Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wydzielone z FAQ: Dojazd z zachodniej Polski do Chorwacji.

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mariuszula
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariuszula » 15.07.2010 10:01

jechaliśmy w tamtym roku na KRK,CB włączone na trzy auta całą drogę.świetna sprawa.rozmów nie było końca.również z innymi Polakami
MXMX
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) MXMX » 15.07.2010 10:05

mariuszula napisał(a):jechaliśmy w tamtym roku na KRK,CB włączone na trzy auta całą drogę.świetna sprawa.rozmów nie było końca.również z innymi Polakami

I nikt się nie czai używać CB w Austrii? Przecież tam zabronione, ponoć łoją (konfiskują) cb radia przy kontroli, bo u nich trzeba mieć pozwolenie a dozwolone są radia FM 1W bez multistandardu a Polacy lecą na AM 4W... nikt się tym nie przejmuje i śmigają z antenami na dachu?
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 15.07.2010 10:43

wlakooo napisał(a):Witam mam pytanko czy orientuje sie ktos jak wyglada sprawa z uzywaniem cb radia w niemczech austrii slowenii i chorwacji??

MXMX napisał(a):
mariuszula napisał(a):jechaliśmy w tamtym roku na KRK,CB włączone na trzy auta całą drogę.świetna sprawa.rozmów nie było końca.również z innymi Polakami

I nikt się nie czai używać CB w Austrii? Przecież tam zabronione, ponoć łoją (konfiskują) cb radia przy kontroli, bo u nich trzeba mieć pozwolenie a dozwolone są radia FM 1W bez multistandardu a Polacy lecą na AM 4W... nikt się tym nie przejmuje i śmigają z antenami na dachu?

forum/viewtopic.php?t=17273

forum/viewtopic.php?t=5461

forum/viewtopic.php?t=11913

forum/viewtopic.php?t=18371&start=90

http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=14665&highlight=

Pzdr
mariuszula
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariuszula » 15.07.2010 17:28

wiele wcześniej czytałem o tej słynnej Austrii ale i tak mieliśmy to gdzieś czy to wolno czy nie jak inni Polacy podążający tym krajem.
a co anteny na dachu.tego to raczej nie zabroni mi wieszać
MXMX
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) MXMX » 15.07.2010 21:00

dzieki jacek.s., tylko dziwne ze w mojej instrukcji (a radio kupowalem niedawno) jest napisane ze w austrii zabronione jedynie z jakims pozwoleniem mozna, no nic, przez A i tak za dlugo nie bede jechal to nic mi nie szkodzi chyba ze zdejme bata ;) szerokosci!
mariuszula
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariuszula » 15.07.2010 21:09

ale jak to za bata na dachu można karać?radio OFF i z głowy jak już masz takie wątpliwości
MXMX
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) MXMX » 16.07.2010 11:05

mariuszula napisał(a):ale jak to za bata na dachu można karać?radio OFF i z głowy jak już masz takie wątpliwości

nie zupełnie, chodzi sprzęt gotowy do użycia (czytaj - nie włączony ale zdatny do rychłego włączenia), tak gdzieś kiedyś było napisane, żeby się nie czepili musiałbyś mieć zdemontowane czyli odłączone trwale od zasilania i anteny. Gdyby było jak piszesz, wystarczyłoby wyłączyć CB podczas kontroli i już nie mogli by się czepić.. :) z tego co zapamiętałem.

Ale jak zobaczę masę mobili z batami też nie zdejmę;)
mariuszula
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariuszula » 16.07.2010 12:11

relax-chorwacja,urlop,upały,wczasy.
co tam jakaś kontrola drogowa!
MXMX
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) MXMX » 16.07.2010 16:58

mariuszula napisał(a):relax-chorwacja,urlop,upały,wczasy.
co tam jakaś kontrola drogowa!

hej jestescie ze zgorzelca i jedziecie moze niedlugo? jesli tak to dajcie znac :)
mariuszula
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariuszula » 16.07.2010 23:11

poniedziałek 20 sta Makarska riwiera
MXMX
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) MXMX » 17.07.2010 13:10

mariuszula napisał(a):poniedziałek 20 sta Makarska riwiera
Hej my na początku sierpnia startujemy, także miłej podróży:)
daw2309
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) daw2309 » 17.07.2010 16:27

nosekdomin[/b] - mieszkam niedaleko od Ciebie.. Wybieramy się 13.08 do CRO... może zaproponujesz mi trasę prze D??? Pozdrawiam...
Nie za bardzo właśnie chcę się pchać przez Cz i naszą południową część kraju....:)
mariuszula
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariuszula » 17.07.2010 22:05

oj będzie miło
kozak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kozak » 18.07.2010 11:28

froggy napisał(a):A ja mam takie pytanie, wyjezdzamy do Cro z Wroclawia. Zastanawiamy sie nad trasa przez niemcy-wlochy , by omianac platne drogi na slowenii. Jechal ktos ta trasa ? Mapa michellin pokazuje ok 1400 km, ale czas przejazdu az 18h 8O :?: :!: strasznie dlugo.

Ręce opadają, co tu się zastanawiać ??? a zwłaszcza w temacie ominięcia autostrady w Słowenii....
Rozumiem, że wątek dotyczący objazdu autostrady w Słowenii zasługuje na miano pracy doktorskiej (i to w niejednym temacie tej pracy) ale to już za sprawą inteligętnych inaczej.
Fux juz pisał a ja w tym roku sprawdziłem.
Super trasa Wrocław - autostrada Katowice, dalej droga 45 i przejście w Chałupkach (CPN przy rondzie w Czechach akceptuje karty płatnicze), Olomuniec, Brno itd itd.
Nie wierzę, że kombinujesz z niemcami z powodu Objazdu autostrady w Słowenii a jesteś gotowa ponieść dodatkowe koszty związane z dłuższą trasą i płatnymi tunelami w Austrii.
mariuszula
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariuszula » 18.07.2010 16:03

jechałem ze Zgorzelca trasą Niemcy Austria Włochy.Nam to pasowało,ale nie polecam tej trasy.korek przed tunelem plus opłata.korek na włoskich bramkach plus opłata.no i zależy w którym dniu tyg.jedziemy.
najsłuszniejsza trasa z tej okolicy to Praga Wiedeń pokombinować w Słowenii(ja płacę i lecę) no i dalej to Zagrzeb
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Wydzielone z FAQ: Dojazd z zachodniej Polski do Chorwacji. - strona 60
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone