mariuszula napisał(a):jechaliśmy w tamtym roku na KRK,CB włączone na trzy auta całą drogę.świetna sprawa.rozmów nie było końca.również z innymi Polakami
wlakooo napisał(a):Witam mam pytanko czy orientuje sie ktos jak wyglada sprawa z uzywaniem cb radia w niemczech austrii slowenii i chorwacji??
MXMX napisał(a):mariuszula napisał(a):jechaliśmy w tamtym roku na KRK,CB włączone na trzy auta całą drogę.świetna sprawa.rozmów nie było końca.również z innymi Polakami
I nikt się nie czai używać CB w Austrii? Przecież tam zabronione, ponoć łoją (konfiskują) cb radia przy kontroli, bo u nich trzeba mieć pozwolenie a dozwolone są radia FM 1W bez multistandardu a Polacy lecą na AM 4W... nikt się tym nie przejmuje i śmigają z antenami na dachu?
mariuszula napisał(a):ale jak to za bata na dachu można karać?radio OFF i z głowy jak już masz takie wątpliwości
froggy napisał(a):A ja mam takie pytanie, wyjezdzamy do Cro z Wroclawia. Zastanawiamy sie nad trasa przez niemcy-wlochy , by omianac platne drogi na slowenii. Jechal ktos ta trasa ? Mapa michellin pokazuje ok 1400 km, ale czas przejazdu az 18h strasznie dlugo.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi