matteo napisał(a):Witam chciałbym dojechać do Chorwacji od strony Triestu wyjeżdzam ze Zgorzelca i lece przez Niemcy na Monachium - Salzburg - Villach - Udine (włochy) - Triestr potem chce wskoczyć do Chorwacji, ale nie omine Słowenii chyba, że przeskocze czy za przejazd przez ten kawałek Słoweni trzeba będzie płacić? chciałbym ominąć wszystkie autostrady i później zatrzymać się gdzieś na płw. Istria.
drugie pytanie jest takie czy przez przejazd od Salzburga do Villach wystarczy winieta czy również będą płatne tunele?
justina28 napisał(a):będę jechała w ostatnim tygodniu lipca po raz pierwszy. Znajomy proponuje trasę: Wrocław - Karvina - Olomouc - Brno - Bratislava - omojamy kawałek Słowenii - Zagrzeb - Biograd na Moru - Pasman. Google liczy, że to 1193 km. Co Wy na to?
justina28 napisał(a):justina28 napisał(a):będę jechała w ostatnim tygodniu lipca po raz pierwszy. Znajomy proponuje trasę: Wrocław - Karvina - Olomouc - Brno - Bratislava - omojamy kawałek Słowenii - Zagrzeb - Biograd na Moru - Pasman. Google liczy, że to 1193 km. Co Wy na to?
a na mój post nikt nie chce podpowiedzieć?
piotrs napisał(a):justina28:
nie wiem, z którego Brzegu jesteś:)
ale z Wrocka do Biogradu przez Niemcy tak jak proponuje matteo to ja odradzam (straszne zakola do Biogradu zrobisz). Twój pomysł, żeby jechać przez Słowację też nie najlepszy (po co dodatkowo kupować winietkę na Słowacji,dodatkowo po przejechaniu granicy z Austriąw Mikulovie lub Reintal kilka km i nowa autstrada i obwodnica Wiednia). Powtórzę w tym roku do końca lipca z okolic Wrocka najlepsza trasa FUXa (przyzwoite drogi, dużo autostrady, mniejszy ruch niż przez Niemcy, krócej itp.). Jak później będziesz wracać (sorki FUX ) to możesz przez Boboszów ciąć bo to niezła trasa jest
michelin maps podaje koszty 149,57eur w tym platne autostrady 21,62 paliwo 101,68 winietki 26,27 odleglosc 1083km trasa Wroclaw , Brno,Wieden, Graz, Zagrzeb , Zadar.Michelin maps jest serwisem dla kierowcow.mario7474 napisał(a):Ja zawsze sprawdzam na Michelin maps tam podadza wszyskie koszty tras i sama zobaczysz jaka wybracjustina28 napisał(a):ale ta trasa, którą podaliście, jest o 1000 km dłuższa od mojej I teraz nie wiem, co zrobić
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi