Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wydzielone z FAQ: Dojazd z zachodniej Polski do Chorwacji.

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 27.06.2009 20:28

PiotrK7 napisał(a):czytałem bardzo duzo i wiele jest różnych opini. Ja nie mam czasu czytac 2 miesiące forum bo za 2 miesiące to juz będe po urlopie.
Co powiecie na te trasy?
Poznań - Porec płatnymi autostradami
http://maps.google.pl/maps?ie=UTF-8&hl=pl&tab=wl

Poznan - Leibnitz trasa autostradami płatnymi
Leibnitz - porec trasa omijajaca autostrady
http://maps.google.pl/maps?ie=UTF-8&hl=pl&tab=wl

Jakie drogi sa jakiej jakosci po za autostradami?
Co powiecie na moje typy? Czy warto zaoszczędzić 35 euro czy nie?

Te linki nie pokazują trasy.
Odpowiedzi dostałeś post wyżej.
Masz do mnie gg. to pisz.
Mosqito
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mosqito » 27.06.2009 22:13

PiotrK7 napisał(a):czytałem bardzo duzo i wiele jest różnych opini. Ja nie mam czasu czytac 2 miesiące forum bo za 2 miesiące to juz będe po urlopie.

Fajne podejście..... Nie ma co.
PiotrK7
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) PiotrK7 » 28.06.2009 09:26

Dzięki za wszystkie odpowiedz, chyba wybiore trase przez płatne autostrady bo jest to moja pierwsza podróż i nie chciałbym sie pogubić.
Mam tylko nadzieje ze za miesiąc będa wszystkie drogi przejezdne.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 28.06.2009 10:42

PiotrK7 napisał(a):Dzięki za wszystkie odpowiedz, chyba wybiore trase przez płatne autostrady bo jest to moja pierwsza podróż i nie chciałbym sie pogubić.
Pogubić to nawet w Lesznie, czy Poznaniu się można...
:mrgreen:
PiotrK7
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) PiotrK7 » 28.06.2009 10:53

Chodzi mi głównie o slowienską autostradę jak chce sie ja ominąć, bo można czasami pomylić drogę i wyjechać na autostradzie a bez winety to będzie nie ciekawie. Tak wiec jade na wakacje bez stresu.
Czy trzeba jechac ten kawałek przez Słowacje czy mozna ja ominac?
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 28.06.2009 11:13

PiotrK7 napisał(a):Chodzi mi głównie o slowienską autostradę jak chce sie ja ominąć, bo można czasami pomylić drogę i wyjechać na autostradzie a bez winety to będzie nie ciekawie. Tak wiec jade na wakacje bez stresu.
Czy trzeba jechac ten kawałek przez Słowacje czy mozna ja ominac?

W Czechach w miejscowości Breclav odbij na Reintal. Nie musisz wjeżdżać do Słowacji...

Jeżeli masz do ominięcia tylko Maribor to jednak jedź przez Lenart.
Kiedyś GPS-ów nie bylo i z papierową mapą po metropoliach typu Berlin, Wiedeń bez peoblemu sie jeździło.
Trochę wiary w siebie!!!!
Lubuszanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubuszanin » 28.06.2009 11:18

Do Porecia, to bym pojechał przez Niemcy, Austrie,Włochy....myślałeś o takiej trasie?
PiotrK7
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) PiotrK7 » 28.06.2009 11:54

Lubuszanin napisał(a):Do Porecia, to bym pojechał przez Niemcy, Austrie,Włochy....myślałeś o takiej trasie?

Tak tylko ze to jest 300km dalej ale mozna pogonic na autobanach tylko ze ja nie lubie katowac aut i z bagażem mysle do 130 jechac.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 28.06.2009 12:27

PiotrK7 napisał(a): z bagażem mysle do 130 jechac.

I w zupełności wystarczy...
Lubuszanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubuszanin » 28.06.2009 12:43

PiotrK7 napisał(a):
Lubuszanin napisał(a):Do Porecia, to bym pojechał przez Niemcy, Austrie,Włochy....myślałeś o takiej trasie?

Tak tylko ze to jest 300km dalej ale mozna pogonic na autobanach tylko ze ja nie lubie katowac aut i z bagażem mysle do 130 jechac.

A co będziesz tym autem 10 lat jeździł, czy to jakiś zabytkowy egzemplarz? Chcesz bezpiecznie i szybko, to przez DE dobry wybór. Większość drogi przejedziesz z prędkością 100-130 km/h.
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 28.06.2009 13:10

Raczej się z tym nie zgodzę, przy różnicy 300km jadąc 100-130 przez Niemcy się nie będzie szybciej. Zaoszczędzi się na czasie tylko jak nie będzie za dużo wykopków i gdzie się da się będzie grzać ile fabryka dała, ale wtedy koszty idą 30-40% w górę (większe spalanie, większa odległość i droższa wacha w Niemczech niż w pozostałych krajach).
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 30.06.2009 21:06

Dzisiaj wróciłem z Tucepi A1 przez Split, Zagrzeb, Maribor, Graz, Wiedeń, Brno, Boboszów, Kłodzko itd.

Wrażenia z początków A1 w Cro: jest rzeczywiście kawałek autostrady, reszta trasa drogą 512 czy 513 aż do najnowszego czynnego zjazdu w Ravca. Te boczne drogi są dużo ładniejsze widokowo i mało zatłoczone. Szczególnie ładny jest kawałek z Tucepi w stronę sv. Jure i dalej do Ravcy. Niestety słoweńska autocesta jesazcze nie jest gotowa, podobnie jak autostrada z Wiednia do granicy czeskiej. Obie inwestycje mocno zaawansowane i z pewnością za rok warto bądzie wydać te 35 Euro za Słowenię i 7 E za Austrię.

Moje dzisiejsze rezultaty: 1300 km czas jazdy poniżej 12 godz. + 1 godzina przerw i jedzenia. Spalanie 8,1 l/100 km.

Coś jeszcze?
jerzy26
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jerzy26 » 01.07.2009 06:09

MWN, a jak wygląda w trasa Boboszów - Kłodzko - Wrocław ze względu na powodzie, jadę 10 lipca, w TV wygląda to groźnie, a jak jest rzeczywiście i czy są objazdy.
z pozdrowieniami jerzy26 :lol:
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 01.07.2009 08:50

Wczoraj po burzy przez niektóre miejsca przelewała się woda z rzek, ale wszędzie było przejezdne. Widziałem zresztą kolumnę 10 wozów straży pożarnej z całego Dolnego Sląska jadących do kotliny.
Jacek 206
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek 206 » 02.07.2009 09:45

Witaj Marku, :lol:
jeżeli droga przejezdna to jadę przez Boboszów.
Wyjazd za 4h.
Pozdrawiam.
:papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Wydzielone z FAQ: Dojazd z zachodniej Polski do Chorwacji. - strona 35
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone