Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wydzielone z FAQ: Dojazd z zachodniej Polski do Chorwacji.

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 09.06.2009 11:37

WITAMINKA_JK napisał(a):czy orientujesz się może jak w tej chwili wygląda w przybliżeniu cena winiety w Słoweni?

Półroczna 35 euro
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 09.06.2009 11:48

pablo2222
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo2222 » 09.06.2009 11:50

WITAMINKA_JK napisał(a):Pablo a czy orientujesz .....

Muszę przyznać, że masz nerwy ze stali. Jutro wyjeżdżasz a dopiero teraz zabierasz się za opracowanie dojazdu do celu wczasowania. A może jesteś nadzwyczaj spokojną osobą. Czasu zostało niedużo. Wpisuj w wyszukiwarkę na tym forum interesujace cię słowa i czytaj, czytaj, czytaj....
Na koniec szerokiej drogi i udanego wypoczynku.
PZDR
WITAMINKA_JK
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) WITAMINKA_JK » 09.06.2009 12:53

Dziękuję za wyczerpujące odpowiedzi i wsparcie!
Faktycznie podchodzę do wszytskich przygortowań wyjazdowych spokojnie, bez nerwów i na pewno będzie to niezapomniany wyjazd;)
Pablo - dziękuję za miłe słowa:)
Pozdrawiam!!!
Goocio
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Goocio » 10.06.2009 19:11

rety juz sam nie wiem czy wybrac trase przez Boboszów ( nie wiem jak teraz wyglada ta droga ) czy smigac przez Od Głubczyc 8O dodam ze jade pierwszy raz . Najpierw wymyśliłem sobie trase bez płatnych ale po przeczytaniu kilkuset wypowiedzi odechciało mi się jechac " za darmo "
lecimy z Poznania ale nie przez niemcy -wybraliśmy trase : czechy , słowacja wegry -zach , do chorwacji chce wjechac w miejscowosc Gorićan czy jakoś tak
Jechał ktos niedawno przez Boboszów ??
szpecgos
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) szpecgos » 10.06.2009 19:55

Witam,

Rok temu jechałem Krapkowice,Krnov, Bratysława i dalej na Graz itd. Jak chcesz jechać przez Węgry i myślisz nad Głubczycami to pomyśl czy nie lepiej jechać przez Cieszyn i ominąć winietę u pepiczków 60km więcej a czas przejazdu taki sam bo 120km więcej po autostradach i w Polsce masz lepszą trasę - przynajmniej ja ostatnio myślę nad taką opcją bo też planuję jechać na Bratysławę.
michalek_101
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) michalek_101 » 10.06.2009 20:26

Goocio napisał(a):rety juz sam nie wiem czy wybrac trase przez Boboszów ( nie wiem jak teraz wyglada ta droga ) czy smigac przez Od Głubczyc 8O dodam ze jade pierwszy raz . Najpierw wymyśliłem sobie trase bez płatnych ale po przeczytaniu kilkuset wypowiedzi odechciało mi się jechac " za darmo "
lecimy z Poznania ale nie przez niemcy -wybraliśmy trase : czechy , słowacja wegry -zach , do chorwacji chce wjechac w miejscowosc Gorićan czy jakoś tak
Jechał ktoś niedawno przez Boboszów ??

Witam my właśnie jutro jedziemy na Chorwację mieszkamy w Kotlinie Kłodzkiej więc jedziemy przez Boboszów droga jest ok w czechach jeszcze lepsza jedziemy przez Czechy,Austria,Słowenia (omijamy płatne autostrady) i Chorwacja kierunek Vinisce :)
nosekdomin
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nosekdomin » 10.06.2009 20:34

Goocio napisał(a):rety juz sam nie wiem czy wybrac trase przez Boboszów ( nie wiem jak teraz wyglada ta droga ) czy smigac przez Od Głubczyc 8O dodam ze jade pierwszy raz . Najpierw wymyśliłem sobie trase bez płatnych ale po przeczytaniu kilkuset wypowiedzi odechciało mi się jechac " za darmo "
Jechał ktos niedawno przez Boboszów ??

Jadę za tydzień z Leszna do Kościana, potem do CRO (Przez Niemcy)

Dlaczego nie jedziecie przez Niemcy?
Goocio
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Goocio » 10.06.2009 21:29

Dlaczego nie jedziecie przez Niemcy?[/quote]

jakoś nie lubie niemieckiego :lol:
Goocio
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Goocio » 10.06.2009 21:30

nosekdomin napisał(a):

Goocio
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Goocio » 10.06.2009 21:31

nosekdomin napisał(a):

...jakoś nie przepadam za niemieckim :lol:
szpecgos
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) szpecgos » 10.06.2009 22:26

Jak analizowałem to rok temu to nie widziałem sensu dokładania 300km jak i tak trzeba omijać Słoweńskie autostrady jak nie chce się płacić 35E. Słoweńcy przesadzają z rondami itp (rok temu jechałem właśnie przez to "słynne rondo" i nie było problemów) dlatego w tym roku chyba przejadę przez drogi bratanków czyli 86.
Suseł
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Suseł » 10.06.2009 22:29

michalek_101 napisał(a):
Jechał ktoś niedawno przez Boboszów ??

Witam my właśnie jutro jedziemy na Chorwację mieszkamy w Kotlinie Kłodzkiej więc jedziemy przez Boboszów droga jest ok w czechach jeszcze lepsza jedziemy przez Czechy,Austria,Słowenia (omijamy płatne autostrady) i Chorwacja kierunek Vinisce :)

to widzę że parę osób z forum jutro wyjeżdza na wakacje , kolega Lubuszanin też jutro śmiga , i z tego co pisał to przez Kłodzko-Boboszów-itd. , ja dopiero w sobotę na podbój Podgory popyrkam...Pozdrawiam chorwackim pozdrowieniem Czuj Czuj Czuwaj
Lubuszanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubuszanin » 11.06.2009 07:18

Jeszcze 5h i jazda...na Boboszów-Tucepi ;).Oby w nocy nie padało, bo odpoczynek na parkingu na trawce planuję ;).
kurt76
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kurt76 » 11.06.2009 09:08

Witam
Za tydzien jedziemy :)
Na dzien dzisiejszy wytyczylem taka trase:

http://tinyurl.com/mxounv

W Czechach zatrzymujemy sie na 3 dni, chcemy zwiedzic okolice Ceskich Budejovic i Ceski Krumlov. Potem jedziemy na KRK. Winiety czeska i austriacka, omijamy drogi platne w Slowenii (slawne rondo).
Poprosze o komentarze i ewentualne uwagi....

Pozdrawim serdecznie :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Wydzielone z FAQ: Dojazd z zachodniej Polski do Chorwacji. - strona 28
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone