Witam
Byłem w zeszłym roku na Istrii i z moich doświadczeń wynika, że lepiej i szybciej jedzie się autostradą w Słowenii aż do zjazdu w kierunku Rijeki.
Pozdrawiam
JPietia napisał(a)::D
Dziękuję bardzo za odpowiedzi mam jeszcze jedno pytanie czy po drodze są jakieś płatne tunele lub tego typu atrakcje??
alessandro1977 napisał(a):JPietia napisał(a)::D Witam wszystkich jestem nowy i jadę pierwszy do Cro mam wyjazd w piątek wieczorem do Novi Ninodolski wybrałem trasę Fuxa nr 2 mam pytanie???
Czy opłaca się omijać Słoweńska autostradę i kierować się za Zagrzeb czy po prostu kupić winietę i jechać przez cała Słowenię w kierunku Istrii. Proszę o podpowiedz starych wyjadaczy tematu
Przestudiuj sobie dobrze wątek " objazd autostrady w Słowenii " i naprzód...
JPietia napisał(a)::D Witam wszystkich jestem nowy i jadę pierwszy do Cro mam wyjazd w piątek wieczorem do Novi Ninodolski wybrałem trasę Fuxa nr 2 mam pytanie???
Czy opłaca się omijać Słoweńska autostradę i kierować się za Zagrzeb czy po prostu kupić winietę i jechać przez cała Słowenię w kierunku Istrii. Proszę o podpowiedz starych wyjadaczy tematu
BigDaniel napisał(a):No więc tak Niby daleko jeszcze do mojego wyjazdu (3 sierpnia) ale ja lubie mieć wszystko dograne ze tak powiem No i siędźąc przy mapie wymyśliłem sobie taką trase. Chyba najszybsza i najłatwiejszą Jeżeli się myle to niech ktoś mnie poprawi, da jakieś wskazówki itd. itp.
POLSKA
-wyjazd z Gryfic w zach-pom
-kierunek Kołbaskowo
NIEMCY
-kierunek na Berlin
-później obwodnicą na 9
-okolice Hof zjazd na 93
-kierunek Regensburg
-z Regensburga na Passau 3
AUSTRIA
-Passau na Wels A8
-Wels-Graz A9
SŁOWENIA
-Graz-Maribor
CHORWACJA
-Maribor-Zagrzeb
-Karlovac
-i docelowo Jeziora Plitwickie
Czekam na wasze wypowiedzi
BigDaniel napisał(a):No więc tak Niby daleko jeszcze do mojego wyjazdu (3 sierpnia) ale ja lubie mieć wszystko dograne ze tak powiem No i siędźąc przy mapie wymyśliłem sobie taką trase. Chyba najszybsza i najłatwiejszą Jeżeli się myle to niech ktoś mnie poprawi, da jakieś wskazówki itd. itp.
POLSKA
-wyjazd z Gryfic w zach-pom
-kierunek Kołbaskowo
NIEMCY
-kierunek na Berlin
-później obwodnicą na 9
-okolice Hof zjazd na 93
-kierunek Regensburg
-z Regensburga na Passau 3
AUSTRIA
-Passau na Wels A8
-Wels-Graz A9
SŁOWENIA
-Graz-Maribor
CHORWACJA
-Maribor-Zagrzeb
-Karlovac
-i docelowo Jeziora Plitwickie
Czekam na wasze wypowiedzi
JPietia napisał(a)::D
Dziękuję bardzo za odpowiedzi mam jeszcze jedno pytanie czy po drodze są jakieś płatne tunele lub tego typu atrakcje??
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi