A mógłbyś podać swoją trasę bedę bardzo wdzięczna.
Ja do Chorwacji jadę po raz 9 i cały czas modyfikuję swoją trasę.
Pozdrawiam
Ewelina
Lubuszanin napisał(a):nosekdomin napisał(a):Lubuszanin napisał(a):Jechałem już przez Lubawke i Jakuszyce, ale trasa przez Niemcy podoba nam się najbardziej. Szybka, spokojna i tania .W tym roku czwarty raz przez Niemcy jedziemy i żadnych skrótów przez Czechy .
Czy mógłbyś kolego wkleić np taki link(jeśli Twoja trasa jest inna), moglibyśmy porównać trasy przez Niemcy bezpośrednio. Na 12 zakładce tego tematu jest mój post, tłumaczę tam dlaczego również chce jechać przez Niemcy, a ta wytypowana trasa mi odpowiada najbardziej. Może Ty jako że jechałeś już przez "D" masz jakiejś uwagi?:
http://tiny.pl/zz32
Dokladnie tą trasę wybieram . Teraz dołożyłem objazd Mariboru .
FUX napisał(a):Ewel napisał(a):Fux a co myślisz z Oławy przekroczyć granicę z Czechami w Trzebini. Słyszłam, że super przejście nowo otworzone.
Może coś wiesz na ten temat ???
Nie mogę zlokalizować takiej miejscowości...
mariuszula napisał(a):Witam po raz pierwszy wszystkich.
trasa ze Zgorzelca na Drezno kierunek Munchen,później Austria na Włochy-Udine,Triest i wreszcie KRK Baśka.
Dwa lata temu jechałem na KRK przez Pragę dalej przez Austrię i Słowenię.
Co prawda najkrótszą z tras ale wcale nie krótką czasowo,no i ta winieta w Słowenii.Obecnie będzie dalej ale i szybciej i bez tej winietki drogiej
greatdee napisał(a):nooo to o co pytam, czyli czy ta różnica w początkowej fazie trasy (z Poznania przez Berlin, lub z Leszna "dołem" przy granicy niemiecko-czeskiej) jest istotna, czy obojętnie którędy pojadę? No i drugie pytanie o nocleg gdzieś na tej trasie przez Niemcy, "pi razy oko" w połowie drogi między Poznaniem a Supetarem, lub o przekierowanie do innego tematu...
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi