszymi "superdrogami" tragedia, a później spokój, wygoda i bezpieczeństwo.
Nie męczcie się przez Czechy!
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi