Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wydzielone z FAQ: Dojazd z zachodniej Polski do Chorwacji.

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mariuszula
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariuszula » 08.05.2010 19:55

e tam,gadanie.lato ładne czy kiepskie-zawsze to w Chorwacji!!!!
a na pewno lepiej niż Bałtyk!
My i tak stawiamy na Cro!
A w ubiegłym roku 01.08 do 10.08 nie wyrabialiśmy na Krk-u
filip122 vel Darek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) filip122 vel Darek » 08.05.2010 20:15

mariuszula napisał(a):e tam,gadanie.lato ładne czy kiepskie-zawsze to w Chorwacji!!!!
a na pewno lepiej niż Bałtyk!
My i tak stawiamy na Cro!
A w ubiegłym roku 01.08 do 10.08 nie wyrabialiśmy na Krk-u

Jasne :wink: :wink: :wink:

Ale sierpień to nie czerwiec :roll: :roll: :roll:
mariuszula
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariuszula » 08.05.2010 20:23

No niby Tam akurat na brak pogody nie można narzekać,ale jak widać bywa różnie. Wkrótce będę się sycił riwierą Makarską nawet w ulewnym deszczu.
Zawsze to Chorwacja!
No słońca tez trzeba!
filip122 vel Darek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) filip122 vel Darek » 08.05.2010 22:27

mariuszula napisał(a):No niby Tam akurat na brak pogody nie można narzekać,ale jak widać bywa różnie. Wkrótce będę się sycił riwierą Makarską nawet w ulewnym deszczu.
Zawsze to Chorwacja!
No słońca tez trzeba!

Toś my się chyba nie zrozumieli ... Pisałem do Topolskia, bo pisał że w czerwcu jedzie z Lubawki do Puli czyli północna Chorwacja i do niego pisałem ze to chyba nie zbyt dobry pomysł ... :wink: :wink:

Riwiera Makarska ... to chyba będziesz miał dobrze :wink:
Tym bardziej ze my tez 27 czerwca jedziemy w te same okolice .

Konkretnie jeszcze nie możemy sie zdecydować do jakiej miejscowości. Być może ze okaże się na miejscu albo dzień przed wyjazdem gdzie jedziemy :lol:

A Ty konkretnie gdzie się wybierasz ?
topolskia
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) topolskia » 09.05.2010 19:34

darek , nie strasz czerwiec i wrzesień to dla polaków najpopularniejszy termin,??
mariuszula
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariuszula » 09.05.2010 20:15

20.07.10 na tydzień do Drasnicy koło Makarskiej. Tak faktycznie to adres z tego forum zdobyłem. Dwa domy w Zivagosce i jeden właśnie w Drasnice.Nówka dom -piękny,tuż nad samą wodą w małej miejscowości
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 09.05.2010 20:28

Możecie zmyć się z tym offtopem z tego wątku???? :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.05.2010 07:54

Witam, ja jadę tak jak w twoim planie "google map" z tą różnicą że pojadę od Kędzierzyna-Koźla dalej prosto, droga nr 45, na Racibórz i do przejścia w Chałupkach, zaraz za granicą zaczyna się Czeska autostrada. Za Czeską winietą i tak płacisz, a masz większy kawałek autostrady do przejechania, a więc będziesz szybciej, wygodniej, i nie musisz jechać bocznymi drogami.
Jechałem już przez Słowację, Węgry, i jakoś mnie ta trasa nie przekonała.
Przez Cieszyn, nadkładanie drogi.
Optymalna w/g mnie jest trasa przez Czechy w/g "google map".
Pozdrówka
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 11.05.2010 10:13

I to jest alternatywa dla Glubczyc i Krova.
filip122 vel Darek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) filip122 vel Darek » 11.05.2010 11:20

szaki17 napisał(a):Witam, ja jadę tak jak w twoim planie "google map" z tą różnicą że pojadę od Kędzierzyna-Koźla dalej prosto, droga nr 45, na Racibórz i do przejścia w Chałupkach, zaraz za granicą zaczyna się Czeska autostrada. Za Czeską winietą i tak płacisz, a masz większy kawałek autostrady do przejechania, a więc będziesz szybciej, wygodniej, i nie musisz jechać bocznymi drogami.

Pozdrówka

Dzięki ... sensownie piszesz ... tak właśnie pojadę. :) :) :) :)

i z Ostrawy do końca "1" później droga 47 i później znowu "1"

A tak jeszcze na marginesie poprzednio kupowałem winietę słowacka i odrazy austriacka w Polsce w Cieszynie . Nie ma to chyba wielkiego znaczenia kwotowego czy kupie Austriacka w Polsce czy w Austrii ? czy sa to istotne różnice . ????

Jeszcze raz dzięki za info
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.05.2010 11:36

Ja się nie orientuję co do winiet, zawsze kupowałem w danym państwie, ale to już gdzieś było poruszone, tylko gdzie :?: :roll: :?:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 11.05.2010 11:45

tadzikmal
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tadzikmal » 05.06.2010 21:49

A ja mam pytanie, Czy jeżeli będziemy jechać przez Svitavy i dalej Brno i Mikulov to potrzebujemy czeskiej winietki?
Jacek 206
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek 206 » 05.06.2010 22:13

tadzikmal napisał(a):A ja mam pytanie, Czy jeżeli będziemy jechać przez Svitavy i dalej Brno i Mikulov to potrzebujemy czeskiej winietki?

Tak, potrzebna na krótki odcinek drogi R52, można objechać drogę ,ale zajmuję to trochę czasu. :wink:
[tutaj mapka]
BigDaniel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) BigDaniel » 07.06.2010 18:29

Czy na trasie Regensburg-Wels-Graz są jakieś płatne tunele???
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Wydzielone z FAQ: Dojazd z zachodniej Polski do Chorwacji. - strona 50
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone