Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wydzielone z FAQ: Dojazd z zachodniej Polski do Chorwacji.

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Phobos
Globtroter
Re: Wydzielone z FAQ: Dojazd z zachodniej Polski do Chorwacj

Nieprzeczytany postnapisał(a) Phobos » 26.06.2015 09:57

I zaczyna się...
Chcesz omijać płatne odcinki w CZ, A, SLO i HR??? 8O
grzesiek-swidnica
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grzesiek-swidnica » 26.06.2015 10:14

Phobos napisał(a):I zaczyna się...

:mrgreen:
sneer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sneer » 26.06.2015 11:00

Phobos napisał(a):I zaczyna się...

Oj tam, oj tam, przecież tak też się da, pojedzie 2 dni dłużej, ale zaoszczędzi 100 zł :)

A na poważnie, słoweńskie winiety można "ominąć" (jeśli kierunkiem docelowym w Chorwacji nie jest np. Istria), ew. płatne drogi w Czechach, ale resztę? Hm... ars gratia artis.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 26.06.2015 11:36

Nie wszystkich, raczej mniejszość

http://motoryzacja.interia.pl/wiadomosc ... Id,1841027

będzie to dotyczyć.
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 26.06.2015 12:13

FUX napisał(a):Nie wszystkich, raczej mniejszość

http://motoryzacja.interia.pl/wiadomosc ... Id,1841027

będzie to dotyczyć.

Może mniejszość ale mimo to całkiem spora grupa. Ciekawe ile w tym prawdy, bo takie artykuły często publikowane są wyłącznie po to, by sprowokować lawinę komentarzy.
Najbardziej wiarygodne źródło to nasze forum. Może założyć odrębny wątek, w którym forumowicze będą dzielić się własnymi doświadczeniami i spostrzeżeniami związanymi z kontrolami policyjnymi na Słowacji :?: :wink:
Phobos
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Phobos » 26.06.2015 13:00

Czytałem dziś rano, te wypociny na interii :evil: Włos się jeży na głowie, że ktoś to napisał, a ktoś inny zdecydował o wrzuceniu na stronę. Ale ludzie się sapią, klikalność wzrasta i kasa się zgadza. A że merytorycznie ten pseudo artykuł to dno, wodorosty i dziesięć metrów mułu, to już niezbyt istotne. "Przerażające opowieści kierowców" o tym, ze jechali w zabudowanym 110km/h lub mieli opony nie do pary na jednej osi i dostali mandat. No bidulki. Jak tak mogą ci okropni Słowacy. Znów cały świat i pół Ameryki się uwziął na bogu ducha winnych Polaków. Ręce opadają...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.06.2015 14:21

Phobos napisał(a): "Przerażające opowieści kierowców" o tym, ze jechali w zabudowanym 110km/h .... i dostali mandat. .

No, w Polsce za to głaskają i wręczają dyplomy :D

Zgadzam się, ten artykuł jest tak głupi, że aż to jest szokujące 8)
tomaszcro
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomaszcro » 26.06.2015 14:39

no coś tam chiałem ominąć, ale myslałem ze trasa którą napisałem wcześniej własnie omija te platne odcinki

P.S teraz tak patrze, trzeba w ogole wjezdzac do austri i wegier? tak mi te wszystkie gpsy pokazuja...

a pl czechy austria slowenia i chorwacja
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.06.2015 14:43

Lepiej się zabierz za lekturę wątków na forum, solidną :roll: :!:

Myślenie bez wiedzy ci nie pomoże :wink:

To co piszesz, powoli jest przerażające :roll:
Jak można nie umieć znaleźć informacji na forum, nie umieć skorzystać z map google, itd...
Phobos
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Phobos » 26.06.2015 15:15

Coś tam chciałeś ominąć, czyli sam nie wiesz co...
A co do Austrii i Węgier, to faktycznie, nie trzeba przez te kraje jechać. Można przez Rumunię i Bułgarię... Co ci tam będzie jakaś nawigacja mówić, jak masz jechać 8O
Ale skoro już ci tak "wszystkie gpsy pokazują", to może ich posłuchaj, bo ty sam chyba mapy Europy na oczy nie widziałeś.
Ludu głodujący miast i wsi :!: Witki opadają i monitor ciemnieje, jak się czyta takie rzeczy... 8O :?
astra001
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) astra001 » 30.06.2015 13:34

Witam,
We wrześniu planuję jechać na 2 tyg go Makarskiej. Będę bardzo wdzięczna za poradę odnośnie trasy.
Interesuje mnie droga szybka, prosta i tania. Będę jedynym kierowcą więc zależy mi na tym żeby się nie umęczyć. Oglądam różne trasy i zgłupiałam. Nie byłam wcześniej w Chorwacji więc nie chciałabym się zgubić po drodze.
Jadę z Warszawy :)
pozdrawiam
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 30.06.2015 13:39

astra001 napisał(a):Witam,
We wrześniu planuję jechać na 2 tyg go Makarskiej. Będę bardzo wdzięczna za poradę odnośnie trasy.
Interesuje mnie droga szybka, prosta i tania. Będę jedynym kierowcą więc zależy mi na tym żeby się nie umęczyć. Oglądam różne trasy i zgłupiałam. Nie byłam wcześniej w Chorwacji więc nie chciałabym się zgubić po drodze.
Jadę z Warszawy :)
pozdrawiam

Witam.
warszawa-baska-voda-pierwszy-raz-poczatkujacy-kierowca-t48370.html
kkard
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kkard » 02.07.2015 23:04

Witam,

mam pytanie, czytam i czytam i tu i jeszcze w innych miejscach w internecie, wyjazd mamy od 11 do 18, Poznań - Liznjan, Istria i to wyjazd spontaniczny, wczoraj pomysł, rezerwacja, dziś zaplata ... jedziemy z dwójką małych dzieci, dlatego pytam i proszę o pomoc ...
Planujemy wyjechać na wieczór w piątek koło 19, żeby dzieci spały długo w aucie i żeby jak najwięcej pokonać km bez postoju, chcielibyśmy dojechać na miejsce bez noclegu, robił ktoś tak? opłaca się, czy jednak lepiej nocleg?
no ale podpowiedzcie też ile będą mnie kosztować autostrady, przy założeniu że jednak wybieram trasę czechy-austria-słowenia, wiem ile zapłacę za winietki, ale ile za autostrady?
Z góry dziękuję
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 02.07.2015 23:19

Myślę, że na Istrię da radę w jeden dzień... tylko po co się forsować? Bezpieczniej będzie przespać się gdzieć po drodze.
Co do kosztów przejazdu... Przewertuj TEN wątek. Tu chyba znajdziesz wszystkie informacje.
Phobos
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Phobos » 03.07.2015 00:19

W 2009 roku, nocny przejazd trasy Wałbrzych-Pula, przez CZ, A i słoweńskimi autostradami, zajął mi 12 godzin. Jeśli pojedziesz w Polsce przez A4 i A1, zrobisz jakieś 300km więcej, to chyba tak na spokojnie, 15 godzin można przyjąć. Wy pewnie wytrzymacie, pytanie, jak dzieci.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Wydzielone z FAQ: Dojazd z zachodniej Polski do Chorwacji. - strona 13...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone