sylwia 0406 napisał(a):Witam Was
Ja równiez wybieram się autem do Makarskiej i też mam dylemat jaka droge wybrac,startuje z Wrocławia/bez zmiennika/.Wprawdzie byłam juz w Chorwacji kilka razy ale nie prowadzilam auta,zawsze jako pasazer a teraz stoi przede mna duze wyzwanie i musze sobie jakos dac radę.
Przeczytałam wiele wątków na temat proponowanych tras i mam niezły metlik w głowie:)
Na 29 stronie Mimi proponuje trase,która jest podobnon bardzo dogodna..ja w swoich zalozeniach poczatkowych wybralam trasę:
Boboszow-Brno-Wieden-Graz-Maribor-Zagrzeb no i dalej miałam dylemat...podobno jest tam teraz autostrada...ja sie musze kierowac na Split?
Podpowiedzcie mi czy ta trasa jest zła?pomijajac koszt 35 euro za płatną autostrade w Słowenii?chodzi mi o korki i szybkosc przemieszczania?
teraz skłaniam sie aby jechac droga jaka proponuje Mini/o ile nie pomyliłam Fux testował ta trase i bardzo chwalił/...
Mam pytanie,moze smieszne dla niektorych ale ja laik jestem w tej kwestii i trzeba mi z polskiego na nasz tłumaczyc.....
Jak bedzie wygladał przejazd w tych dwóch wariantach jesli chodzi o koszty?mam na mysli taki szczegółowy opis...kiedy i gdzie mam kupic winiety?
Mam jeszcze pytanie odnosnie Chorwacji...jak bedzie juz autostrada w Chorwacji to jaki ja mam kupic" bilecik" na przejazd?do Splitu?w jedna strone czy w dwie?
numenius napisał(a):Pozdro...dla "odsyłaczy do linków".
Wyjeżdżamy 25.06. po południu, na 2 busy, kierunek Makarska, przez Krnov (CZ), Olomouc, Brno, Wiedeń (bez odwiedzania Bratyslavy), Graz, Slovenia (z pominięciem trasy płatnej 35Euro-skandal !!!), a dalej już autostradą w Cro. Jak wrócimy, to oczywiście zdamy relację z trasy i pobytu.
Czekamy na relacje tych, którzy byli już w tym roku w wrócili, narka...
sylwia 0406 napisał(a):3.w Słowenii place te nieszczęsne 35 euro za autostrade/tam sa bramki czy jak/?
sylwia 0406 napisał(a):yskyerka,mam jeszcze pytanko....ile zajmuje Ci taki przejazd/w przyblizeniu oczywiscie/,zastanawiam się gdzie po drodze zrobic przystanek na "kimanie" bo 1300km za jednym zamachem to ponad moje sily:)
sylwia 0406 napisał(a):Jeszcze się upewnię co do tej trasy:
1.kupuje winiete w Czechach
2.kupuje winiete w Austrii
sylwia 0406 napisał(a):3.w Słowenii place te nieszczęsne 35 euro za autostrade/tam sa bramki czy jak/?
4. w Chorwacji place w "kiosku" za przejechane km?
sylwia 0406 napisał(a):mam jeszcze jeden dylemat, jak dojechac z Brna do Wiednia aby ominac Bratysławe?
a moze jechac przez Wiedeń i kierowac się na Graz?
asiczka napisał(a):jak dojechac z Brna do Wiednia aby ominac Bratysławe?
a moze jechac przez Wiedeń i kierowac się na Graz?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi