Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wydzielone z FAQ: Dojazd z zachodniej Polski do Chorwacji.

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
tturek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tturek » 28.04.2009 18:07

heza napisał(a):tturek napisał:

"a mi z zielonej góry do brodaricy (koło sibenika) 1450 km 15 godzin z kilkoma postojami 4-5 po 15-20 minut"

a to chyba wtedy gdy ze mną jechałeś.
A napisz ile jechałeś sam wracając.

no tak Heniu masz rację. powrót był okropny, 24 godziny, korki 12 kilometrowe w chorwacji przy tunelach. i jechałem przez czechy czego żałuję. nie podobała mi się droga. pozdrowienia dla Ciebie i rodzinki. może jakiś grill i piwko na weekend?
Kaska1207
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kaska1207 » 28.04.2009 18:59

A gdzie najlepiej zatankować,oczywiście po drodze.Wyjeżdżamy ze Szprotawy na pełnym baku.Gdzie najtańszy olej napędowy?
tturek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tturek » 28.04.2009 19:18

Kaska1207 napisał(a):A gdzie najlepiej zatankować,oczywiście po drodze.Wyjeżdżamy ze Szprotawy na pełnym baku.Gdzie najtańszy olej napędowy?

tutaj możesz znaleźć ceny
http://www.e-petrol.pl/index.php/uslugi ... uropa.html
Kaska1207
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kaska1207 » 28.04.2009 19:26

Dzięki tturek! Ze stronki,którą mi podesłałeś wychodzi mi na Austrię.A koledzy uświadamiali męża ,że w Słowenii ceny są przybliżone do naszych.To "przybliżenie" nie jest takie bliskie 8O
tturek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tturek » 28.04.2009 20:02

Kaska1207 napisał(a):Dzięki tturek! Ze stronki,którą mi podesłałeś wychodzi mi na Austrię.A koledzy uświadamiali męża ,że w Słowenii ceny są przybliżone do naszych.To "przybliżenie" nie jest takie bliskie 8O

ceny w austrii, słowenii są podobne i zależą od wartości złotówki czyli kursu euro. w chorwacji jest trochę taniej. tu masz link
http://abc.onet.pl/3620,kontent.html
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 28.04.2009 20:05

Słowenia, Austria, Cro, PL.
Taka jest gradacja. W Czechach nie tankuję...
tturek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tturek » 28.04.2009 20:05

jadąc na wczasy oblicz sobie ile pali auto, ile przejedziesz na baku i ile musisz zatankować w może droższym kraju aby dojechać do tańszego np. chorwacji. takie wyliczenia można sobie zrobić oczywiście to tylko teoria. ale się sprawdza prawie w całości
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 28.04.2009 20:08

tturek napisał(a):jadąc na wczasy oblicz sobie ile pali auto, ile przejedziesz na baku i ile musisz zatankować w może droższym kraju aby dojechać do tańszego np. chorwacji. takie wyliczenia można sobie zrobić oczywiście to tylko teoria. ale się sprawdza prawie w całości

A jeżeli ktos poza powiat nie wyjechal, to jak ma obliczyć... :lol:
A poważnie, to nie żartuj z czlowieka, bo może poczuć się obrażony radami na poziomie 3 klasy szkoły podstawowej... :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 28.04.2009 20:12

tturek napisał(a):ceny w austrii, słowenii są podobne i zależą od wartości złotówki czyli kursu euro. w chorwacji jest trochę taniej. tu masz link

Przypominam,że nazwy państw, miast itp. piszemy dużą literą :!:
tturek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tturek » 28.04.2009 20:29

FUX napisał(a):
tturek napisał(a):jadąc na wczasy oblicz sobie ile pali auto, ile przejedziesz na baku i ile musisz zatankować w może droższym kraju aby dojechać do tańszego np. chorwacji. takie wyliczenia można sobie zrobić oczywiście to tylko teoria. ale się sprawdza prawie w całości

A jeżeli ktos poza powiat nie wyjechal, to jak ma obliczyć... :lol:
A poważnie, to nie żartuj z czlowieka, bo może poczuć się obrażony radami na poziomie 3 klasy szkoły podstawowej... :wink:

myślę że nikt tu się nie obrazi. koleżanka dostała link, może go sprawdzić i tyle. podaję przykład który sam biorę pod uwagę. jak Ciebie coś obraża to po prostu nie czytaj i nie wypowiadaj się za kogoś. przepraszam jeżeli Ciebie obraziłem Kaska1207
tturek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tturek » 28.04.2009 20:30

Janusz Bajcer napisał(a):
tturek napisał(a):ceny w austrii, słowenii są podobne i zależą od wartości złotówki czyli kursu euro. w chorwacji jest trochę taniej. tu masz link

Przypominam,że nazwy państw, miast itp. piszemy dużą literą :!:

postaram się o duże litery
Kaska1207
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kaska1207 » 28.04.2009 20:58

Hej hej koledzy! No może nie jestem taki światowiec jak Wy,ale poza powiat to już trochę podróżowałam :D Myślałam,że forum jest od tego aby się poradzić Tych co mają większe doświadczenia.Swoje auto choć mamy od niedawna ,zdążyliśmy poznać.Wyliczyliśmy,że do Słowenii dojedziemy spokojnie,by następne tankowanie przeprowadzić w CRO.Chciałam się jedynie zorientować w różnicy pomiędzy Austrią i Słowenią.Z tego co mi piszecie to nie jest wielka różnica.Sprawdzimy jeszcze przed samym wyjazdem.I nie przekomarzać się bo wcale nie będzie nam miło tu zasiadać.Pozdrawiam wszystkich :papa:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 28.04.2009 21:53

Ufff. To dobrze...

:mrgreen:
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 29.04.2009 08:35

Kaska1207 napisał(a):Hej hej koledzy! No może nie jestem taki światowiec jak Wy,ale poza powiat to już trochę podróżowałam :D Myślałam,że forum jest od tego aby się poradzić Tych co mają większe doświadczenia.Swoje auto choć mamy od niedawna ,zdążyliśmy poznać.Wyliczyliśmy,że do Słowenii dojedziemy spokojnie,by następne tankowanie przeprowadzić w CRO.Chciałam się jedynie zorientować w różnicy pomiędzy Austrią i Słowenią.Z tego co mi piszecie to nie jest wielka różnica.Sprawdzimy jeszcze przed samym wyjazdem.I nie przekomarzać się bo wcale nie będzie nam miło tu zasiadać.Pozdrawiam wszystkich :papa:

Zawsze dojeżdżamy do Słowenii, jest jednak trochę taniej, ale bez przesady jak ci zabraknie, to tankując w Austrii nie zbankrutujesz.
A na forum proszę mi się nie gniewać :wink: tu są naprawdę fajni ludzie :lol:
Pozdrav
jerzy26
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jerzy26 » 29.04.2009 09:00

Ja tankuję do pełna w domu, następnie koło Międzylesia przed granicą w Boboszowie /ok 11-12l- do pełna- od domu 240km/ i następnie w Słowenii na stacji przed rondem kawałek za granicą A-SLO, jadę do Orebica, to będę tankował w BiH, tam jest najtaniej i wszędzie płacę kartą z wyjątkiem Polski.
Z pozdrowieniami jerzy26 :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Wydzielone z FAQ: Dojazd z zachodniej Polski do Chorwacji. - strona 15
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone