wlodek napisał(a):Ja zawsze jadę A9 na Monachium. Pod Salzburgiem ale jeszcze na terenie Niemiec mam fajna miejscowość Piding gdzie robimy sobie nocleg w hoteliku Alpenblick /ze Świnoujścia to ok 1000km/ rano śniadanko i dalej przez najgorszy odcinek A10 w Austrii Tauern Autobahn do Villach pokonując 2 płatne tunele za 9,5 euro czyli 19 w obie strony. Korki na tych tunelach są ogromne szczególnie w weekend. Tak mi wypada co roku bo tak moja małżonka może zacząć urlop
Raz tylko jechałem przez Garz ale dalej w Słowenii do Mariboru to miałem średnią 15 km/h makabra. Z Villach to potem fajnie się jedzie Słoweńcy podciągnęli autostrady i droga mija szybko omija się Lublijanę.
W tym do Rovnij 30-07-2010
zybog napisał(a):wlodek napisał(a):Ja zawsze jadę A9 na Monachium. Pod Salzburgiem ale jeszcze na terenie Niemiec mam fajna miejscowość Piding gdzie robimy sobie nocleg w hoteliku Alpenblick /ze Świnoujścia to ok 1000km/ rano śniadanko i dalej przez najgorszy odcinek A10 w Austrii Tauern Autobahn do Villach pokonując 2 płatne tunele za 9,5 euro czyli 19 w obie strony. Korki na tych tunelach są ogromne szczególnie w weekend. Tak mi wypada co roku bo tak moja małżonka może zacząć urlop
Raz tylko jechałem przez Garz ale dalej w Słowenii do Mariboru to miałem średnią 15 km/h makabra. Z Villach to potem fajnie się jedzie Słoweńcy podciągnęli autostrady i droga mija szybko omija się Lublijanę.
W tym do Rovnij 30-07-2010
Spróbuj z Villach pojechać przez Włochy / Udine, Triest/-bardzo dobra droga, cały czas autostrady,miasta omija się bokiem i tylko ok. 30 km przez Słowenię bez obowiązku posiadania winniety.Ja co roku jade tak jak Ty, też nocleg w okolicach Salzburga i tylko dalej jade przez Włochy.
filip122 vel Darek napisał(a):A czy ja do granicy Czeskiej pojadę na Kudowę czy przez Głubczyce to i tak się meczę kiepska kreta droga do samego Olomuca.
Zavadcoff napisał(a):filip122 vel Darek napisał(a):A czy ja do granicy Czeskiej pojadę na Kudowę czy przez Głubczyce to i tak się meczę kiepska kreta droga do samego Olomuca.
Jeżdżąc z Wrocławia zawsze kieruję się na Boboszów. Nie widzę żadnego sensu, żeby za Kłodzkiem kierować się na Kudowę? Oczywiście, nie wiem, czy będąc na Twoim miejscu jechałbym przez Wrocław.
Pozdrawiam
topolskia napisał(a):witam
mam pytanie , tyle jest już stron ze trudno w tym sie połapać ,bede jechał do Puli z zachodniej części polski przez Lubawka
jakie opłaty ponoszę , bo wiem ze Czechy winietka,Austria winietka, Słowenia winietka,(chciałbym ją ominąć) ale czytam forum i piszecie ze jeszcze tunele jeden drugi itp,trochę się w tym pogubiłem. Czy ktoś mógłby zerknąć na moją trasę(link) i coś mi doradzić ,? ewentualnie ją zmodyfikować?
topolskia napisał(a):i jeszcze jedno ,przeglądałem teraz mape i na słowenii pisze trocha płatna??
7. Na rondzie zjazd nr 1
Przejedź przez 1 rondo
topolskia napisał(a):19 czerwca , mam nadzieje ze to juz wystarczy zeby sie podpiec?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi