U mnie różnica wynosi 150 km ale coś za coś...jadę dobrymi drogami...
Jak wspomniałeś - opcja korzystna dla mieszkających przy granicy.
Nie,nie ponioslo.Ty mieszkasz praktycznie przy granicy niemieckiej a ja do Zgorzelca mam 200 km.Na co dzien przebywam z racji wykonywanego zawodu na niemieckich drogach i nie jest tak kolorowo kolego.Pozdrawiam.alessandro1977 napisał(a):Daruj sobie Niemcy ? Kosztem Czech ? Poniosło Cię...
Lubuszanin napisał(a):Mnie w Czechach najbardziej denerwuje jakość "autostrady" popękany, głośny beton, mało zjazdów, by odpocząć, złe oznakowanie dróg.
Jonas201 napisał(a):Nie,nie ponioslo.Ty mieszkasz praktycznie przy granicy niemieckiej a ja do Zgorzelca mam 200 km.Na co dzien przebywam z racji wykonywanego zawodu na niemieckich drogach i nie jest tak kolorowo kolego.Pozdrawiam.alessandro1977 napisał(a):Daruj sobie Niemcy ? Kosztem Czech ? Poniosło Cię...
Lubuszanin napisał(a):Mnie w Czechach najbardziej denerwuje jakość "autostrady" popękany, głośny beton, mało zjazdów, by odpocząć, złe oznakowanie dróg.
Tak wiem z tym ze pierwszym postem odpowiadalem koledze mieszkajacym obok mnie.Ja tez kocham przejechac Niemcy noca.Po przekroczeniu polsko-czeskiej granicy mam 80km do autostrady i mysle ze da sie z tym zyc.Wiesz gulasz z knedlikami to taki maly przerywniczek w dalszej podrozy.alessandro1977 napisał(a):Jonas201 napisał(a):Nie,nie ponioslo.Ty mieszkasz praktycznie przy granicy niemieckiej a ja do Zgorzelca mam 200 km.Na co dzien przebywam z racji wykonywanego zawodu na niemieckich drogach i nie jest tak kolorowo kolego.Pozdrawiam.alessandro1977 napisał(a):Daruj sobie Niemcy ? Kosztem Czech ? Poniosło Cię...
Ale o tym właśnie mówimy przyjacielu, że jest to opcja korzystna dla mieszkających przy granicy...może nie jeżdżę tyle co Ty po niemieckich autostradach, zjeździłem tam sporo, natomiast bardzo podoba mi się droga właśnie na Passau i oznaczenia niemieckich dróg...no i naturalnie nigdy nie pcham się w czasie prawdopodobnego wzmożonego ruchu...
Pozdrawiam
FUX napisał(a):Lubuszanin napisał(a):Mnie w Czechach najbardziej denerwuje jakość "autostrady" popękany, głośny beton, mało zjazdów, by odpocząć, złe oznakowanie dróg.
Piszesz tak, jakby nasze autostrady były nienaganne...
Przed Olomoucem robisz popas, lub nie, na stacji przy okazji zakupu winiety.
Nastepny postój robię w Wilfersdorfie na kawę i zakup winiety austriackiej i sloweńskiej.
Tak więc każdy bedzie mial argumenty na poparcie swojej lub ganienie innej tezy...
Mlada Boleslav i nonstop autobana na BrnoFUX napisał(a):No widzisz.
Dochodzimy do podobnych wniosków.
Ty masz 70km do granicy, ja ponad 100 do autostrady pod Legnicą.
Każdy ma prawo wyboru, czy nakladać kilkaset km wokół Czech, czy sobie darować.
Mi bliżej i szybciej przez Czechy, choc nie przez Łagiewniki, Ząbkowice, Boboszów. Tutaj się Tobą zgodzę.
Ta trasa aż do Olomouca to chyba za karę...
Jonas201 napisał(a):Mlada Boleslav i nonstop autobana na BrnoFUX napisał(a):No widzisz.
Mi bliżej i szybciej przez Czechy, choc nie przez Łagiewniki, Ząbkowice, Boboszów. Tutaj się Tobą zgodzę.
Godzina w ta czy w ta nie robi dla mnie roznicy jadac na wakacje.Powiem tak.Lyk gorskiego powietrza nie zaszkodzi Brakuje mi tych klimatow.Jezdzac zawodowo musze dwa razy w miesiacy zrobic trase Grecja-Holandia.Slonca w tym czasie to totalnie mam dosc ale liczy sie rodzina bo to ona jest go najbardziej spragniona.FUX napisał(a):Jonas201 napisał(a):Mlada Boleslav i nonstop autobana na BrnoFUX napisał(a):No widzisz.
Ale to tak nie dońca po drodze...
Dziwię się, że masz ochotę telepać się przez Szklarską Porębę...
Km te same, lecz godzina jazdy dłużej.
JPietia napisał(a)::D Witam wszystkich jestem nowy i jadę pierwszy do Cro mam wyjazd w piątek wieczorem do Novi Ninodolski wybrałem trasę Fuxa nr 2 mam pytanie???
Czy opłaca się omijać Słoweńska autostradę i kierować się za Zagrzeb czy po prostu kupić winietę i jechać przez cała Słowenię w kierunku Istrii. Proszę o podpowiedz starych wyjadaczy tematu
JPietia napisał(a)::D Witam wszystkich jestem nowy i jadę pierwszy do Cro mam wyjazd w piątek wieczorem do Novi Ninodolski wybrałem trasę Fuxa nr 2 mam pytanie???
Czy opłaca się omijać Słoweńska autostradę i kierować się za Zagrzeb czy po prostu kupić winietę i jechać przez cała Słowenię w kierunku Istrii. Proszę o podpowiedz starych wyjadaczy tematu
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi