FUX napisał(a):Omiń Boboszów; jedź trasa nr 2.
Boboszów rozumiem, ale dlaczego mam jechac trasą nr 2?
Wolę unikać Słowacji - kolejne opłaty:(
FUX napisał(a):Omiń Boboszów; jedź trasa nr 2.
zawodowiec napisał(a):Miło mi że się na mnie powołujesz Ale oprócz tego się przydaje słowo tych co sami dokładnie tak jechali, ja zrobiłem tylko część tego polecanego wariantu a część trochę inaczej... To co wcześniej napisałem to jak bym jechał wg mapy, a zwykle mapa i nos mnie nie zawodzą
FUX napisał(a):Tomaszek68 napisał(a):FUX napisał(a):Omiń Boboszów; jedź trasa nr 2.
Boboszów rozumiem, ale dlaczego mam jechac trasą nr 2?
Wolę unikać Słowacji - kolejne opłaty:(
A gdzie Ty w trasie nr 2 widzisz Slowację?
asiczka napisał(a):Po wysluchaniu Waszych rad i sugestii ulożyłam sobie trasę do Chorwacji:
Wrocław-Brno
-na Krapkowice,Żywocice
-Glubczyce
-Krnov
-Bruntal
-Olomunc
-Brno
Brno-Wiedeń
-autostrada na Bratysłavę
-przed granica zjazdem 48 na droge nr 55 Breclav
-na przejscie w Reintal drogą 47
-dalej 47 do wilfersdorf
-potem 7 do Wiednia
Wiedeń-Graz
Graz-Gornji Macelj
-226 zjazd na Mureck
-granica ze Slowenia/mostek/
-dalej na Lenart droga 433
-z Lenart droga 229 na Ptuj
-z Ptuj droga 2 na Zgornja Hajdina,Slovenska Bystrica,Maribor
-w lewo droga 9 na Gornji Macelj i Zagrzeb
Gornji Macelj-Krapina
-z Krapina na Zagrzeb
-z Zagrzebia A1 autostrada do Splitu
dalej Brela,Makarska i Podgora
jesli coś pomerdalam to mi podpowiedzcie:)
FUX napisał(a):Rezerwację w mikulovie można odwolać chyba, że zapłaciłeś z góry...
Ja bym spał w Oekotelu w Grazu lub w jednym z Oekoteli w Wiedniu...
Ja przez Mikulov ostatni raz jechałem w 2004 roku...
Szura napisał(a):Witam.
Co do trasy przez Słowenię jeżeli ktoś chce ominąć parę kilometrów autostrady za 35 euro to polecam zjechać z autostrady A9 w Austrii prowadzącej z Grazu na południe na zjeździe Gersdorf ostatni zjazd przed granicą austriacko słoweńską. Dalej jedzie się wzdłuż granicy austriacko słoweńskiej droga nr 69 na Murfeld, Lichendorf do miejscowości Mureck – Trate. Tam przekraczamy granice i dalej drogą nr 433 i 229 na Lenart i na Ptuj (droga 229). W miejscowości Ptuj kierować się na drogę nr 9 na Podlehnik, a później już na granice w Gornij Macelij (cały czas droga nr 9). Potem wjeżdża się już na A1 w Chorwacji. Trasa ta ma około 70 km. Jadąc w nocy nie ma praktycznie ruchu więc można lecieć około 100 km/h…i 35 euro jest w kieszeni.
Oznakowanie nienajgorsze. Kłopot sprawił mi Ptuj trochę się tam pogubiłem, ale tylko trochę
Opisaną trasą jechałem w zeszłym roku i w tym roku mam zamiar jechać tak samo.
Jechałem z Wodzisławia Śląskiego na Hvar – trasa około 13 godzin.
Pozdrawiam
Piotrek
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi