Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wydzielone z FAQ: Dojazd z zachodniej Polski do Chorwacji.

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Kaska1207
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kaska1207 » 18.05.2009 12:08

Szprotawa-Zgorzelec-Zitau-Praga-Mikulov-Wiedeń-Ilz-Badregezburg-Ptuj-Zagrzeb-Split i stamtąd na prom i Wyspa Brać-Supetar.Jedziemy ze znajomymi na dwa auta.
Lubuszanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubuszanin » 18.05.2009 12:31

Byłem w Supetarze, fajne miejsce ;). Miłego wypoczynku życzę ;).
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 18.05.2009 15:02

Lubuszanin napisał(a):Byłem w Supetarze, fajne miejsce ;). Miłego wypoczynku życzę ;).

:? Są fajniejsze miejscówki...
Choć mule w knajpce byly calkiem, calkiem...
greatdee
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) greatdee » 18.05.2009 15:37

Kaska1207 napisał(a):Szprotawa-Zgorzelec-Zitau-Praga-Mikulov-Wiedeń-Ilz-Badregezburg-Ptuj-Zagrzeb-Split i stamtąd na prom i Wyspa Brać-Supetar.Jedziemy ze znajomymi na dwa auta.

Ooo to będę czekała na info, bo we wrześniu będziemy jechali z Poznania do Supetaru :) Pierwszy raz jedziemy do Chorwacji i bardzo się cieszę, że znalazłam tą stronę i forum! To istna kopalnia wiedzy nt. kraju, o którym szczerze mówiąc NIC nie wiem :(
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 18.05.2009 15:44

greatdee napisał(a): To istna kopalnia wiedzy nt. kraju, o którym szczerze mówiąc NIC nie wiem :(

Ooooo to wiele stron do przeczytania przed Tobą :wink:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 18.05.2009 17:34

greatdee napisał(a):
Kaska1207 napisał(a):Szprotawa-Zgorzelec-Zitau-Praga-Mikulov-Wiedeń-Ilz-Badregezburg-Ptuj-Zagrzeb-Split i stamtąd na prom i Wyspa Brać-Supetar.Jedziemy ze znajomymi na dwa auta.

Ooo to będę czekała na info, bo we wrześniu będziemy jechali z Poznania do Supetaru :) Pierwszy raz jedziemy do Chorwacji i bardzo się cieszę, że znalazłam tą stronę i forum! To istna kopalnia wiedzy nt. kraju, o którym szczerze mówiąc NIC nie wiem :(

Sugeruję ten wątek od pierwszej strony; trasa nr 2, aby ulatwić wybór.
Poza tym. Heloł na forum.
greatdee
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) greatdee » 18.05.2009 21:27

Gracias :) Ja do tej pory szczerze mówiąc Hiszpanią się interesowałam i innymi krajami hiszpańskojęzycznymi :P Wyjazd do Chorwacji wyszedł jakoby przypadkiem, ale bardzo się cieszę :) Lubię jednak coś wiedzieć, o kraju do którego jadę. No ale więcej nie zaśmiecam wątku.

A co do trasy, to czy może droga przez Niemcy nie będzie najlepszym wyborem??
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 19.05.2009 06:19

greatdee napisał(a):A co do trasy, to czy może droga przez Niemcy nie będzie najlepszym wyborem??

Poczytaj i zdecyduj sam - jesteś w dobrym miejscu - zacznij od 1 strony...
Kaska1207
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kaska1207 » 19.05.2009 07:40

Obiecuję naskrobać coś po powrocie.W drodze powrotnej chcemy zobaczyć Plitwice,z wyspy raczej nie będziemy się ruszać.To jest ten minus .Ale przecież jedziemy wypoczywać.Miejsce z relacji,które widziałam jest piękne.Mam nadzieję nie będziemy się nudzić.Wyspa nie jest mała .Pozdrawiam wszystkich :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.05.2009 08:02

Tłuczenie się przez Czechy mieszkając blisko zachodniej granicy jest dla mnie bez sensu...przerabiałem te drogi i jednak najlepsza jest ta jak opisał lubuszanin przez Niemcy.
greatdee
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) greatdee » 19.05.2009 15:17

JacYamaha napisał(a):Poczytaj i zdecyduj sam - jesteś w dobrym miejscu - zacznij od 1 strony...

Jestem kobietą ;) I pierwszy raz będę jechała tak daleko na wakacje samochodem stąd moja zieloność w tym temacie. Ale chyba decyzja już zapadła na drogę przez Niemcy. (wybaczcie mi proszę zasypywanie pytaniami, które pojawiają się pewnie codziennie - sama moderuję 2 fora i wiem jaka to zmora - ale ogrom tematów tutaj troszkę przytłacza nowego uzytkownika ;) ). Dzięki w każdym razie za już dane i przyszłe linki i wskazówki :)
nosekdomin
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nosekdomin » 19.05.2009 23:39

Lubuszanin napisał(a):Jechałem już przez Lubawke i Jakuszyce, ale trasa przez Niemcy podoba nam się najbardziej. Szybka, spokojna i tania ;).W tym roku czwarty raz przez Niemcy jedziemy i żadnych skrótów przez Czechy ;).

Czy mógłbyś kolego wkleić np taki link(jeśli Twoja trasa jest inna), moglibyśmy porównać trasy przez Niemcy bezpośrednio. Na 12 zakładce tego tematu jest mój post, tłumaczę tam dlaczego również chce jechać przez Niemcy, a ta wytypowana trasa mi odpowiada najbardziej. Może Ty jako że jechałeś już przez "D" masz jakiejś uwagi?:

http://tiny.pl/zz32
Ewel
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ewel » 20.05.2009 07:02

Fux a co myślisz z Oławy przekroczyć granicę z Czechami w Trzebini. Słyszłam, że super przejście nowo otworzone.
Może coś wiesz na ten temat ???
klopot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) klopot » 20.05.2009 08:28

Polecam przejście w miejscowości Trzebina. Mały ruch, droga równa jak stół i trochę mniej przejechanych kilometrów. Wcześniej korzystałem z przejścia za Głubczycami.
Pozdrawiam
Rafał
Ostatnio edytowano 21.05.2009 08:49 przez klopot, łącznie edytowano 1 raz
Lubuszanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubuszanin » 20.05.2009 10:03

nosekdomin napisał(a):
Lubuszanin napisał(a):Jechałem już przez Lubawke i Jakuszyce, ale trasa przez Niemcy podoba nam się najbardziej. Szybka, spokojna i tania ;).W tym roku czwarty raz przez Niemcy jedziemy i żadnych skrótów przez Czechy ;).

Czy mógłbyś kolego wkleić np taki link(jeśli Twoja trasa jest inna), moglibyśmy porównać trasy przez Niemcy bezpośrednio. Na 12 zakładce tego tematu jest mój post, tłumaczę tam dlaczego również chce jechać przez Niemcy, a ta wytypowana trasa mi odpowiada najbardziej. Może Ty jako że jechałeś już przez "D" masz jakiejś uwagi?:

http://tiny.pl/zz32

Dokladnie tą trasę wybieram ;). Teraz dołożyłem objazd Mariboru ;).
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Wydzielone z FAQ: Dojazd z zachodniej Polski do Chorwacji. - strona 19
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone