Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wydzielone z FAQ: Dojazd z zachodniej Polski do Chorwacji.

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
daro2008
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) daro2008 » 20.07.2010 18:41

Witam.
Jechałem w tym roku miesiąc temu do Tucepi, 1800 km w jedną stronę z noclegiem w Oekotel w Graz.
Cała trasa autostradami (Niemcy, Austria, Słowenia, Chorwacja), tylko z domu do granicy w Świecku ok 130 km naszymi "superdrogami" tragedia, a później spokój, wygoda i bezpieczeństwo.
Nie męczcie się przez Czechy!
3mslawek
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) 3mslawek » 20.07.2010 18:55

daro2008 napisał(a):Witam.
Jechałem w tym roku miesiąc temu do Tucepi, 1800 km w jedną stronę z noclegiem w Oekotel w Graz.
Cała trasa autostradami (Niemcy, Austria, Słowenia, Chorwacja), tylko z domu do granicy w Świecku ok 130 km naszymi "superdrogami" tragedia, a później spokój, wygoda i bezpieczeństwo.

Ja w tym roku trzeci raz jadę do cro, ale tym razem trasą taką jak Ty. Do Świecka mam 160 km. Dwa razy przez Czechy oraz kilka razy zimą w góry mam już dosyć bujania i kręcenia między górami. Może masz dla mnie jakieś ciekawe uwagi o trasie. Ja wyjeżdzam w piątek tj. 23.07. o godz. 17.00.
Pozdrawiam.
marock
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) marock » 20.07.2010 20:39

alessandro1977 napisał(a):Kolego...robisz już z igły widły i szukasz problemu tam gdzie go nie ma kalkulując nawet 35 km 8O ... jedź normalnie a później rura prosto i nie zastanawiaj się takimi pierdołami jak 35 km....rozumiem 350 ale 35 ? :twisted:
Skąd Ty jakieś dziwolągi wynajdujesz... :D

Dzięki, tą konstruktywną krytyką przekonałeś mnie do wyboru drogi przez Olszynę :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.07.2010 20:52

No i wreszcie do rzeczy... :wink:
nosekdomin
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nosekdomin » 20.07.2010 22:15

daro2008 napisał(a):Witam.

Już gdzies też o tym pisałem. Ja z Kościana jadę do Cro przez Niemcy!!! Nadrabiam 250km. Ale jaka wygoda... I jakie bezpieczeństwo. Czas przejazdu ten sam co przez Czechy. No ale widzę że są tacy kamikaze jak marock który liczy nawet 35km. :lool: :lool: :lool: które nadrobi przejeżdżając przez 8 parkingów na autostradach.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.07.2010 09:17

Popieram przedmówcę...też zauważyłem...jadąc przez Czechy co chwila światła i chore ronda, które wydłużają drogę i potęgują zmęczenie...
W Niemczech cały czas jedną prędkością - 130 - 140 km / h i te 250 km nadrabiam z nawiązką...
Pzdr
froggy
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) froggy » 21.07.2010 17:47

mam pytanie czy jadac trasa : niemcy-austria-slowenia-cro jedziecie az przez 3 tunele w Austrii ?
halski
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) halski » 21.07.2010 18:09

Jak przez Graz to są chyba 2. Jeden bardzo łatwo ominąc.
JokerSmile
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JokerSmile » 21.07.2010 18:18

Kolego Halski, bardzo Cię proszę -- czy mógłbyś rzec słowo więcej w temacie ominięcia tego tunelu po drodze do Graz? Koszt przejazdu jest stosunkowo nieduży... ale jeśli objazd jest faktycznie łatwy to może warto o tym pomyśleć? Wyjeżdżam w najgorszy z możliwych dni i liczę się ze sporym korkiem w tym miejscu.
froggy
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) froggy » 21.07.2010 18:21

Oj chyba nie przez Graz, ale Monachium i Ljubliane... 3 tunele + winietki 8O
halski
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) halski » 21.07.2010 18:26

Jest taki tema na forum jak objazd tuneli w Austrii tam się wszystkiego dowiesz. Na mapce którą sobie wydrukowałem zaznaczony mam zjazd na miejscowość LIEZEN
JokerSmile
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JokerSmile » 21.07.2010 18:50

Dzięki Halski.
Spędziłem 40 minut i nie udało mi się nic w temacie odszukać.
Za to wiem na jakich oponach tam jechać, czy brać lodówkę i jakie buty do wody.
Szerokości.
halski
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) halski » 21.07.2010 19:44

Do zobaczenia w Chorwacji:)
kleeberg
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kleeberg » 21.07.2010 20:00

JokerSmile napisał(a):czy mógłbyś rzec słowo więcej w temacie ominięcia tego tunelu po drodze do Graz?

JokerSmile napisał(a):Spędziłem 40 minut i nie udało mi się nic w temacie odszukać.

Mogę pomóc :
objazd tuneli w drodze do Cro

i z powrotem :wink:

Pzdrv
JokerSmile
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JokerSmile » 21.07.2010 20:37

kleeberg napisał(a):
JokerSmile napisał(a):czy mógłbyś rzec słowo więcej w temacie ominięcia tego tunelu po drodze do Graz?

JokerSmile napisał(a):Spędziłem 40 minut i nie udało mi się nic w temacie odszukać.

Mogę pomóc :
objazd tuneli w drodze do Cro

i z powrotem :wink:

Pzdrv

Kleeberg, dobry człowieku - po stokroć Ci dziękuję.
Twoja pomoc jest wprost wymierna na niemalże 50 euro.
Dwa auta, dwie strony.
To tyle z finansowej strony. A ile czasu być może zaoszczędzimy i co zobaczymy po dordze - to już jest, jak to mówią: PRICELESS.
Pozdrav! :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Wydzielone z FAQ: Dojazd z zachodniej Polski do Chorwacji. - strona 62
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone