Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wydzielone z FAQ: Dojazd z zachodniej Polski do Chorwacji.

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kleeberg
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kleeberg » 21.07.2010 21:10

JokerSmile

Czasowo oszczędności nie będzie Obrazek

ale wrażenia i widoki masz gratisObrazek

Pzdrv
wlakooo
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) wlakooo » 22.07.2010 17:11

Ja takze polecam trase przez Niemcy. Calkiem inny komfort jazdy.Jezeli ktos patrzy na koszty, chociaz sam dojazd przez polskie drogi do Czech to juz duzy koszt, to prosze przez Czechy. :D
daro2008
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) daro2008 » 22.07.2010 23:12

froggy napisał(a):Oj chyba nie przez Graz, ale Monachium i Ljubliane... 3 tunele + winietki 8O

Witam.
Jadąc Niemcy - Austria (Graz) - Słowenia - Cro mamy w Austrii duuużo tuneli, zarówno długich jak i krótkich, ale dwa są płatne 4,50 oraz 7,50 Euro. Ten drugi to w zasadzie wjazd do Graz (jak się jedzie do Cro) ponad 11.000 m (11 km)

Pozdrawiam.
kapitan_statku
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kapitan_statku » 23.07.2010 07:48

daro2008 napisał(a):
froggy napisał(a):Oj chyba nie przez Graz, ale Monachium i Ljubliane... 3 tunele + winietki 8O

Witam.
Jadąc Niemcy - Austria (Graz) - Słowenia - Cro mamy w Austrii duuużo tuneli, zarówno długich jak i krótkich, ale dwa są płatne 4,50 oraz 7,50 Euro. Ten drugi to w zasadzie wjazd do Graz (jak się jedzie do Cro) ponad 11.000 m (11 km)

Pozdrawiam.

Nie wiem czy nie prawie herezji, ale wydaje mi się, że tunel w Graz jest bezpłatny, jako że jest to obwodnica miasta. Jechałem tym tunelem w tamtym roku i nie pamiętam, żebym coś tam płacił...
kleeberg
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kleeberg » 23.07.2010 14:33

kapitan_statku napisał(a):Nie wiem czy nie prawie herezji, ale wydaje mi się, że tunel w Graz jest bezpłatny, jako że jest to obwodnica miasta. Jechałem tym tunelem w tamtym roku i nie pamiętam, żebym coś tam płacił...

Potwierdzam.
Napewno jest bezpłatny :!:
Przejeżdżałem go wiele razy.
froggy
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) froggy » 24.07.2010 12:46

jest to jednak autostrada A9, a w poscie o oplatach jest napisane o tym, ze na tej trasie znajduja sie 2 tunele platne. Jak wyzej 4,5 oraz 7,5 euro, moze nie jest to ten tunel o ktorym mowicie (koło Graz) ale na trasie takowe w tych cenach sie chyba znajdują ??
kapitan_statku
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kapitan_statku » 24.07.2010 12:56

froggy napisał(a):jest to jednak autostrada A9, a w poscie o oplatach jest napisane o tym, ze na tej trasie znajduja sie 2 tunele platne. Jak wyzej 4,5 oraz 7,5 euro, moze nie jest to ten tunel o ktorym mowicie (koło Graz) ale na trasie takowe w tych cenach sie chyba znajdują ??

tunele: Gleinalm: St.Michael - Ubelbach i Bosruck: Spital a.Pyhrn - Ardning na autostradzie Pyhrn (A9)
kleeberg
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kleeberg » 24.07.2010 13:24

froggy napisał(a): moze nie jest to ten tunel o ktorym mowicie (koło Graz)

Tunel: Gleinalm: St.Michael - Ubelbach,
jest w odległości ok.30 km od Graz,na Pyhrn Autobahn A9.

Płatny 7,50E

Pzdrv
froggy
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) froggy » 24.07.2010 13:24

dokladnie o to mi chodzilo.. a wiec platne sa :D gdzie to juz bynajmniej mi roznicy nie robi :D
crowro
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) crowro » 25.07.2010 17:00

Witam na forum.
Temat świetny - widać że odwiedzany często .
W kwestii uaktualnienie brakuje mi tylko jednego , żeby wszystko było w tym wątku .
A mianowicie przy opcji trasy 2 , przez Czechy , zwięzłych informacji o opłatach , gdzie , co , na ile kupić , np.
Czechy - winieta tu a tu , Austria - tu-a tu .
Dokładnie tak jak biegnie trasa ( bez omijania płatnych itd.-te są winnym wątku).
Aktualnych , z tego roku , od tych co wrócili teraz .
Pozdrawiam.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.07.2010 17:17

Od tego są inne wątki na forum...
crowro
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) crowro » 26.07.2010 10:07

Ale pomógł ( urwał) , ale to było dobre.....
bahrij
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bahrij » 26.07.2010 14:12

Pytanie do tych co jechali lub wracali do i z Chorwacji przez Lendavę. Czy rondo na początku autostrady nr 3 jest juz płatne, czy można przejechać bezpłatnie i zjechac na ul. Glawna i dalej do granicy w Mursko Sredisce. Wiem, że to było poruszane na tym forum, ale czy w ostatnim czasie nie było zmian i jest nadal bezpłatny przejazd przez rondo. Pozdrawiam i dziekuję za odpowiedź.
kozak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kozak » 01.08.2010 09:09

daro2008 napisał(a):Witam.
Jechałem w tym roku miesiąc temu do Tucepi, 1800 km w jedną stronę z noclegiem w Oekotel w Graz.
Cała trasa autostradami (Niemcy, Austria, Słowenia, Chorwacja), tylko z domu do granicy w Świecku ok 130 km naszymi "superdrogami" tragedia, a później spokój, wygoda i bezpieczeństwo.
Nie męczcie się przez Czechy!

Zauważ, że przez Czechy można już przejechać autostradą.
Poza tym czeskie piwka mi lepiej smakują...
Zanim kupię Ożujsko to posmakuję czeskich browarów.
jerzy26
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jerzy26 » 01.08.2010 10:40

Czeskie autostrady lub drogi szybkiego ruchu pozostawiają jeszcze wiele do życzenia, ale faktycznie jeśli chodzi o piwo to są najlepsze :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Wydzielone z FAQ: Dojazd z zachodniej Polski do Chorwacji. - strona 63
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone