AndżelikaD napisał(a): Mam jeszcze pytanie o Słowenię w pewnym momencie tak jakby łączy się z autostradą. Czy będzie na tej końcówce potrzebna winieta i jakoś będę musiała ominąć? Czy raczej to już nie będzie autostrada? Dziękuje za odpowiedź.
AndżelikaD napisał(a):no tak ale 2 h nie ma tragedii jak za paliwo i płatne drogi się zwróci a nie okrążać całej Chorwacji. Zależy mi na tym czy cenowo korzystniej bo 2 h to nie problem ludzie i po 18-20h jeżdżą.
AndżelikaD napisał(a):no tak ale 2 h nie ma tragedii jak za paliwo i płatne drogi się zwróci a nie okrążać całej Chorwacji. Zależy mi na tym czy cenowo korzystniej bo 2 h to nie problem ludzie i po 18-20h jeżdżą.
AndżelikaD napisał(a):Ja wiem ze to jest moj wybor pytam o opinie... nie wiem dlaczego bo drogi sa zle czy 2h roznicy. Prosze o odpowiedz kogos kto chce pomoc. Gdyby byl to moj wybor nie pytalabym o zdanie pozdrawiam
AndżelikaD napisał(a):Ja wiem ze to jest moj wybor pytam o opinie... nie wiem dlaczego bo drogi sa zle czy 2h roznicy. Prosze o odpowiedz kogos kto chce pomoc. Gdyby byl to moj wybor nie pytalabym o zdanie pozdrawiam
Maggot napisał(a):Witam wszystkich,
za parę dni wyjeżdżamy z dolnego śląska do Chorwacji - okolice Splitu .
Jaką trasę polecacie - jeśli chodzi o szybkie i płynne przemieszczanie się ?
Winiety mamy wykupione na czechy, austrię i słowenię .
Najkrótsza podpowiadana przez google .
polecana przez Kolegę wyżej .
Polecacie któryś z wariantów powyżej ? Ew. jakaś inna sugestia ?
Jedziemy pierwszy raz i dlatego chcemy zaplanować dobrą trasę,
aby narazić się na jak najmniejszą liczbę postojów i jak najwyższą średnią prędkość,
ponieważ jedziemy "na raz" i 1 kierowca .
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi