Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wydzielone z FAQ: Dojazd z zachodniej Polski do Chorwacji.

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Miłosz_S
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miłosz_S » 13.06.2009 08:05

Czy ktoś jechał z Breclav do Wiednia drogą nr 49 i 8 przez Reintal, Bernhardsthal,Durnkrut, Deutsch-Wagram.

Wydaje mi się że można ominąć roboty drogowe na drodze Mikulow -Wiedeń i do Wiednia wjeżdża się w lepszym miejscu.
Czy ktoś to przetestował?
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 13.06.2009 08:09

Mibi napisał(a):Czy ktoś jechał z Breclav do Wiednia drogą nr 49 i 8 przez Reintal, Bernhardsthal,Durnkrut, Deutsch-Wagram.

Przeczytaj od początku cały wątek :oczko_usmiech:
drugi post :wink:
Miłosz_S
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miłosz_S » 13.06.2009 10:02

jorgus111
nie ma tam odpowiedzi na moje pytanie. Dzisiaj przez godzinę czasu przeczytałem i obejrzałem mapki z całego wątku.
Jest o trasie Breclav - Reintal - Wilfensdorf - Wiedeń

Ja się pytam czy ktoś jechał z Breclav do Wiednia drogą nr 49
i następnie nr 8 przez Reintal, Bernhardsthal,Durnkrut, Deutsch-Wagram, Wiedeń
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 13.06.2009 10:56

Mibi napisał(a):jorgus111
nie ma tam odpowiedzi na moje pytanie. Dzisiaj przez godzinę czasu przeczytałem i obejrzałem mapki z całego wątku.

A dlaczego chcesz tak jechać?
B-R-W-W jest bezproblemowa i coraz więcej odcinków dwupasmowych...
moduscreati
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) moduscreati » 13.06.2009 12:08

FUX napisał(a):
Mibi napisał(a):jorgus111

A dlaczego chcesz tak jechać?

Witam chce poojechać ja Ty ,ale przez Boboszów (okolice Wałbrzycha mieszkam) ,w Breclaviu - kieruje sie na Reintal ,a potem jest oznakowanie na Wieden??? Czy muszę kombinować .Kierunek Istria.....
kuba_1991
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kuba_1991 » 13.06.2009 20:15

Jak już wcześniej pisałem mam zamiar jechać z Wrocławia na Boboszów- Mohelnice-Olomuniec-Brno-Bratysława-Wiedeń-Graz-Lenart-Ptuj i dalej wiadomo. Czy na tej trasie należy sztywno trzymać się wyznaczonych prędkości czy można trochę "depnąć"(w ramach zdrowego rozsądku :) )?
Miłosz_S
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miłosz_S » 13.06.2009 20:36

FUX napisał(a):A dlaczego chcesz tak jechać?

Na razie nie chcę jechać tylko się pytam. Rok temu na "Twojej" trasie było dużo robót drogowych i ograniczeń prędkości dlatego myślałem o alternatywnej drodze.
Z mapy wynika że odległość ta sama a robót pewnie nie ma. Do tego do Wiednia wjeżdża się w bardziej przyjaznym miejscu, przynajmniej tak mi się wydaje patrząc na mapę.
numenius
Croentuzjasta
cro

Nieprzeczytany postnapisał(a) numenius » 13.06.2009 21:46

Pozdro...dla "odsyłaczy do linków". :wink:

Wyjeżdżamy 25.06. po południu, na 2 busy, kierunek Makarska, przez Krnov (CZ), Olomouc, Brno, Wiedeń (bez odwiedzania Bratyslavy), Graz, Slovenia (z pominięciem trasy płatnej 35Euro-skandal !!!), a dalej już autostradą w Cro. Jak wrócimy, to oczywiście zdamy relację z trasy i pobytu.

Czekamy na relacje tych, którzy byli już w tym roku w wrócili, narka...
beci37
Odkrywca
przed start do Makarskiej

Nieprzeczytany postnapisał(a) beci37 » 14.06.2009 17:07

od 1.07 wypoczynek w Makarskiej, 14 dni, pierwszy raz, rodzinka 2+2 ,smarki w wieku 15 i 10.
Dwóch kierowców, wiec problem w przejazdami bez problemów, spanie gdzie się da i jak da, jak przyciśnie to i w aucie dajemy sobie radę , opel omega ...starawy ale się kula.
Fux i inni "fajowi" forumowicze z cennymi uwagami, przeczytałam wszelkie wasze porady, nie gniewajcie sie ,ze my nowi czasami pytamy o to samo 5 razy , bo powiem wam szczerze siedzę 3 dzień nad obraniem samej trasy i wcale nie jest to takie proste.Fakt, ocen tras jest mnóstwo a kazde wedle życzenia i finansów ewentualnie czasowo. Większość z was mowi o pokonaniu km, czasie a potem dopiero o finansach uniknionych albo i nie.
Mimo wszystko chcę waszej pomocy, jedziemy do Makarskiej z Białogardu k/Koszalina ,uwaga!pierwszy raz, wyjazd planujemy 2 dni wczesniej aby bezpiecznie z prędkością 90-120 km/h dojechać na miejsce. Raczej zwykłe drogi.20 zł w Słowacji jest do przełknięcia ale 35 euro to tak jak reszta mówi-ominąć. Spodobała mi się trasa numeniusa Makarska,
przez Krnov (CZ), Olomouc, Brno, Wiedeń (bez odwiedzania Bratyslavy), Graz, Slovenia (z pominięciem trasy płatnej 35Euro-skandal !!!), ale wolimy cos zwiedzić niż płacić za trasy lub tunele.
no i twoja trasa fux wariant 2 jest oki...zatem moze jeszcze coś mądrzejszego dopowiecie...a ja idę dalej układać trase z waszych relacji.Choć nie powiem ciezko jest zebrać to wszystko w jedna całość.
pozdrawiam
numenius
Croentuzjasta
cro

Nieprzeczytany postnapisał(a) numenius » 14.06.2009 19:10

Szerokości beci37 :papa:

Szkoda, że nie jedziemy w tym samym czasie. Im więcej tym raźniej, choć moje towarzystwo jest i tak dostatecznie "raźne" :lol:

Jeżeli ktos juz wrócił, proszę-ponawiam o kurs w Euro-Kuna w kantorach w Cro.
Mosqito
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mosqito » 14.06.2009 19:16

Sprawdź sobie tutaj
Ostatnio edytowano 16.06.2009 13:44 przez Mosqito, łącznie edytowano 1 raz
Miłosz_S
Cromaniak
Re: przed start do Makarskiej

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miłosz_S » 14.06.2009 20:23

beci37 napisał(a):Choć nie powiem ciezko jest zebrać to wszystko w jedna całość.
pozdrawiam

Ja za radą fuxa zebrałem to w taką całość:

Wrocław - autostradą na wschód - węzęł Dabro zjazd 241 na Krapkowice -Żywocice - Głubczyce - Krnov - Bruntal - Horni Lodenice - Olomouc - Brno , z Brna jazda autostradą w kierunku Bratysławy i następnie przed granicą ze Słowacją zjazd na Breclav - Reintal - Wiedeń -
Graz - przed granicą ze Słowenią zjazd z autostrady numer 226 na Mureck - Lenart - Ptuj - granica Chorwacka Macelj - Zagrzeb (obwodnica) - no i dalej gdzie fantazja poniesie:)

Omijam słynny Boboszów i płatne autostrady w Słowenii.
Fux, dziękuję!
beci37
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) beci37 » 14.06.2009 21:15

mibi to spytam tą trasą wyceniłes koszt?jak to wyjdzie?
Miłosz_S
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miłosz_S » 14.06.2009 21:46

Czechy 330 koron za miesięczną lub 220 koron za tygodniową.
Austria 7,70E za 10 dni lub 22,20E za 2 miesiące.
Chorwacja płatna na bramkach tu
esem
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) esem » 16.06.2009 13:32

A co myślicie o takiej:
http://tiny.pl/3p81
drodze do Włoch :?:
Czyli przez Czechy i Niemcy = 1075km
Przez Czechy i Austrię (droga FUX) = 1043km
Przez Niemcy i Austrię = 1307km
Muszę być na 14ą we Włoszech :roll:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Wydzielone z FAQ: Dojazd z zachodniej Polski do Chorwacji. - strona 29
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone