przed start do Makarskiej
napisał(a) beci37 » 14.06.2009 17:07
od 1.07 wypoczynek w Makarskiej, 14 dni, pierwszy raz, rodzinka 2+2 ,smarki w wieku 15 i 10.
Dwóch kierowców, wiec problem w przejazdami bez problemów, spanie gdzie się da i jak da, jak przyciśnie to i w aucie dajemy sobie radę , opel omega ...starawy ale się kula.
Fux i inni "fajowi" forumowicze z cennymi uwagami, przeczytałam wszelkie wasze porady, nie gniewajcie sie ,ze my nowi czasami pytamy o to samo 5 razy , bo powiem wam szczerze siedzę 3 dzień nad obraniem samej trasy i wcale nie jest to takie proste.Fakt, ocen tras jest mnóstwo a kazde wedle życzenia i finansów ewentualnie czasowo. Większość z was mowi o pokonaniu km, czasie a potem dopiero o finansach uniknionych albo i nie.
Mimo wszystko chcę waszej pomocy, jedziemy do Makarskiej z Białogardu k/Koszalina ,uwaga!pierwszy raz, wyjazd planujemy 2 dni wczesniej aby bezpiecznie z prędkością 90-120 km/h dojechać na miejsce. Raczej zwykłe drogi.20 zł w Słowacji jest do przełknięcia ale 35 euro to tak jak reszta mówi-ominąć. Spodobała mi się trasa numeniusa Makarska,
przez Krnov (CZ), Olomouc, Brno, Wiedeń (bez odwiedzania Bratyslavy), Graz, Slovenia (z pominięciem trasy płatnej 35Euro-skandal !!!), ale wolimy cos zwiedzić niż płacić za trasy lub tunele.
no i twoja trasa fux wariant 2 jest oki...zatem moze jeszcze coś mądrzejszego dopowiecie...a ja idę dalej układać trase z waszych relacji.Choć nie powiem ciezko jest zebrać to wszystko w jedna całość.
pozdrawiam