roberto149 napisał(a):Wyjazd mam dzisiaj ok godz 18 do Zubovici.
slavko.v napisał(a):Trasa przez Czechy bez winiety
https://www.google.pl/maps/dir/Boboszów/Mikulov,+Czechy/@49.1447422,16.5266014,12z/data=!4m49!4m48!1m40!1m1!1s0x470dfe2b7acdb2c9:0x52cc4eaacb0fad39
karol9304 napisał(a):Mianowicie planuję wyjazd w pierwszym tygodniu września do Malinska na wyspie Krk w Chorwacji i pierwsze co zrobiłem to użyłem mapy googla (trasa bez opłat aby wyszło jak najtaniej) która wygląda następująco:
goo.gl/maps/Sr6gV
Czy jest to dobre rozwiązanie i jak na tej trasie wygląda sytuacja ze stacjami LPG ( tankowanie co jakieś 300-350km) i czy rzeczywiście jest to trasa bez opłat (winiety).
Czy może polecilibyście inną trasę która wyszłaby niewiele drożej a znacząco skróciłaby czas podróży.
Generalnie jesteśmy nastawienie na kompletne ominięcie opłat w Polsce i przekroczenie granicy w Boboszowie.
Czy może lepiej wykupić winietę na Czechy i Austrię i ominąć opłaty na Słowenii i Chorwacji (o ile na Chorwacji da się je ominąć)
Przy okazji chciałem też zapytać czy cena 30euro za obiekt od 1.09.15 jest wysoka (tak znalazłem w Internecie) czy lepiej pojechać w ciemno na Krk w kierunku do Malinska i szukać czegoś taniej.
karol9304 napisał(a):Dzięki za odpowiedź:)
Jednak chciałbym ominąć Słowenię ponieważ koszta są tam wysokie, oraz drogi płatne w Polsce dlatego myślę o przekroczeniu granicy w Boboszowie.
Czemu nie jechać na Zagrzeb? A czy ta trasa którą podałem w pierwszym poście jest na 100% bez żadnych winiet? Bo trasa dłuższa o 3 godzin nie przeraża mnie ponieważ będzie nas dwóch kierowców w aucie więc postoju częściej niż 6-7h nie będziemy robić.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi