Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wydzielone z FAQ: Dojazd z zachodniej Polski do Chorwacji.

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty
Re: Wydzielone z FAQ: Dojazd z zachodniej Polski do Chorwacj

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.06.2016 09:09

amatus1 napisał(a):Ktoś może jechał badz jedzie w najblizszym czasie przez Niemcy na Cro?My ruszamy w nocy z 30/01 przez Szczecin-Berlin do Pragi i zastanawiam sie jak wyglada przejazd...

Czemu przez Pragę :?:

Autostrada Praga-Brno jest w wielu miejscach remontowana.
A ponadto trzeba przebić się przez samą Pragę :roll:

https://www.google.pl/maps/dir/Zadar,+C ... 53.4285438
Ostatnio edytowano 20.06.2016 09:11 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
tomeq77
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomeq77 » 20.06.2016 09:11

Lednice napisał(a):
amatus1 napisał(a):Ktoś może jechał badz jedzie w najblizszym czasie przez Niemcy na Cro?My ruszamy w nocy z 30/01 przez Szczecin-Berlin do Pragi i zastanawiam sie jak wyglada przejazd...

Czemu przez Pragę :?:

Autostrada Praga-Brno jest w wielu miejscach remontowana.
A ponadto trzeba przebić się samą Pragę :roll:

To prawda.
Do Cro jechałem dopiero 2 razy, z tego raz przez Pragę. Dodam, że to był ostatni raz. Więcej przez to super zakorkowane miasto nie pojadę.
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 20.06.2016 09:18

Jedziemy przez Pragę bo chcemy ja troszkę liznąć, Były plany by jechać na dlugi weekend ale odpusciliśmy, z Słupska to szmat drogi a zbaczajac trochę po drodze do Cro można tez zobaczyć piękne miasto. Noclegi zarezerwowane juz w Atosie wiec nie ma wyjscia. Jedziemy nocą w Pradze będziemy z rana w piatek a wyjezdzamy z samego rana w niedziele wiec liczę ze może jakos uda sie sprawnie przejechac stolice. A w samej Pradze autko na parking i komunikacja miejska i nogi:)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.06.2016 09:21

A to co innego :wink:

Warto Pragę odwiedzić i pochwalam pomysł 8)
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 20.06.2016 10:07

:)
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 20.06.2016 17:21

amatus1 napisał(a):Dzieki za info. slyszalem od znajomych ze ogólnie trasa jest dosyc dobra... do Cro jezdziliśmy do końca naszą A1 ale z racji zahaczenia o "Paryż Połnocy"zmianiamy trase na Niemcy chyba najbardziej optymalna z Słupska.

Moim zdaniem, to dobry wybór. Trasa szybka i dłuższa od opcji krótkiej, tylko o 100 km. :wink:
marcopil
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcopil » 23.06.2016 08:47

Witam,

wybieram się w sobotę tą trasą https://goo.gl/maps/C6ZtrtqAqas do Chorwacji, chciałbym podpytać osoby, które w ostatnich dniach jechali tą trasą, jak tam kwestia utrudnień na drodze. Google pokazuje mi tylko, że sporo się dzieje w Czechach a co dalej.... ma ktoś jakieś info.

Dzięki i pozdrawiam
Marek
rychu1619
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) rychu1619 » 23.06.2016 21:54

Jak już przejedziesz, daj znać jak wrażenia. Tydzień później jedziemy z Głogowa i twoją trasę również biorę pod uwagę.
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 24.06.2016 05:39

marcopil napisał(a):Witam,

wybieram się w sobotę tą trasą https://goo.gl/maps/C6ZtrtqAqas do Chorwacji, chciałbym podpytać osoby, które w ostatnich dniach jechali tą trasą, jak tam kwestia utrudnień na drodze. Google pokazuje mi tylko, że sporo się dzieje w Czechach a co dalej.... ma ktoś jakieś info.

Dzięki i pozdrawiam
Marek

Tak daj znać jak wyglada trasa:). My 03 lipca ruszamy z Pragi i jedziemy tą trasą co Ty do Maribora
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 24.06.2016 06:04

https://goo.gl/maps/fR3bDHYozSx
po co po tych kanałach w CZ?
Przez D jedź.
desperadek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) desperadek » 24.06.2016 12:27

Witam. Zgodnie z tytułem wątku jadę z zachodniej Polski (Złotoryja) do Chorwacji (Orebic) , ale w tym będzie trochę na około :) . Jazda na noc. Wenecja, zwiedzanie od rana do popołudnia i potem 2 noclegi w Matavun koło Škocjanske jame.
Chcę jechać przez Niemcy. Drezno, Monachium i dalej Innsbruck. ViaMichelin proponuje zaraz za granicą włoską skręcić z autostrady na Cortina d'Ampezzo, a googlemaps zaleca autostradą przez Veronę. Może ma ktoś doświadczenie i może polecić jeden z tych dwóch wariantów do Wenecji. Wiem, że autostradą jest łatwiej, ale jeśli droga przez Cortine nie jest jakaś karkołomna to mogłaby to być dodatkowa atrakcja widokowa. Czasowo według ViaMichelin wychodzi bardzo podobnie.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 24.06.2016 12:41

https://goo.gl/maps/7WcibMRXxtJ2

lub

https://goo.gl/maps/bmCqWHP7PiT2

Jedna i druga wielokrotnie.

Widoki w Wysokich Taurach przepiękne.
desperadek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) desperadek » 24.06.2016 15:54

Dzięki za szybką odpowiedz, ale żadna z proponowanych przez Ciebie tras mi nie pasuje. 2 trasa jak widać nie biegnie przez Niemcy, a takie mam założenie i nie ma sensu nadrabiać tyle kilometrów i czasu. Pierwsza propozycja jest zdecydowanie lepsza, ale raczej zbyt dużo kilometrów poza autostradami. Jazda poza autostradą może być urozmaiceniem, ale kilkaset kilometrów i kilka godzin jazdy potrafi zmęczyć. W tej trasie jazda w Austrii i we Włoszech poza autostradami to 210km i 3h24min Przez Cortinę poza autostradami jadę 140km i 2h28min co już nie jest małym odcinkiem zważywszy, że celem głównym jest Wenecja a nie oglądanie gór.
michal301
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) michal301 » 28.06.2016 11:15

Czy ktoś chciałby mi podpowiedzieć jak najlepiej się kierować w kierunku Szybernika z Poznania. Słyszałem że czeskie autostrady są strasznie rozkopane. Pozdrawiam
MaReEK
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) MaReEK » 28.06.2016 12:29

Proponuję coś takiego:

https://goo.gl/maps/RfMNtJS5G7m
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Wydzielone z FAQ: Dojazd z zachodniej Polski do Chorwacji. - strona 15...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone